Veldig lett lunsj på fiskebrygga i Kristiansand


Oppdatertdato: 2014-07-04 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Som mange vet er det blitt en nydelig plass nede på fiskebrygga i Kristiansand, hvor flere restauranter omkranser kanalen som går mellom vestre og østre havn. Her finner man på den ene siden Bølgen og Moi, og på andre siden Pieder Ro, Bennys og Dolly Dimple + 2 sommer restauranter (Enok Nilsen og Fiskesalg har uterestauranter her). Og i tillegg er det en isbar med Kristiansands dyreste is:)

Restaurantene

Benny's overtok etter Makrellen, og er en grillrestaurant med stor meny. Vi spiste her før de skiftet navn og det er bra mat her.
Dolly er velkjent og har vært her i mange år og serverer Kristiansand beste pizza. Denne anbefaler jeg virkelig og har man først spist Dolly pizza er man frelst. Det er og en filial ute i Sørlandsparken og stikk gjerne innom der etter handleturen.
Pieder Ro er og en veletablert restaurant med en grei meny uten de store sprellene. Men med en nydelig terrasse med lenge sol og utsikt til alt. Her har de og en lunsjbuffet, så det er nok på denne siden av kanalen vi skulle ha gått istedenfor.
Både Fiskesalg sin rett i Garnet og Enok Nlilsen har sørlandsmeny med fisk og fiskesuppe ++. Her har vi spist både suppe og skalldyrtallerken før, og det smaker sørlandssommer. Selv om jeg mistenker at fiskesuppa er den samme overalt her nede.
Vi har tidligere skrevet om Enok Nilsen, og selv om det er en gammel artikkel så er den aktuell fortsatt. Da reagerte jeg på prisene, men hva de er nå vet jeg ikke.

Enok Nilsen på fiskebrygga

Bølgen og Moi

Men tilbake til vår lette lunsj som vi skulle innta på Bølgen og Moi i forbindelse med ett møte jeg hadde, og samtidig fikk vi jo prøvd denne siden av kanalen også. Mange går ikke over her fordi de tror det er så dyrt, men de har nå en liten lunsjmeny hvor noen retter koster kr 99.- pr stk.
Vi fikk da prøvd både fiskeuppe, cæsarsalat og sashimi. Og her kommer den lette lunsjen inn, dette var rett og slett de minste porsjonene jeg har sett, bortsett fra Cæsarsalaten som nærmet seg normal størrelse. Og undertegnede som spiste sashimi kunne nesten få hele retten på en gaffel.
Om det var fordi det var tilbud på lunsj til kr 99.- eller bare en glipp er ikke godt å si, men det er ikke denne måten man får gjester til å komme igjen på. Men hadde smaken vært eksepsjonell så hadde det vært verd det, men det var den ikke.
Og når man i tillegg tar kr 139.- for en flaske ringi eplemost. Det er ganske mye når disse i utsalg koster 60-70 kr. Men det er jo blitt normen i denne bransjen nå. Og jeg har spist middag her før og maten er vanligvis god, men i den øvre prisklasse uten at den smaker slik
Dette er vel en plass hvor de litt mer bemidlede sitter å viser seg frem mens de ser over på oss vanlige dødelige som spiser fiskesuppe og pizza på andre siden, men vi blir iallefall mette da.
Men som en liten notis, det var ei hyggelig servitrise som serverte oss, men hun skulle jo absolutt ha gitt oss mer brød etter som det forsvant umiddelbart. Jeg kunne sikkert ha spurt om mer, men vi ble så forfjamsa over mengden mat at vi glemte alt annet.

Så lunsj i Kristiansand tar man en annen plass, og så får en heller ta en kveldsdrink her nede i ettermiddagssola, mens man ser på båtene i kanalen og gjerne lar seg underholde hver Tirsdag av levende musikk på bryggekanten På brygga til Bølgen og Moi er det skikkelig flott utover kvelden når sola er oppe..
Men for all del når det er fint vær er bare det å sitte på bryggekanten med en is eller noen reker virkelig avslappende, så kan man jo more seg om det er noen C kjendiser som roter seg inn med båtene her og lager litt trøbbel. Vi opplevde tidligere denne uka at en båt bare kjørte rett inn i den ene broen over her, mens vi sto en halv meter over, rimelig flaut når masse folk står å ser på. Folk med mer penger enn kunnskap er alltid gøy å se på.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2939
Norsk mat.Rask mat.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.