I år (2018) er valentinsdagen på en Onsdag og da passer det kanskje bedre med litt god hverdagsmat, men det er jo ingenting i veien for å legge til det lille ekstra. Jeg setter under her sammen 2 menyforslag til den store kjærlighetsdagen med 3 retter i hver, og som ikke tar all verdens tid å lage, men som samtidig kombinerer litt godsaker.
Så får en heller la andre småting sørge for det lille ekstra denne dagen som litt ekstra konfekt, blomster ol.
Meny nr 1
Forrett: Kryddergravet Ishavsrøye
Hovedrett: Kyllingpai med spinat
Dessert: Turon Rangie style
Meny nr 2
Forrett: Reinsdyrcarpaccio
Hovedrett: Dampet/kokt kveite
Dessert: Akevittmarinerte multer med råkrem
Og her under er oppskriftene.
Kryddergravet Ishavsrøye
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.03.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Esten BorgosIngredienser
400 g filet av Ishavsrøye, benfri på skinn
1 ss hel sort pepper
1 stk hel kardemomme
1/2 ts sichuanpepper
2 hele stjerneanis
30 g salt
10 g sukker
Avocadosaus:
1 moden avocado (liten)
2 ss limesaft
3 ss vann
1/4 rød chili uten frø - finhakket
1/2 fedd hvitløk - finhakket
1 ss finhakket friske korianderblader
salt og pepper etter smak
Her er en ny variant av gravet ishavsrøye. I denne oppskriften bruker du spennende krydder, og sennepssausen er byttet ut med avokadosaus. Denne må prøves!Fremgangsmåte
Rist krydderne på varm panne i ca 5 minutter, for å forsterke smaken. Panna skal være varm, men ikke så varm at det begynner å ryke, da kan krydderne brenne seg. Avkjøl og mal på en krydderkvern.
Legg filetene i en dyp bakke/ fat, og fordel salt, sukker og krydderblanding på filetene. Legg to og to fileter med kjøttsidene mot hverandre. Trekk plast over og legg dem i press.
La filetene ligge kjølig i to døgn, snu dem etter 1 døgn slik at de som ligger i bunn kommer øverst og omvendt.
Skjær ishavsrøya i tynne skiver på langs og legg dem på tallerken. Anrett med avocadosaus og litt salat.
Avocadosaus:
Mos avocadokjøttet sammen med limesaft og vann til en fin puré.
Tilsett finhakket hvitløk, chili og koriander, og smak til med salt og pepper.
Dekkes til med plastfolie og settes kjølig frem til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
130,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingpai med spinat
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
22.06.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Paibunn
150 g smør
200 g hvetemel
ca. 2 ss vann
Fyll
3-4 kyllingfileter i biter
1 løk
200 g frisk spinat
5 egg
3 dl melk
1 ts salt
1/2 ts pepper
10 sorte oliven
ca. 100 g revet hvitost, mozzarella, evt. smakfull ost
Fremgangsmåte
Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter. Stek kyllingbitene og finhakket løk.
Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss delte oliven og revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.
Tips: Paistykker kan pakkes i folie og lunes over grillen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Turon Rangie style
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
08.08.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 stk Bananer
4 halve hermetiske aprikoser
1 ts kanel
1 ts hvitt sukker
4 flak ferdig vårulldeig
2 isskjeer vaniljeiskrem
2 stk kirsebær med stilk
Olje til frityrsteking
Vann eller pisket egg til å lime sammen deigen
1 stilk frisk mynte blader
Dette er skikkelig godt. Serveres varmt, men vær forsiktig siden banan inni blir veldig varm! Vi serverte med resten av aprikosene ved siden av.Fremgangsmåte
1. Skjær banan i to. Deretter skrelles den og hver del splittes på langs. Da har du 4 biter.
2. Dypp banan i kanel og sukker.
3. Del hver aprikoshalvdel i 4 og pakk den inn i vårrulldeigen sammen med en bit banan.
4. Vårullene limes sammen med litt vann eller evt egg.
5. Friteres i olje til den er sprø
6. Hver turon skjæres så diagonalt og legges på tallerken med iskrem og pyntes med kirsebær og mynteblader. Man kan og sprinkle med litt sjokoladesaus, sesamfrø og evt sjokoladepulver.
Det er mange forskjellige versjoner av denne.
Opprinnelig brukes jackfrukt og Ube syltetøy, men dette er vrient å få tak i for oss. Også minibananer om en skulle få tak i det.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
122,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Dampet/kokt kveite
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
800 g kveiteskiver eller tilsv. filét
2 ss salt pr. liter vann
1 ts hel pepper
Fremgangsmåte
Vask og renskjær kveiteskivene eller skjær kveitefiléten i serveringstykker. Kok opp en vid kjele med vann tilsatt salt og krydder. Ta kjelen av plata og legg kveitestykkene ned i det kokende vannet.
Kok opp og la dem trekke ca 15 minutter, skal ikke boblekoke. Legg dem over på et fat og server med kokte poteter, lettrømme og agurksalat.
Alternativt tilbehør:
Kokt broccoli, poteter og Sandefjordsmør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Akevittmarinerte multer med råkrem
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
10.10.2006Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g multer
ca. 2 ss akevitt (evt. whisky)
Råkrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl kremfløte
At det enkle ofte kan være det beste, er denne multedesserten et godt eksempel på.Fremgangsmåte
Ha multene i en kjele og varm dem opp til de er lune. Smak til multene med akevitt. Akevitten skal bare runde av smaken på multene.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. Server lune multer med råkrem ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 21,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Reinsdyrcarpaccio
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
ca. 500 g flatbiff av reinsdyr
1 pk ruccula
8 ss ekstra virgin olivenolje
2 ts grovkvernet pepper
Med flatbiff av reinsdyr kan du trylle frem en deilig forrett til dine gjester. Server de løvtynne skivene av reinsdyrkjøtt sammen med frisk ruccula, en god olivenolje og nykvernet pepper.Fremgangsmåte
1. Renskjær flatbiff av rein og del den i to på langs.
2. Legg kjøttstykket over på et dobbelt lag med plastfolie. Brett plastfolien over kjøttet og rull forsiktig, mens du strammer til på sidene.
3. Snurr rullen ytterligere, og brett inn endene slik at den blir fast. Gjenta prosessen på neste kjøttstykke. Legg rullene i fryseren over natten.
4. Ta opp de dypfryste rullene og la dem ligge i kjøleskapet i ca. 15 minutter. Skjær de i løvtynne skiver med en oppskjærmaskin, eller så tynt du kan med en skarp kniv. Legg skivene direkte på et stort fat eller noen tallerkener.
Server carpaccio med en frisk rucculasalat og ha på god olivenolje og nykvernet pepper rett før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
201,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 28,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3105