Vant med rocka smak


Oppdatertdato: 2009-04-25 Tema: Sjokoladekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Image Foto, Tore Røyneland Kilder: Baker- og Konditorbransjens Landsforening


Norges mest rocka kaker er kåret. Elin Erdal Ljåstad vant den nasjonale konkurransen Årets Kake 2009 med en kake med leopardmønster og skikkelig rocka smak.

16 deltakere kjempet om å lage den beste og mest rocka kaken. Tema var Rock´n Roll og glamrocker av rang, Åge Sten Nilsen fra Wig Wam, stod for utdelingen i kveld på Hard Rock Cafe i Oslo.
Kakene ble bedømt ut fra utseende, smak, kreativitet, kvalitet og salgbarhet. Godt helhetsinntrykket av kaken ga ekstra poeng.
Vinnerkaken inneholdt mørk og hvit sjokolademousse med kaktus limegele og tonka bønnebunn, som i følge juryen ga den mest rocka smaken i konkurransen. Utseende var enkelt og ”clean” med hvit glasur og en liten ”leopardmønster”-dekor.

- Dette var overraskende ja, men veldig hyggelig, sier Elin Erdal Ljåstad som opprinnelig er fra Stryn og som jobber hos Nobel Catering og Conditori i Oslo. Vant gjorde hun på sin egen bursdag.
I fjor kom Elin Erdal Ljåstad på andreplass og i år hentet hun seieren hjem og ble 10.000 kroner rikere. På andreplass kom Ivar Bakke fra Evensen’s bakeri og conditori på Kirkenær som ble premiert med 5000 kroner. På bronseplass kom Line Tonerud Johansen fra Teatercafeen i Oslo og fikk med seg en sjekk på 3.000 kroner.

Åge Sten Nilsen kåret selv årets mest rocka kake bedømt ut fra utseende. Her ble Wenche Kjelsaas fra Oslo og Baker Hansen vinneren.
Konkurransen Årets Kake går av stabelen på Kakedagen som i år arrangeres tredje år på rad i Norge etter en idé fra Danmark. Datoen er 22. april. Arrangør er Baker og Konditorbransjens Landsforening.

Oppskrift på årets kake 2009

Mørk og hvit sjokolademousse med Kaktus \lime gelè

3 kaker a`18
Eller 2 a 22 cm

Sjokoladebunn med mandel og tonkabønne:

140 g eggeplomme
120 g sukker
75 g kranse xx
140 g eggehvite
40 g sukker
50 g hvetemel
30 g kakaopulver (valhrona)
40 g smeltet smør
2 tonkabønner, rivne

Bløt kranse xx med lunkent vann. Piskes luftig sammen mes eggeplommer og sukker.
Pisk deretter eggehvite og sukker.
Lag en emulsjon med det smelta smøret og litt av eggeplommene. Bland dei to piska massene og tilsett smøremulsjonen. Sikt i det tørre + rivne tonkabønner.
Smør tynt ut og stek på 200 grader ca 10 min.

Kaktus`lime gelè:

0,5 l kaktus\lime juice
Skall og saft av 1 lime
200 g sukker
100 g glukose
7 bl gelatin

Kok opp juice og sukker, skum av. Tilsett glukosen og kok opp en gang til. Skum av og ilsett gelatin.

Mørk sjokolademousse:

125 g eggeplomme
60 g sukker
60 g fløte
310 g mørk sjokolade, 52% (madesimo fondente)
6 dl lettpisket fløte

Eggeplomme sukker og fløte varmes til 65 grader.
Tilsett sjokoladen og rør glatt. Vend inn fløten.

Hvit sjokolademousse med lime og creme fraiche:

3 egg
90 g sukker
100 g creme fraiche
200 g hvit sjokolade (bianca edelweiss)
3 bl gelatin
4 dl fløte
Skall og juice av 1 lime

Egg og sukker piskes. Kok opp 1 dl av fløten, tilsett creme fraiche og varm opp litt til. Tilsett sjokoladen og rør glatt. Ha i lime og gelatin. Bland med de piska egga og vend inn den resterende kremen.(lettpiskes)

Kvit sjokoladeglasur:

170 g hvit sjokolade
170 g kremfløte
50 g glukose
50 g kakaosmør
2 bl gelatin
Litt titanoksyd oppløst i vann.(fargestoff hvit)

Kok opp, tilsett gelatin og titanoxyde.

Montering

I en liten ring legges først en sjokoladebunn. Deretter mørk sjokolademousse, en bunn til, litt yil mousse og så gele sett på frys til geleen setter seg fyll så opp med mørk mousse. Frys. Når denne er stiv ta den ut ogsett en ring som er litt større og høyere utenpå. Fyll opp med den hvite mousse. Frys før glasering Pynt etter ønske.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1573
Norsk mat.Bananer.
Kaffekos.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.