Tosalet Priorat Old Vines 2006


Oppdatertdato: 2009-01-21 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vin for den kresne

Til tross for en relativt beskjeden pris på under 150 kroner, har Tosalet Priorat Old Vines smaken, dybden og fylden det spanske vinområdet Priorat er verdenskjent for.

Etter å ha vært en kjempe på 1800-tallet, forsvant Priorat fra vinkartet på grunn av vinlusen som herjet Europa på slutten av samme århundre. Det er først i senere år at Priorat har kommet tilbake, og i dag er vinen herfra er blant den mest etterspurte i Spania. Og det med god grunn: Området produserer noen av landets beste og mest eksklusive viner.

Håndplukket

Det som er spesielt med Priorat er beliggenheten. Området er klemt inn mellom høye fjell, og vinrankene vokser i bratte skråninger i trange daler. Druene må høstes for hånd fordi det er fysisk umulig å komme til med maskiner. I tillegg gir drueplantene som vokser her svært lite frukt fordi jordsmonnet hovedsakelig består av skifer. Dette gjør at plantene må grave dypt etter vann. Resultatet er druer med eksepsjonell konsentrasjon av smak.

Alt dette bidrar til at området går for å være et av de beste vindistriktene, både i Spania og resten av verden. Ikke verst med tanke på at regionen er på fattige 1 600 hektar. Til sammenligning dekker Rioja-distriket nesten 61 000 hektar.

Rimelig

Tosalet Priorat Old Vines 2006 er en av de rimeligste Priorat-vinene på Vinmonopolet, men er ikke mindre eksklusiv av den grunn. Druene som er brukt i denne vinen kommer fra planter med en gjennomsnittsalder på 45 år, noe som gir litt ekstra fylde og frukt.

Dette er en vin vi anbefaler til de som vil ønsker det lille ekstra uten å betale mye mer for det. Den går spesielt godt til kraftige kjøttretter, men er også en nytelse alene. Vin fra Priorat er håndtverk på flaske.

Smak og behag:

Navn: Tosalet Priorat Old Vines 2006
Land/distrikt: Spania/Catalonia (Priorato)
Produsent: Vinnico
Druer: 50 % garnacha, 30 % carignan, 20 % cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 14,5 %
Varenummer: 80224 (fullsortiment)
Pris: 146,70 kroner
Karakteristikk: Mørk rødfarge. Intens aroma med innslag av plommer, solbær, pepper og mineraler. Fruktig, fyldig og lang smak.
Myke og elegante tanniner i en lang ettersmak. Vinen tåler lagring, men kan også drikkes nå.
Best til: Kraftige kjøttretter.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1490Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.