Topp service og mat på restaurant Lille Istanbul


Oppdatertdato: 2012-07-20 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi besøkte ett av de nye eksotiske stedene i Kristiansand med tyrkisk mat, nemlig Restauranten Lille Istanbul i Tollbodgaten, og det ble en positiv overraskelse. Undertegnede visste ikke engang om restauranten før en fugl hvisket meg i øret at den var verd ett besøk.
Nå har jeg spist tyrkisk mat før og de fleste er vel godt kjent med mange av disse rettene, men her var det en helt annen smak omkranset av beste servicen jeg har opplevd på lenge.

Miljø og omgivelser

Lille Istanbul ligger like overfor Bakgården i Tollbodgaten, ovenfor Måltid. Den ser liten ut mot veien, men har noen flere plasser innover. Akkurat bussene utenfor vinduene er ikke noe å se på, men vi satte oss lenger inne og her var det stille og rolig.
Interiøret er ganske moderne og ikke akkurat tyrkisk, men smakfullt for det. Gode stoler og bord med litt lite lys enkelte steder. Men man føler veldig velkommen her.

Menyen

Det er en relativt fyldig meny med godt utvalg i forretter og hovedretter. 8 forretter(meze) til en rimelig penge, de fleste kr 69.- og 8 hovedretter fra kr 155.- til kr 199.-. I tillegg er det 3 kebab retter til kr 99.- og kr 139.- samt en barnemeny med 3 retter. Det er og 2 vegetarretter til kr 129.-. Til slutt kan men ta en dessert til kr 59.-.
Av drikke er det det vanlige utvalget, men med noen tyrkiske spesialiteter. Vi prøvde tyrkisk te, som fikk minner fra siste tyrkiatur til å komme igjen.

Kjøkken

Og først som sist, dette var bra. En av de bedre middager jeg har spist på lenge. Man kan nok si at ikke alt var perfekt, men det som skal smake, smakte som det skal:)
Vi spiste 2 hovedretter: Bordkavaleren hadde- Tavuk sish som er kyllingspyd, servert med ris, salat, cacik og stekte poteter til kr 155.- og jeg spiste Karisik izgara som er mixed grill, Dana shish/pirzola, kuzu shish, tavuk sish og adana kebab. Servert med bulgur, salat, cacik og stekte poteter til kr 199.-.
På begge rettene var det salaten som ikke var det store, men kjøttet var av beste klasse og risen/bulguren smakte fortreffelig. Mengden var og akkurat nok og vi ble mette.
Jeg må og nevne at før maten fikk vi ett slikt tyrkisk flatt brød med dip. Disse er slike som blåses opp i ovnen før servering. En perfekt start på måltidet.

Service

Og her kommer det helt utrolige! Det er sjelden at jeg opplever slik personlig og hyggelig service fra en servitør. Vi følte oss begge veldig velkomne og ivaretatt under hele måltidet. Og samtidig fikk vi forklart hva vi bestilte og spiste.
Jeg håper bare at de som eier restauranten vet hvilken perle de har i henne!
Og jeg har veldig lang erfaring med servitører på restauranter.

Konklusjon

Denne plassen må bare prøves, det er en ordre fra www.matoppskrift.no. Maten er nydelig(men gjør noe med salaten), servicen upåklagelig og omgivelsene avslappende, og så er sluttsummen på kassalappen passende de fleste. Lille Istanbul er ett fantastisk alternativ til flere andre steder i byen med overprisede retter og stressede, sure servitører, hvor en egentlig bare betaler for å bli sett/å se.
Adressen er Tollbodgata 2 og tlf 47 77 86 87.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2494Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.