Tusenvis trosser regnet for å dra på grillferie


Oppdatertdato: 2012-07-22 Tema: Grilling Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no Kilder: PRM Matprat


Til tross for den dårligste sommeren på over 15 år, har over 1000 nordmenn kastet seg på det som kanskje er årets heteste trend for nordmenn på ferie i eget land; I år valfarter vi på grillferie for å få feriefølelsen vi savner i regnværet.
Siden fellesferien startet har regnet høljet ned, og stadig flere bekymrer seg over manglende restplasstilbud til sydligere og mer solrike strøk. Nå søker nordmenn på Norgesferie trøst rundt grillen.

– De siste dagene har antall bookinger av grillferier gått til himmels. Hittil har over 1000 personer lagt inn bestillinger, noe som tyder på at nordmenn er grillfolket som ikke lar seg stoppe av regnet i jakten på feriefølelsen grillen gir oss, sier Anne Mari Halsan, direktør i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Matopplevelser blir viktigere i ferien

Selv om det ofte kan virke som at hele Norge tar seg fri om sommeren, er det faktisk bare 12 prosent som er på ferie en gjennomsnittlig dag fra mai til august. De resterende 88 prosentene skulle ønske de hadde ferie. I følge MatPrat, er dette noe av grunnen til at grillferie har slått an hos så mange på rekordtid.

– Vi vet at mange som ikke har ferie på sommeren, ønsker seg ferie. I år har vi utviklet et tilbud som kombinerer nordmenns økende interesse for gode matopplevelser i ferien med ønsket om å ha litt feriefølelse hver dag. Resultatet ble grillferie, et unikt tilbud som gir deg muligheten til å skape en god mat- og ferieopplevese rundt grillen – uansett hvor, når og hva slags vær det er der du befinner deg, sier Halsan.

Fra charter til gourmet og adventure

MatPrat har utviklet syv ulike ferietilbud som skal gjøre grillferien komplett. Man kan velge mellom charterferie, firmatur, kjærlighetsferie, gourmetreise, familieferie og adventurereise. Eventuelle etternølere kan også velge å hoppe på i siste liten til en uspesifisert destinasjon.

– En grillferie er et avbrekk fra hverdagen der vi hjelper deg med alt du trenger for å gi deg selv og de du er glade i muligheten til å ha det hyggelig i ferien. Foreløpig har vi fått svært positive tilbakemeldinger fra feriegjestene våre, så tilbudet har åpenbart slått an, sier Halsan.

Inspirert av norsk mat og ferie i eget land

Anna Mari Halsan legger ikke skjul på at grillferie er et ledd i MatPrats arbeid for å øke nordmenns kunnskap om norsk mat og norske råvarer.

– Vi er selvsagt opptatt av å vise hvordan norsk mat kan skape unike opplevelser. Kombinasjonen av sommerferie og gode norske råvarer på grillen er uslåelig, og det ønsker vi at enda flere skal få opp øynene for. Da blir sommeren rett og slett litt bedre, sier Halsan. Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Visit Norway, bekrefter at potensialet for gode matopplevelser under Norgesferien er enormt.

– Norge er et land med mange uoppdagede perler. Flere nordmenn burde se og oppleve mer av alt Norge har å tilby. Om man kombinerer spennende opplevelser med eksotisk norsk mat har man oppskriften på en uforglemmelig Norgesferie både når det gjelder smak og inntrykk, sier Per-Arne Tuftin.

Slik bestiller du grillferie

For å bestille en grillferie går du inn på ferieportalen www.grillferie.no. Her finner du også annen nyttig informasjon om hvordan man kan skape gode grillopplevelser i sommer.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2496Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.