Vår beste toast med ost og skinke


Oppdatertdato: 2023-08-13 Tema: Småretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Nydelige ost og skinke toast I en travel hverdag er ett toastjern veldig greit å ha. Og med brød, ost, skinke og evt litt krydder og grønt, kan man frembringe raske smørbrød som smaker nydelig.
Vi har ett toastjern og bruker det jevnlig.

Hva trengs til noen gode toast?

Først og fremst ett toastjern eller vaffeljern, men man kan vel og lure dette til med stekeovnen eller brødrister, men vi har ikke gjort det. Vårt toastjern er den vanlige typen med plass til 2 smørbrød.

Vi har pleid å bruke toastloff fra Bakehuset her, men nå er den på Rema fra mesterbakeren favoritten, men grovt brød kan brukes. Ang loff har vi funnet ut at denne smørloffen fra Mesterbakeren er den beste. Den fra bakehuset er også OK, og er god så lenge det er noen dager igjen på holdbarhet. Toastloffen fra Coop er ikke noe god, den har vi og prøvd. Mange av de andre typene er tørre og smulete

Så litt smør, 4 tykke osteskiver, 4 skinkeskiver, 4 skiver tomat og ett dryss med peppermiks. Andre bruker ketchup, sennep, agurk, sylteagurk ol.

Fremgangsmåten

Sett på toastjernet og evt varm det opp. Vårt trenger ikke det.
Noen smører litt smør på begge sider av brødet, men ikke oss. Dette er vel for at det skal bli gyllent brunt, men vi føler at om en har rikelig med smør inni, så trenger det gjennom og farger brødet allikevel, bare se bildet.
Legg 2 skiver loff på jernet, smør med smør og så i rekkefølge. Ost, skinke, tomat, krydder, ost og så legges den andre skiven på toppen. Ikke ha for mye på da det blir vrient å lukke jernet.
Lukk jernet rundt toastene og sett på låsen. Skru det på, eller evt sett i kontakten.
La stå på til lampen slukker, hos oss er det 2 lamper, grønn og rød. Grønn lyser mens det varmes og rød når det er ferdig. Les evt bruksanvisningen.

Så lykke til med nydelige toast, som selvfølgelig kan varieres i det uendelige.
Nydelige ost og skinke toast før steking
Nydelige ost og skinke toast etter steking

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3013
Norsk mat.Kjøttkaker.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.