Two Oceans Shiraz 2007


Oppdatertdato: 2008-12-04 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sør-Afrika+Italia=sant

Dersom italiensk pizza eller pasta står på menyen denne helgen, kan det være lurt å investere i en boks eller flaske sør-afrikansk shiraz.

Tradisjonelt er et godt råd å kombinere vin og mat som kommer fra samme land. Bestselgeren Two Oceans Shiraz 2007 passer godt til grillmat og rødt kjøtt, som Sør-Afrika jo er viden kjent for. Men ingen regel uten unntak. Dette er en fyldig og krydret rødvin som også går eksepsjonelt godt til matretter fra det italienske kjøkken. Et annet tips er å prøve den til assorterte oster, eller annen helge-snacks.

Godt kjøp

Two Oceans Shiraz produseres i store volum, noe som igjen er med på å sikre jevn og god kvalitet til en akseptabel pris. Vinen produseres i den sørafrikanske kystregionen Western Cape, og er blandet av viner fra vinmarker i Stellenbosch, Paarl, Malmesbury og Worcester. Vinen selges verden over, fra Europa til Nord-Amerika og Asia. Two Oceans er kjent for et laidback image som gjenspeiler den avslappende strand- og kafélivsstilen som kjennetegner Western Cape.

To hav

Den sørlige kysten av Sør-Afrika, der to store verdenshav møtes, derav navnet ”Two Oceans”, har et spesielt velegnet klima for vinproduksjon. Det varme vannet fra det Indiske hav og det kalde Atlanterhavsvannet fører til en kjølig bris som bidrar til å bremse modningen av druene og intensifiere den rene fruktsmaken.

Det varierte jordsmonnet, som hovedsakelig består av sand, stein og kalk, gjør også at den franske Shiraz (Syrah)-druen trives godt i denne sør-afrikanske regionen. De lærde strides om denne druen er fransk eller arabisk, men franskmennene hevder nå å ha bevist at den opprinnelig kommer fra den franske Rhône-dalen.

Vinen finnes både på flaske og papp. Den er bestillingsvare på Vinomopolet, men flere utsalg har tatt den inn. På Vinmonopolet.no kan du se hvilke.

Smak og behag

Navn: Two Oceans Shiraz 2007
Land/distrikt: Sør-Afrika/Western Cape
Pris: 329,90 kroner (300 cl BiB), 97,90 kroner (75 cl BiB)
Polnummer: 14695
Druer: 100 % Shiraz
Alkoholstyrke: 13,5 %
Produsent: Distell
Karakteristikk: Mørk rødlilla farge. Tett aroma av mørke bær og krydder. Fyldig og rik smak med vanilje og karamell i finish.
Passer til: Italiensk mat som pasta og pizza. Den går også godt til gryteretter, grillet kjøtt og assorterte oster.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1460Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.