Unik bourbon fra Jim Beam


Oppdatertdato: 2009-03-13 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Jim Beam lanserer “Distillers Series 7 Years Old”. Noen få flasker har funnet veien til Norge.

Dette er en bourbon i begrenset tapning som hyller syv generasjoner med destillatører fra Beam-familien. Bourbonprodusenten Jim Beam har svært lange og rike tradisjoner.

Svak varme

Råstoffene til produksjonen er mais, rug og bygg. Når kornsortene er malt, blandes de med vann og varmes langsomt opp. Svak varme og lang produksjonstid gjør at smaksnyansene i de forskjellige kornsortene bevares. Etter gjæringen destilleres blandingen to ganger, slik at alle urenheter sorteres ut.

Denne unike bourbonen lagres så i syv år på nye, toastede eikefat, noe som gjør at treets naturlige sukkerstoffer trekkes ut og karamelliseres. Resultatet er en moden bourbon med rikere og bløtere smak enn sine yngre slektninger. Duften er preget av vanilje fra eikefatene, og fargen er intens og gyllen mørk som mahogni.

Fra Tyskland

Slekten Beam innvandret fra Tyskland på 1700-tallet. På den tiden var navnet Böhm, men som så mange andre innvandrerfamilier amerikaniserte de etter hvert navnet.

Familiens første destillatør var Jacob Beam, som solgte sine første tønner med whiskey brygget på korn rundt 1795. Navnet ”Jim Beam” ble innført i 1933, etter James B. Beam bygget opp igjen firmaet etter forbudstiden.

Jim Beam Distillers Series 7 Years Old

Vinmonopolnummer: 57987
Pris Vinmonopolet: 366,90 kroner

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1542
Norsk mat.Brownies.
Kaffekos.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.