Velkommen til NM i potetskrelling


Oppdatertdato: 2008-09-23 Tema: Poteter Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com


Lørdag 11. oktober arrangeres NM i potetskrelling på Åker gård, Hamar. Det første NM i potetskrelling og du har muligheten til å bli den første norgesmester i potetskrelling. Historisk tittel på et historisk sted. Arrangementet er samarbeidsprosjekt mellom Graminor AS, Kunnskapsparken Hedmark AS og Mat i Hedmark i anledning FN's internasjonale potetår.

Vi oppfordrer alle til å finne frem den aller beste potetskrelleren de har i kjøkkenskuffen. Lag ditt eget treningsprogram og meld deg på en av delfinalene omkring i Norge.
Hjemmesiden til konkurransen!

Program

Kl. 11.00 Åpningssermoni
Kl. 11.20 Kvalifiseringsrunde åpen klasse
Kl. 12.00 NM Semifinale i potetskrelling
Kl. 13.00 NM Finale i potetskrelling
Kl. 14.00 Premieseremoni

Fylkesmann i Hedmark Sigbjørn Johnsen vil forestå den offisielle åpningen av NM i potetskrelling på Åker gård. Noman Mubashir kjent fra NRK's matprogram Yum Yum er konfransier denne dagen.

Vår kjære matmor Ingrid Espelid Hovig er æresdommer og leder for dommerjuryen under NM finalen. Med seg i juryen har hun;

- Britt Kåsin, Potetdronning og informasjonssjef i opplysningskontoret for frukt og grønt
- Yngve Ekern, Matjournalist i Aftenposten
- Charlotte M. Opaker, Vertinne på Opaker gård og matjournalist i Dagbladet
- Vigdis Sandberg, Potetprodusent/ potetelsker/ husfrue til Hoel gård
- Helge Hagen, Journalist og kokebokforfatter

På en slik dag vil det bli mye smak av poteter, potetmarked, utstilling av potetskrellere og potetkokebøker. Potetpoetkonkurranse og potetdekorasjoner.

Utover heder og ære blir Norgesmesteren i potetskrelling premiert med en tur til Egeskov Slot (www.egeskov.dk ) på Fyn i forbindelse med Danmarks Kartoffelråd sitt årsmøte og oppstart av potetsesongen i Danmark. Dette skjer medio januar. Sølv og bronseplass blir og behørig premiert.

POTETSKRELLERE - verdt en utstilling

Alle har vi et forhold til potetskreller som er kanskje et av de mest brukte kjøkkenredskaper fra midten av 1800 tallet. Er den god eller er den helt ubrukelig ? Alle har vi vel funnet vår favorittskreller.

Under arrangementet ønsker vi å utstille et spredt spekter av potetskrellere. Vi oppfordrer derfor alle til å sende inn sin potetskreller med noen ord om forholdet til sin personlige skreller eller du har kanskje en skreller med en spesiell historie. Kanskje kommer nettopp din historie og skreller med i utstillingen på Åker gård denne dagen.

På Åker gård er vi i ferd med å bygge opp en kjøkkenhistorisk samling med kokebøker og kjøkkenredskaper. Her ønsker vi å få inn flest mulig potetskrellere av forskjellig slag. Er det noen som sitter med gamle, slitte, nye og fargerike potetskrellere en kan tenke seg å donere til et fremtidige senter for Mat, Måltid og Opplevelser på Åker gård, mottas dette med takk.

Kontaktperson for innsendelse av skrellere både til utstillingen lørdag 11. oktober og til den fremtidige kjøkkenhistoriske samlingen på Åker gård er Ole Christian Tilset i Kunnskapsparken Hedmark/ Åker gård.
Han treffes på:
e-post: ole.christian@k-h.no
telefon: 952 05 421.

Potetskrellerne sendes inn på adresse,
Åker gård
c/o Kunnskapsparken Hedmark AS
Holsetgata 22
2317 Hamar

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1405
Norsk mat.Rask mat.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.