Tørket sopp hjem i postkassen


Oppdatertdato: 2009-01-26 Tema: Sopp Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dessalator Gourmet


Nå kan du få tørket kvalitetssopp hjem i postkassen hele året. Dessalator Gourmet sin nettbutikk tilbyr nå steinsopp, kantarell og morkler til forbruker her i Norge.

Vi tilbyr kvalitetssopp fra to av Polens største og mest erfarne produsenter av tørket, viltvoksende skogssopp.
Dette er tørket sopp av beste kvalitet! Med produktene fra Dessalator Gourmet kan du servere de lekreste retter av steinsopp, morkler og kantarell hele året!
Dessalator Gourmet importerer tørket sopp fra Jampol og Kasol. De har vært i bransjen i mange år og eksporterer til de fleste europeiske land i tillegg til Australia og USA. Alle produktene er produsert og pakket etter Eus forskrifter for matvareproduksjon.

For informasjon om produkter, pakningsstørrelser og priser, kontakt oss eller se våre nettsider. På våre hjemmesider kan du blant annet finne oppskrifter og nettbutikk.
Dessalator Gourmet

Sopp

Sopp er en naturlig del av et sunt kosthold. Tørket sopp inneholder ca. 20% protein og inneholder mye riboflavin. Saltfritt og ikke fett, lavt kaloriinnhold og det er en god kilde til niacin (vitamin B3) og pantothenate (vitamin B5).
10 gram tørket sopp tilsvarer 100 gram fersk sopp.
Tørket kantarell og steinsopp bløtes i varmt vann i 20-30 minutter. Sil og ta vare på kraften.
Morkler skal bløtlegges i minimum 2 timer, kraften helles fra etter bløtlegging.

Kantarell

Kantarellen (Cantharellus cibarius) er helt gul, både på hatt og stilk. Kjøttet er hvitt og fast. Kantarell selges også til storhusholdning i tørket tilstand og fargen vil da være litt mørkere.

Den ekte kantarellen er skogens gull. Soppkjøttet er fast, litt trevlet. Den litt krydrete smaken gjør den til en ener i matfatet!
Sopp er en utmerket del av en sunn diett. Tørket sopp inneholder ca 20% protein og mye riboflavin. Det er null fettinnhold, salt og kolesterol og lavt kaloriinnhold, men en god kilde av niacin (vitamin B3) og pantothhenate (vitamin B5).

Morkler

Den mest eksklusive sopp på markedet.
Setter spiss på utsøkt mat.
Morkler (Morchella) er blant de mest lovpriste av vill sopp. Morkler gir aroma til alle typer mat, denne unike sopp kan bli spist hel eller som smakstilsetning. Fantastisk i sauser av alle slag.

Tørking er en eldgammel metode for oppbevare sopp for å kunne nyte den eksklusive smak året rundt
La tørkede morkler ligge i vann i minst 2 timer, gjerne lenger, for eksempel natten over. Slå deretter vekk bløtleggingsvannet. Etter bløtlegging kan den skives,hakket eller servert hel etter hva din oppskrift tilsier.
Tilsett oppbløtt sopp i begynnelsen av tilberedningen, dette tillater den konsentrerte aromaen å gjennomsyre hele retten. Den foretrukne metode for oppbløting er i varmt vann i minimum 2 timer. Hell ut bløtevannet.
NB. Morkler må ikke spises rå.

Steinsopp

Steinsopp (Boletus edulis) er en sopp som ofte blir regnet som vår beste matsopp. Steinsoppen har fått sitt navn på grunn av dens store, tykke stilk, som kan være nesten kuleformet i unge individer

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1486
Slanking.Kjøttkaker.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.