Tropiske frukter. Fremmede smaker i fruktdisken


Oppdatertdato: 2005-01-01 Tema: Frukt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


På vår vandring rundt i fruktdiskene i det moderne supermarked eller i innvandrer butikkene, kan man ikke unngå å se disse fremmede fruktene som ligger der. Man tør nesten ikke kjøpe dem, eller smake på dem og får lett problemer med uttalen av navnet.
Men da går man glipp av mange gode smaker og noen mindre gode, og mye spesiellt.
Jeg har hatt runden sammen med min sønn og smakt meg gjennom de fleste. Og det er mange som er verd en smak.
Jeg skal gå lett gjennom noen her og fortelle om favorittene og de som ikke når opp hos våre smaksløker.


Alle bildene er tatt med frukter fra COOP Mega.

Husk at de fleste tropiske frukter skal være godt modne. Men ikke klem hardt på alle i fruktdisken, husk at det kommer andre kunder. Husk at pris varierer mye og jevnt over er de dyre. Kvaliteten varierer en del, og vi hentet alle våre fra fruktdisken på COOP Mega her som vi bor.

De gode ukjente og dyre
Det utpekte seg noen favoritter med en gang hos meg og min tenåringssønn. Og den første var mango. Dette er og en av de rimeligste og mest næringsrike fruktene, og vel godt kjent hos mange. Vi spiste den naturell og smaken er nydelig. Det kan være litt vanskelig å kutte langs steinen, som er avlang og flat.
Den andre som er lett tilgjengelig og god er papaya. Denne kan anbefales på det varmeste. Denne spiste vi og naturell. Det var bare dele den, ta ut stenene og spise med skje.
Den tredje store favoritten er sharon. Denne ser ut som en gul tomat og er nydelig. Smaker som fersken. Anbefales på det varmeste.
Den siste og mest kjente er kiwi. Denne er veldig god og frisk. Vi spiser mye av denne og da som naturell. Er veldig næringsrik og frisk. Passer i drinker og fin i velkomstdrink (bowle).
Blant de som vi smakte for første gang, var det physalis og litchi som smakte best. Dette er utsøkte smaker som smaker nydelig. Men det synd de er dyre og små. Litchi kan brukes til flere retter men det koster og physalis er nydelig pynt og snacks.

Her må og rambutan nevnes som ligner på litchi i smaken.
Frukten carambole eller stjernefrukt falt og i smak. Selv om denne brukes mest til pynt er den sprø og frisk å spise.

Fruktene midt på treet
Flere av de vi prøvde var det mindre smak enn ventet i. Men de var forfriskende og lette å spise. Blant disse var det pepino (smaker svak melon) kjøp heller melon! Kaktusfiken var frisk og god men litt lite smak. Er dyr. Cherimoya er veldig søt og tung. Ikke kjøp de som er veldig modne. De er kvalmende i smaken. Kumquat er og en liten frisk appelsinlignende frukt. Spises med skall og smaker godt.
Granateple brukes vel mest i feks drinker osv men kan spises. Veldig sterk farge. Sterk smak for viderekommende. Syrlig.
Pasjonsfrukt er frukter med saftig kjøtt. Litt sur men mye aroma.
Jeg kjøpte og inn mangostan, men disse var plastpakket og var råtnet inni plasten. Jeg skal få tak i friske av disse og teste de.
Prøv og kokosnøtt. Selve kjøttet er finfint som snacks og er veldig mettende. Men kokosmelka er litt for spesiell for meg.
Jeg vil og nevne kiwano som vi har prøvd. Denne er ikke spesielt god og minner om agurk, men har stilig skall!

Jeg vil komme tilbake med flere smaksprøver av både frukt og grønnsaker.  Besøk min matvareguide for mer opplysninger og oppskrifter til noen av disse fruktene.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:901
Slanking.Produkttester.
Torsk.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.