Tradisjonsrike råvarer i høysesong


Oppdatertdato: 2013-10-03 Tema: Grønnsaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Norgesgruppen


Forrige uke og denne når hodekålen årets salgstopp – bare den 26/9 ble det solgt omtrentlig 250.000 hodekål i NorgesGruppens butikker.
Etterspørselen fra kundene er stor, og salget på 300.000 kilo hodekål per uke i månedsskiftet september/oktober har blitt en tradisjon.

- Vi har alltid solgt mye hodekål på denne tiden. NorgesGruppen er opptatt av å levere tradisjonelle produkter i sesong, og i disse fårikål-tider er hodekål en nødvendighet. Vi tilbyr derfor kundene våre førstklasses, norsk kål, og er stolte over å levere produkter i kvalitetstoppen på verdensbasis, sier frukt- og grøntansvarlig Pål Westby i NorgesGruppen.
All hodekål i NorgesGruppens butikker er norsk, det være seg på KIWI, MENY, ULTRA, SPAR, Joker eller Nærbutikken. På MENY Skøyen merkes det at vi er inne i en tradisjonsrik hodekål-tid.

- Hodene ruller nesten ut av butikken her, ler butikksjef Nina Arnesen.
At kundene verdsetter den gode, norske kvaliteten, er hun ikke i tvil om.

- Det merker vi på trykket i sesongene. Enkelte kunder forsikrer seg også om det, og da føles det godt å si ”selvfølgelig - og her er det helnorske lammelåret”, sier hun.
Det samme gjelder nemlig den andre viktige ingrediensen i fårikål-tider. NorgesGruppen kjøper og selger kun lam av norsk opprinnelse. Og lurer du på hvor mye det selges av dette på KIWI, MENY, ULTRA, SPAR, Joker eller Nærbutikken i løpet av høsten lammesesong, kan vi fortelle at det ikke er småtteri. Ca. 1 650 000 kg lam går med når nordmenn holder tradisjoner ved like og har fårikålfest.
Det mest oppsiktsvekkende for denne sesongen er likevel noe helt annet.

- Dette er også krydderurtenes høysesong. Vi selger faktisk krydderurter for ca. én million kroner per uke. Den markante økningen i NorgesGruppens butikker handler selvfølgelig mye om tilgjengelighet, men det henger nok kanskje også sammen med en trend: Nordmenn er tradisjonsrike, men tar stadig tradisjoner til nye smakshøyder, sier frukt- og grøntansvarlig Westby.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2738Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.