Trimbach Gewurztraminer 2007


Oppdatertdato: 2009-10-29 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Denne uken prøvde vi en nydelig hvitvin til osten vår. Og dette var godt, for Trimbach Gewurztraminer 2007 er en av de beste hvitviner jeg har smakt på lenge. Den er fyldig, frisk og noe søtlig. Smaker som en klassevin og passet godt til de osten vi hadde, samt varmrøkt laks.

Fakta om Trimbach Gewurztraminer 2007

Som de fleste kjenner til, så er Trimbach Gewurztraminer en av klassikerne fra topp-produsent Trimbach i Alsace.
Denne vinen har lenge vært i Vinmonopolets hovedsortiment, og lanseres nå i 2007 årgang. Samtidig er det en prisreduksjon fra kr.167 til kr.149,90. Dette utgjør over 17 kr per flaske.
2007 var en flott årgang, og produsenten selv beskriver det som at de nok en gang er blitt velsignet med Alsace's generøse mikroklima.
Vi merket med en gang at dette var en vin som holder høy klasse og som passer mange forskjellige ganer. Den har mye smak av søte druer, og frisk aroma av frukter etter vår mening.
Den passet fint til våre oster som bestod av en Munster Hermitage(sterk), En god Brie(mild), en Saint Albray(mild) og en blåmuggost(sterk). Men den bør drikkes til oster med mye smak. Munster osten var det kun undertegnede som fikk ned da den var veldig moden!
Vi prøvde og mot varmrøkt, krydret laks med mye smak, og det passet fint.
Og som dere ser på bildet hadde vi 2 marmelader til vinen. Disse er franske som er spesielt laget for bruk med ost. Dette var skikkelig snadder som anbefales som tilbehør.

Litt generelt om årgang 2007 i Alsace:

Godt vær i april og frem til midten av juni. Både april og mai hadde temperatur høyere enn gjennomsnittet, med det resultat at knopping fant sted allerede 12. april. Videre var blomstringen upåklagelig og startet 25. mai. Noen produsenter ble rammet av hagl i juni, og sommeren brakte videre svært varmt vær. September og oktober var derimot svært bra måneder, med kun to dager regn på disse to månedene. Alsace er Frankrikes tørreste vinregion, og 2007 var ikke noe unntak. Trimbach fikk svært sunne druer i denne årgangen og startet innhøstingen 10. september. Det ble laget 20.000 kasser av denne årgangen.
Vinen anbefales til kinesisk, indisk, sushi og annen sterkt krydret mat. Er også en klassisk kombinasjon med gravet og røket laks, samt sterke oster som Munster, Roquefort og Stilton.

Beskrivelse

100% Gewurztraminer - høstet sent, for å oppnå maksimal smak og kompleksitet.
Temperaturkontrollert gjæring i ståltank. Etter tapping modner vinen 20 måneder på flaske før lansering. Denne Gewurztramineren passer godt som aperitif, men har stort brukspotensiale med krydret mat. Klassisk kombinasjon sammen med røkelaks og Alsace-osten Munster.

Fakta

Sakset fra vinmonopolet

Navn: Trimbach Gewurztraminer 2007
Pris: Kr 149,90 for en helflaske
Varenummer: 7893
Varetype: Hvitvin
Utvalg: Hovedsortiment
Land/distrikt: Frankrike, Alsace
Råstoff: 100% Gewurztraminer
Alkohol 13,5 % vol
Sukker: 5,0 g/l
Syre: 5,30 g/
Lagringsgrad: Kan drikkes nå men og lagres
Produsent: F.E.Trimbach
Konklusjon: Denne anbefaler vi virkelig. Kjempegod

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1732
Slanking.Turmat.
Supper.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.