Tysklands største rugbrødprodusent feirer 140 år med kanonvekst i Norge!


Oppdatertdato: 2011-08-04 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Mestemacher


I 1871 startet den 20 år gamle Wilhelm Mestemacher et bakeri i den tyske byen Gütersloh en snau time fra Hannover. Helt siden 1871 har familiebedriften Mestemacher bakt fullkornbrød. 30. juni feirer fabrikken 140 år!

I Norge er Mestemacher representert via Haugen-Gruppen AS og har vært det siden begynnelsen av 1970 årene. I dag er Mestemacher markedsleder i Norge. Det har vært en lang vei hit vi er i dag. Etter en svært vellykket relansering av Mestemacher i 2010, kunne vi se umiddelbare resultater. I 2010 økte volumet med 10 %. “I år skal vi vokse minst like mye,” sier Brand Manager Steffen Storm Olsen. “Dette er en spennende kategori og mulighetene her er store. Denne typen brød er ganske “unorskt,” men er overlegent hva sunnhet gjelder. I takt med at fokus på sunnhet øker, har også vårt salg økt. Alle Mestemachers fullkornsbrød er Nøkkelhullsmerket og skårer høyt på Brødskalaen.”

Mestemachers fullkornsbrød bakes av naturlig surdeig. Surdeigen skal heve i 24 timer. Etter dette tilsettes øvrige ingredienser, disse varierer alt etter hvilken variant man baker. Brødene stekes deretter i 90 minutter. Før de pakkes og sendes ut i verden oppbevares brødene 24 timer på et kjølig brødlager.

Mestemacher GmbH er i dag eiet av brødrene Albert og Fritz Detmers og holder fremdeles til i byen Gütersloh. På 140 år har bakeriet utviklet seg til å bli markedsleder i verden på langtidsholdbart fullkornsbrød og omsetter for over 1 milliard NOK.

Kan kjøpes i alle landets store kjeder.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2209


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.