Verdens beste whisky


Oppdatertdato: 2005-08-12 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Dommen er klar. Den amerikanske brennevinsspesialisten Paul Pacult har laget en liste over verdens 100 beste destillerte brennevin. En whisky fra Orknøyene stakk av med seieren.
- Av de flere hundre whiskyene fra Skottland, Canada, USA, Japan, India og Irland er Highland Park 18 year old den beste av dem alle. For meg en dette en perfekt whisky som er helt harmonisk uten skarpe kanter der alt smelter perfekt sammen, skriver Pacult.

Gerry Tosh, global brand ambassador for Highland Park, sier at det er en ære å bli utnevnt som best av anerkjente Paul Pacult som har skrevet flere bøker om destillert sprit og grunnlagt magasinet Sprit Journal.
- Dette er helt klart den mest betydningsfulle utmerkelsen vi noen gang har fått, sier Tosh fornøyd.

Whisky-skribent Michael Jackson mener også at dette er den beste all-rounderen i verden. Det er faktisk få andre merker som får så mye skryt så ofte som Highland Park får det. Det er særlig deres 18 og 25 years old som får toppstempelet.

Jim Murray, som har skrevet bestselgeren Jim Murray’s Whisky Bible, er også enig i utmerkelsen. Han sier at unge jenter som egentlig ikke liker whisky, vil bli kurert om de får et par dråper av denne.
- Dette er en vakker whisky. Den dufter som en tom honningkrukke som engang har inneholdt glødende torv. Den er myk og har en sødme som aldri blir for sterk, sier han.
Highland Park kommer fra Orknøyene og er verdens nordligste skotske whiskydestilleri. Smaksnotat:

Highland Park 18 år
Dette er Highland Park's verdenskjente whisky. Her finner du summen av alt Highland Park står for. Røyk, torv og lynghonning i tillegg til at den har noen flere år på baken enn lillebroren på 12. Dette er rett og slett en svært spesiell whisky som du gjemmer bakerst i barskapet til de helt spesielle anledningene, eller gir bort i gave til en bestefar som vet å sette pris på en god maltwhisky. Whiskyen har et forsiktig preg av honning og har et innslag av eik. Ettersmaken er rund og harmonisk. Prisen på polet er 570 kr (bestillingsnummer: 3339801)

Aktuelle whiskysider:

mcgees
scotchwhisky.com
whiskymag
highland park
onlymalts

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:652
Info.Supper.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.