Unn deg en god blings


Oppdatertdato: 2010-08-09 Tema: Turmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: brodogkorn.no


En god blings er like deilig til lunsj som på piknik og langtur. Hva er vel bedre etter en lang skogstur enn å finne frem en fristende sandwich fra sekken? Bruk ditt favorittpålegg og pynt med salat, tomater og andre godsaker.

BLT

Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 2

Ingredienser:
6 skive grovt brød

Dressing:
4 ss lettmajones
2 ss melk
1 båt finhakket hvitløk
½ ts salt
½ ts pepper
200 g bacon
1 stk tomat i skiver
8 blad romanosalat eller annen salat

Fremgangsmåte:
Rist brødskivene lett i en brødrister eller i stekeovnen. Rør sammen dressingen. La den gjerne stå og trekke en stund. Sprøstek baconskivene. Legg dem over på kjøkkenpapir slik et fett et renner av.

Fordel salat og tomatskiver på to brødskiver, legg på bacon og topp det med dressing. Gjenta det hele. Legg de siste brødskivene oppå, trykk sandwichen lett sammen og del den i to diagonalt.

Club sandwich

Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 2

Ingredienser:
4 skive grovt brød
2 ss smør
ca. 2 ss dijonsennep
8 stk salatblad
8 skive røkt kalkunpålegg
2 stk tomat
2 stk sylteagurk, hel

oliven eller cherrytomater til pynt

Fremgangsmåte:
Rist brødskivene lett i en brødrister eller i stekeovnen. Avkjøl skivene og ha på smør og sennep. Del tomatene og sylteagurkene i skiver. Legg på salat, kalkunpålegget (eller grillet kylling), tomat og sylteagurk på to av skivene. De to siste skivene legges på toppen.

Del sandwichene i to fra hjørne til hjørne. Stikk en cocktailpinne gjennom sandwichen for å holde den sammen. Pynt gjerne toppen av pinnen med en oliven eller cherrytomat.

Tips:
Sandwichene kan også serveres med stekte potetbåter og en guacamole ved siden av.

Sommerblings

Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels

Ingredienser:
1 stk havrebriks
1 ss pesto
2 stk salatblad
2 skive tomat
2 skive kokt skinke
30 g vellagret ost (2 skiver)

Pesto:
1 potte frisk basilikum
½ bunt bladpersille
30 g solsikkekjerner
2 båt hvitløk
2 dl olje
1 dl parmesan
1 ts salt

Fremgangsmåte:
Pesto:
Kjør basilikum, persille, solsikkekjerner og hvitløk i en foodprocessor. Tilsett oljen i en tynn stråle. Ha tilslutt i finrevet parmesan og smak til med salt.

Skjær havrebriksen i to. Smør pesto på begge halvdelene. Legg salat, tomat, skinke og ost på den ene halvdelen. Legg på den andre og trykk lett sammen.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1949
Julemat.Skalldyr.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.