Tradisjonelle potetlapper til topps


Oppdatertdato: 2009-11-02 Tema: Poteter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: frukt.no


Det var gode, gammeldagse potetlapper som fikk 1. premien i Hedmark fylkes store potetoppskriftskonkurranse. - En seier for det enkle og anvendelige måltid, mente juryen.
Hedmark, landets største potetfylke, har en befolkning som har vokst opp med poteter. Kreativiteten var også stor da Opplysningskontoret for frukt og grønt sammen med Fylkesmannen i Hedmark og Hamar Arbeiderblad inviterte leserne til potetoppskriftskonkurranse. Det kom inn forslag til retter med poteter i forskjellige spennende former, bl.a. Potetsalater, potetpaier, potetkaker, potetpizza, potetpasta, og ikke minst potetlapper.

Seks oppskrifter kom til finalen. En spent jury fikk rettene tilberedt av kokk og daglig leder Charlotte Omsted Moen på praktfulle Opaker gård, like nord for Kongsvinger. Én etter én ble rettene vurdert og prøvesmakt, og det var en imponert jury som kunne slå fast at forslagene viste hvor anvendelig poteten er, og ikke minst hvor smakfull den er i kreative oppskrifter.
Men tross en rekke moderne og fantasifulle varianter, var det de tradisjonelle potetlappene som gikk til topps. De er enkle å lage, og kan brukes til det meste; frokost, lunsj, middag, niste, nattmat. Og på lappen kan man ha akkurat det man måtte like; skinke, syltetøy, ost, rømme, kaviar osv.

- Dette er en seier for den enkle og smakfulle måltid, sa jurymedlem Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

- Potetlapper er brukervennlige. De er enkle å lage, enkle å lagre, og kan brukes til hva som helst. Man kan bestemme helt selv hvilken smaksvariant man vil ha. Samtidig er potetlapper sesonguavhengig, og egner seg som et godt måltid hele året rundt, sa Kåsin.
Det ble kåret én vinner og fem andreplasser. Vinneren ble Else Helene Hagene, Holovegen 99, 2355 Gaupen. Hun fikk også en 2. premie for sin potetsalat.
Else Marie Hoel fra Ottestad fikk også 2. premie for to potetkakeoppskrifter, likeså Arnulf Sand fra Brumunddal for sin potetpizza og Marit Hansen fra Oslo for potetgnocchi.
1. premien er en helg i Oslo for to, med reise, hotell og restaurant – med gode potetretter inkludert.

Vinneroppskriften:

Potetlapper

Ingredienser:
200 g kokte potet
½ ts salt
2 stk egg
¾ dl melk
1 dl finbakstmel
2 ss smør til steking

Fremgangsmåte::
Riv skrelte kokte poteter grovt. Bland i salt, egg og melk. Rør ned melet og bland til en røre uten klumper. Varm opp en stekepanne til middels varme. Ha i litt smør. Bruk ca. 1/2 dl røre til hver lapp. Stekes et par minutter på hver side.

Potetlapper kan brukes til det meste. Til frokost, lunsj, middag, niste og nattmat. Og på lappene kan man ha akkurat det man måtte like; skinke, syltetøy, ost, rømme, kaviar, osv.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1748
Info.Grønnsaker.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.