Verdenspremiere: Norges første whiskytønne


Oppdatertdato: 2007-09-27 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå kan du få whisky rett fra tønna. Som første bar i verden, har whiskybaren Dr. Jekyll’s i Oslo kjøpt et helt fat whisky fra skotske Highland Park.
Det er i utgangspunktet forbudt å eksportere hele tønner med whisky fra Skottland, men likevel har tønne nummer 1556 fra Higland Park funnet veien til Oslo.

Dr. Jekyll’s eier, Joachim Larsen, klarte til slutt å overtale produsenten. Siden det er forbudt å modne skotsk whisky i utlandet, måtte modningsprosessen stanses. Highland Park leide inn et team med ingeniører som demonterte fatet og la inn en stålbeholder på innsiden. På denne måten var det ferdig whisky som ble eksportert, noe som altså er lov.
Representanten fra Higland Park, Stewart MacRae, forteller at det er første og kanskje siste gang de kommer til å eksportere en tønne i sin helhet. Han forteller at de lot seg friste av Norge som lokalisering. Higland Park kommer nemlig fra Orknøyene, en øygruppe som tidligere har vært norsk.

Smak og behag:

Highland Park 12 Years Old Cask Strength har høyt alkoholinnhold og er kraftig og røykfylt. Destilleriet lagrer mesteparten av sin whisky på sherryfat, noe som også gjelder dette fatet, og whiskyen har derfor rund og søt smak. Highland Park har tidligere vunnet flere prestisjetunge utmerkelser og regnes av mange for å være en av verdens beste.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1191Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.