Her er de beste småkakene til jul fra vår enorme samling av oppskrifter. Dette er de som er mine favoritter og som samtidig
får høyest poeng av dere. Disse er tatt ut nå i 2017 og alle vises med næringsinnhold. Det er jo en ide å begynne tidlig med kakene, for julekaker smaker best før jul mener nå jeg.
Så værsågod, her er den ultimate oversikten:).
PS: Mange av disse er så enkle at man ikke trenger så store
bakekunnskaper for å bake dem.
Tips til dere som er nybegynnere
Mange julekaker krever en del arbeid men det er flere av de beste som er enkle å lage, slik at om du har 10 tommeltotter og ikke snøring på baking, så prøv en av disse:
Og hold dere unna krumkaker, smultringer, fattigmann, lagkaker, julebrød og alle kaker som kokes i smult om du ikke er litt erfaren..
Men aller først en av mine aller største favoritter og en av de enkleste, nemlig kokosmakroner, som har mer enn 85.000 lesere og 53 som har gitt poeng.
Kokosmakroner 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2014Denne retten tar ca
20-25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 eggehviter
180 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
250 g kokosmasse
Om marengsen ikke blir så stiv vil kokosmakronene "flate ut" ved steking. De smaker jo det samme men ser ikke fine ut. Du kan ordne dette ved å tilsette litt ekstra kokosmasse om du ser at marengsen ikke er skikkelig stiv.
Jeg har og erfart at det lønner seg med varmluftsovn, da luftsirkulering tørker ut overflaten på kakene og dermed blir de ikke flate så fort.Fremgangsmåte
Pisk eggehviter først lett og så tilsett sukker/vaniljesukker mens vispen går. Tilsett i flere omganger til du får en marengsmasse. Bland lett inn kokosmassen.
Legg røren i topper med to teskjeer på bakepapirkledd plate. Lag de som små topper med fingrene.
Stek dem fint gylne ved 170 C i 10-15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
423,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Serinakaker 7
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.09.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KakemonsenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
350 g smør eller margarin
175 g sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
50 g hakkede mandler
1 eggehvite
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Bland i eggene, ett om gangen, vaniljesukker og til slutt melet. La deigen hvile. Trill ut kuler og legg dem på plate med bakepapir. Trykk kulene litt flate med en gaffel. Pensle med eggehvite og dryss med hakkede mandler. Stekes i ca 6 minutter ved 200 grader. Avkjøles på rist.
Spesielle egenskaper
Julebakst
Kilde:
Oddny
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
450,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Goro 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MatsidenBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 3/4 dl kremfløte
1 egg
125 g sukker
ca 500 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
325 g meierismør
Gorojern
Goro er en av våre eldste julekaker, og er gjerne en kake en forbinder med bestemor. Kakene er tynne og sprø, og får et utpreget flott bladmønster fra jernet de stekes i.Fremgangsmåte
Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
Tips:
Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deig av gangen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
454,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
29,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brune pinner 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
250 g hvetemel
200 g sukker
200 g smør eller margarin
1 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 stort egg
Brune pinner er av de mest lettvinte slagene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smakenFremgangsmåte
Bland alle de tørre ingrediensene sammen og smuldre i smøret. Arbeid inn egget og kna deigen smidig. Trill den ut til tynne stenger. Trykk disse flate og ca 4 cm brede.
Legg dem på smurt bakeplate og sett den inn i 200 C ovn i midterste rille. Stek kakene til de har fått fin farge, pass på. Skjær dem opp i fingertykke stykker på skrå.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
451,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
53,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sandkaker 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
125 g margarin
125 g smør
125 g sukker
1 egg
400 g hvetemel
50 g malte mandler
Sandkaker er en av de gamle julekakene. Meierismøret er en av hovedingrediensene og er med på å gi kakene den karakteristiske smaken sammen med mandlene.Fremgangsmåte
Rør margarin, smør og sukker hvitt. Tilsett egget, og rør det godt inn. Rør til slutt inn melet og mandlene. Legg deigen til hvile i kjøleskap i en time.
Forvarm stekeovnen til 190 C. Del deigen i mindre emner, og trykk deigen ut i smurte sandkakeformer. Kakene skal være tynnest mulig. Stek formene på brett til kakene er gylne, 10-12 minutter.
Avkjøl kakene litt i formene før de hvelves ut på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
455,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jødekaker 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 egg
125 g sukker
175 g smør eller margarin
revet skall av 1/2 sitron
300 g hvetemel
1 ts hornsalt
egg til pensling
mandelstrimler
sukker
Fremgangsmåte
Rør egg og sukker lyst og porøst. Ha i revet sitronskall. Bland i kaldt smør eller margarin vekselvis med hvetemel. Sikt hornsaltet sammen med melet. Er deigen bløt, bør den få hvile en halvtime.
Kjevl deigen tynn, og stikk ut med glass, 5-6 cm i diameter. Legg kakene på plate dekket med bakepapir. Pensle med sammenvispet egg, og strø på litt sukker og skåldede mandler skåret i tynne strimler på langs. Stek kakene lyst gylne i 12-15 minutter ved 180 C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
439,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Krumkaker fra Sunnmøre
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 egg
250 g sukker
250 g smeltet meierismør
2 1/2 dl vann
250 g hvetemel
250 g potetmel
Min mor lager disse, og i år var hun tidlig. Disse er bare kjempegodeFremgangsmåte
Lag eggedosis av egg og sukker, tilsett smør vekselsvis med vann og melet. La svelle ca 15 minutter og stek i krumkakejern ved middels svak varme.
Det er litt vrient å bruke krumkakejern, men etter litt trening så funker det. Krumkakene må ikke være for mye stekte før de tas ut av jernet og krummes. Bruk ca en spiseskje med deig pr kake, og la den bli lysebrun.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
331,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjortetakk 4
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
3 egg
200 g sukker
125 g smør
1 glass lys vin
400 g hvetemel
1/2 ts natron
smultFremgangsmåte
Visp eggedosis, ha i smeltet, avkjølt smør, vin, mel og natron. Elt deigen jevn, men ikke så mye at den blir seig. La deigen hvile til neste dag.
Trill fingertykke pølser. De skal være ca 11 cm lange. Legg sammen til ringer, trill skjøten godt sammen. Lag 4-5 hakk på skrå i ytterkanten av ringene og kok dem i smult til de er pent hevet, gulbrune og gjennomkokt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
347,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvite kakemenn og -koner
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g meierismør, smeltet
3 dl sukker
2 dl melk
1 l hvetemel
1 ts hornsalt
Lyst til å lage noe nytt og spennende til jul? Prøv hvite "pepperkaker" da vel!Fremgangsmåte
Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halparten av hvetemelet blandet med hornsalt. Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
Kjevle deigen til en leiv, ca ½ cm tykk. Trykk ut figurer og stek figurene, de skal ikke bli gylne.
La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.
I stekeovnen ved 175 °C i ca 7 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
345,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
59,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lussekatter 5
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.11.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elsa's hjemmesideBildet er tatt av
PixabayIngredienser
300 g. smør
1 l. melk
4 dl. sukker
2 g. safran
1 ss. vann
100 g. gjær
1,8 kg. hvetemel
1 egg til pensling
Fremgangsmåte
Smelt smøret. Ha i melken. Pass på at den ikke er for varm for gjæren. Ha i sukker .Rør safran ut i vannet og ha det i melken. Hvis du bruker tørr-gjær blandes det i melet. Hvis ikke bland den ut i litt av melken. Ha i melet. Spar litt av det ( ca 1/2 dl. ) Elt deigen lett. Dekk til og la den heve seg i en halv time. Så elter du inn resten av melet. Nå er deigen klar. Lussekatter kan du forme som du vil. Når de er klar til steking setter du ovnen på 225 grader. Stekes i ca 8 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
292,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havremakroner 6
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2012Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
200 g smør
250 g sukker
1 dl melk
250 g hvetemel
1 ts malt kanel
½ ts malt nellik
3 ts hornsalt
250 g havregryn
Bak noen saftige og smakfulle Havremakroner.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Bland i melk og mel blandet krydder og hornsalt. Ha i havregrynene til slutt.
Sett deigen med to teskjeer på smurte plater. Stek kakene gylne ved 180 °C
Avkjøles på rist.
1 porsjon gir ca 30 Havremakroner
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
412,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
55,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2046