Tyskland har de beste veikroene


Oppdatertdato: 2012-07-27 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com Kilder: PRM Holiday Autos Nordic


Tyskland har Europas beste veirestauranter. I alle fall hvis en nordmann får velge. Det viser en ny undersøkelse fra Holiday Autos. Til tross for konkurransen med de mer tradisjonelle matlandene som Italia og Frankrike synes nesten hver tredje nordmann at Tyskland står for den beste veimaten.

– Det kan virke litt overraskende at Tyskland topper listen, ferierende nordmenn i bil setter pris på helheten og der vinner tyskerne, sier Anna Madsen, nordisk Markedssjef i Holiday Autos.

– Tyske veikroer blir satt pris på eksempelvis ofte for god service og rene toaletter.
Som i Norge så har maten du får kjøpt langs veiene forandret seg mye i Europa de siste 20 årene. Nå tilbyr de fleste veirestauranter lette og sunne måltidsalternativer.

– Selvfølgelig finnes det fortsatt fettdryppende schnitzler, men det er også lett å finne friske og sunne matalternativ.

– Flere nordmenn innser nok også at de kan være tøffere å kjøre i mange timer når man har en stor og fet kjøttbit i magen.
Veikroenes popularitet bygger mye på deres praktiske plassering langs de store veiene. Ofte finnes det eksempelvis lekeplasser for barn som gjør at alle i familien koser seg. De som søker store gastronomiske opplevelser bør fortsatt kjøre et stykke bort fra de store motorveiene, uansett land.

– De som er villige til å bruke litt ekstra tid kan ofte finne koselige småbyer langs de store motorveiene, sier Anna Madsen.

Spørsmål: Hvilket land i Europa synes du har de beste veirestaurantene?

Tyskland - 32 procent
Frankrike - 11 procent
Danmark - 12 procent
Italia - 7 procent
Norge - 5 procent
Sveits - 2 procent
Østerrike - 2 procent
Spania - 2 procent
Holland - 1 procent
Portugal - 1 procent
Polen - 1 procent
Vet ikke: - 24 procent

Holiday Autos undersøkelse ble gjennomført våren 2012 og ble besvart av 1305 nordmenn.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2491


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.