Tonnevis av økomat på Øyafestivalen


Oppdatertdato: 2013-08-08 Tema: Økologisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Debio


Øyafestivalen er i full gang og tusenvis av mennesker er ventet til Middelalderparken i Oslo. Servering av økologisk og kortreist mat er en vesentlig del av festivalprofilen.
I 2012 ble det servert over 25 tonn økologiske råvarer til publikum, frivillige og artister på Øya. Dette utgjorde nærmere 90 prosent av alle råvarene som ble brukt. Øyafestivlaen jobber nært sammen med Oikos, fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk, til å finne gode og lokale leverandører og har siden 2003 jobbet med kontrollorganet Debio.

Om økologisk mat på øyafestivalen

Vi er kresne i forhold til hvilke band vi booker til festivalen – og det samme gjelder hvilke restauranter vi har med oss. Hos oss får du Norges beste – og mest miljøvennlige – festivalmat. Bare i 2012 serverte vi over 25 tonn økologiske råvarer til publikum, frivillige og artister. Dette utgjorde nærmere 90% av alle råvarene som ble brukt. Vi mener at kun naturlige råvarer fra et bærekraftig jordbruk er godt nok for vårt publikum.

Vi er opptatt av å ta vare på miljøet, og mener økologisk matproduksjon er en naturlig del av en bærekraftig framtid. Velger du økologisk, velger du bort kunstige tilsetningsstoffer, sprøytemidler og industridyrehold. Samtidig sier du ja til renere og sunnere matvarer, bedre dyrevelferd, et større biologisk mangfold og mindre miljøfiendtlige utslipp. I tillegg smaker maten akkurat så mye bedre.

Derfor får vi hjelp av våre gode venner i Oikos – fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk – til å finne gode og lokale leverandører – og har siden 2003 jobbet med kontrollorganet Debio. I år blir vi den første festivalen som bruker gullmerket i økologisk matservering – som betyr at over 90% av alle råvarene vi bruker er økologiske.

Bli en del av klimaløsningen – spis økologisk!

Økologisk produksjon og forbruk i Norge

Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket skal være økologisk i 2020. Målsettingen innebærer at 15 prosent av det samlede norske jordbruksarealet og det samlede husdyrholdet, skal være økologisk. Videre innebærer det at 15 prosent. av det totale norske forbruket, målt i omsetningsverdi, skal være økologisk. Det legges vekt på at økningen i forbruk skal skje på basis av norske varer for de produkter det er forutsetning for å produsere i Norge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2701
Slanking.Turmat.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.