Uventet laksesuksess


Oppdatertdato: 2008-07-06 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Lerøy Seafood Group


Frosne laksestykker i gjennomsiktig emballasje har endret norske middagsvaner. ’’Lakselenken’’ er en av fiske-Norges store suksesser.
Stadig flere plukker med seg en firepakning med laksefileter fra frysedisken når de handler mat i dagligvarebutikken. Ifølge Eksportutvalget for fisk er frossen laksefilet det fiskeproduktet som øker mest.
I fjor ble det solgt nesten 4 millioner kilo frossen laksefilet i norske butikker, det tilsvarer 32 millioner middagsporsjoner. Salget er mer enn tredoblet siden starten i 2004.

– Lakselenken har gjort laks til hverdagmiddag og ført til at stadig flere nordmenn spiser fisk. Det er et viktig bidrag til folkehelsa, sier konsernleder Ole-Eirik Lerøy i Lerøy Seafood Group.
Lerøy er den største sjømatleverandøren her i landet og var den som introduserte lakselenkene i butikkenes frysedisker for fire år siden.

Ærlig emballasje

Ole-Eirik Lerøy mener at emballasjen er en viktig del av suksesshistorien.

– Fire fryste fiskestykker uten skinn og bein pakket enkeltvis i gjennomsiktig plast var en helt ny måte å pakke fisk på. Det er en ærlig innpakning, den skjuler ingenting. Tvert imot, folk kan selv se at fisken ser ren og delikat ut, sier han.
At laksen er stappfull av viktige næringsstoffer og omega 3-fettsyrer, og i tillegg er rask å tilberede, har gjort den til en gjenganger på norske middagsbord.

– Hver dag spises det 87 000 laksefileter i Norge. For fire år siden var tallet 26 000. Utviklingen har gått mye raskere enn vi trodde da vi startet, sier Lerøy.

Baner vei

De første lakselenkene inneholdt rene fileter uten skinn og bein, og etter hvert er det kommet flere varianter.

– Nå får du marinerte fileter og fileter med forskjellige kryddertilsetninger som sitron og pepper, eller kreolsk krydder. Folk vil gjerne prøve nye smaker.
Lerøy ønsker å gjøre fersk laksefilet like tilgjengelig i dagligvareforretningene som den frosne.

– Det er viktig at vi som kystnasjon kan tilby fersk fisk til folk flest. En av årets nyheter er fersk laksefilet i aluminiumsform. Den kan settes rett i oven eller på grillen og vil garantert øke fiskelykken rundt middagsbordet, sier han.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1358
Julekaker.Småkaker.
Kaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.