Varme drinker i vinterkulda


Oppdatertdato: 2006-11-06 Tema: Drinker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Den verdensberømte bartenderen Jesse Kengi var nylig i Norge. Han har gitt oss en rekke tips til rykende varme og spennende drinker vi kan kose oss med på sene vinterkvelder.

Kengi, som i en rekke år har holdt bartenderkurs rundt om i hele verden, var nylig i Oslo for å holde kurs for noen av Norges fremste bartendere.

Trendy

I følge bartenderen er det blitt mer vanlig blant folk i Nord-Europa å prøve ut alkohol sammen med ulike varianter av varme drikker.

- Det blir stadig mer populært med varme alkoholdrinker. For det første våger bartendere, i mye større grad enn tidligere, å eksperimentere seg frem når det gjelder å lage varme drinker. I tillegg til tør lang flere kunder å prøve ut nye varianter, forteller han.

Pirat med te

- Jeg har reist rundt i Nord-Europa og funnet ut hvor fantastisk det er med varme drinker i vinterkulda.

- Ta Captain Morgan Spiced med te for eksempel. Det er en utrolig god drink siden romens hint av kanel, vanilje, honning og urter blir svært delikate og fremtredende sammen med varm te.

- I tillegg er jo varm toddy, Irish coffee og Baileys med kaffe, tradisjonelle klassikere som både smaker godt og varmer på sene vinterkvelder, sier han og forteller at Baileys med kaffe fremdeles er den mest populære vinterdrinken i Storbritannia.

Varm sjokolade

- En varm drink som er veldig populær i Ungarn og flere andre steder i Øst-Europa nå, er å blande rom med varm kakao, sier han og legger til at rom passer perfekt sammen med sjokolade.

- Det er utrolig godt. Noe jeg anbefaler på det sterkeste, sier han.

Smak av eple

Den verdensberømte bartenderen kan også anbefale flere spennende drinker med fruktsmak. Han forteller at en drink som har svært populær den siste tiden i Storbritannia er varm eplejuice blandet med gin som for eksempel Gordons eller Tanqueray.

- Dette er en nydelig varm drink som er lettvint å lage. Du varmer bare opp eplejuicen og tilsetter brennevinet, et godt alternativ til ?mulled wine? (gløgg), sier han og legger til at det også smaker veldig godt med Tequila i epledrinken.

Vær kreativ

- De fleste drinker som kan varmes opp smaker godt om vinteren. Det eneste som gjelder er å drikke med måte og ikke være redd for å blande ting, avslutter han med et smil.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:956
Slanking.Kjøttdeig.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.