Verdens mest fullkomne råvare


Oppdatertdato: 2006-04-02 Tema: Egg Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Egg er den enkleste og mest fullkomne råvare. De er fulle av næringsstoffer og så allsidige at de kan brukes til alt fra raske og lettvinte måltider til de mest elegante middagsretter. Ikke rart at egg også er alle konditorers og dessertkokkers favoritt.

Dette er en ganske nyttig bok, med mange vanlige oppskrifter og tips om de mest brukte oppskrifter som inneholder egg. Også en skikkelig gjennomgang av koking av egg. Boken har greit format og jeg anbefaler den eter at vi har sett gjennom den hjemme.

Michel Roux er kjøkkensjef på sin London-restaurant med flere stjerner i Guide Michelin. Han er som skapt til å se på en av våre eldste råvarer med nye øyne. Hans nye bok, EGG, er delt inn etter ulike måter å tilberede egg på, fra koking, steking, posjering og ovnsbaking til tilberedning av eggerøre, omelett, pannekaker, suffleer, marengs og kremer. Boken inneholder også klassiske oppskrifter som hollandaisesaus, egg Benedict og sitronsuffle, men som her gis en moderne vri. Michels egne oppskrifter byr på nye og overraskende smakskombinasjoner.

Fransk-britiske Michel Roux er en av de mest anerkjente kjøkkensjefer i verden, og hans restaurant The Waterside Inn i Bray utenfor London har beholdt sine tre stjerner i Guide Michelin i hele 21 år. Michel har mottatt utallige kulinariske priser og æresbevisninger, blant annet ble han utnevnt til æresdoktor i Culinary Arts ved Johnson & Wales University i USA i 2002 og til ridder av Den franske æreslegionen i 2004.

Michel har opptrådt i to fjernsynsserier og skrevet mange suksessrike kokebøker, blant annet Sauces (Sauser), som vant den prestisjetunge Glenfiddich Visual Awardprisen og har solgt i over 220 000 eksemplarer. Sauser kom på norsk hos Cappelen i 2001, men har vært utsolgt fra forlaget en periode. Boken, som har vært utsolgt fra forlaget en periode, er nå trykket opp på nytt.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:803
Slanking.Torsk.
Gryteretter.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.