Tsar Assén Mavrud


Oppdatertdato: 2005-09-07 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


I det siste slippet av nye viner på polet, ble det konsentrert seg om viner fra Bulgaria. Disse har fått blandet kritikk i aviser rundt om. Jeg har testet en av disse, Tsar Assén Mavrud 2004, som jeg selv syntes var helt grei. Den er igjen en vin som passer godt på terrassen eller til lette kjøttretter.

Vinen er rimelig uten noe usmak. Den er frisk og lett å drikke. Det er lite ettersmak og lite fylde som kjennetegner en ung vin. Men for dere som ønsker en lettdrikkelig vin, er den midt i blinken.

Produsenten

I Bulgaria har både vinproduksjon og vinsalg i mange år vært kontrollert av staten. Vinfremstilling gjennom det statseide Vinprom og salg av vin gjennom det statseide Vinimpex. I 1991 ble statsmonopolet opphevet og i årene som fulgte ble mange av vinkjellerne privatisert. Vinzavod Assenovgrad ble etablert i 1947 etter en sammenslåing av flere små private kjellere. De fleste vinmarkene deres ligger ved foten av Rhodopi fjellene som omgir byen Assenovgrad.

Område

Assenovgrad – i den sydlige delen av Bulgaria. Ca 35 % av all vin fra Bulgaria kommer fra den sydlige regionen. Klimaet er kontinentalt med varme somre og milde vintre.

Druetype

100 % Mavrud – en lokal drue av høy kvalitet fra Bulgaria. Denne druen har vært dyrket i Bulgaria siden oldtiden. Den er regnet som en av de beste druene i landet og gir robuste fyldige viner. Den dyrkes rundt byene Plovdiv og Assenovgrad.

Produksjon

Moderne vinifikasjon og gjæring ved temperaturkontroll i ståltanker.

Smakskommentar

Tsar Assén har rubinrød farge med en aroma av mørke bær og en anelse krydder. Vinen er bløt med fruktsmak. Behagelig, men kort ettersmak. Smaker ung og frisk. Egner seg som terrassevin, lette retter av hvitt kjøtt eller svin.

Fakta

Navn: Tsar Assén Mavrud 2004
varenr: 1366101
land: Bulgaria
Type: Rødvin
Distrikt: Assenovgrad
Pris: 74,90
Størrelse: 0,7 l


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:668
Norsk mat.Rask mat.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.