Vespa Barbera d’Asti Doc 2005


Oppdatertdato: 2007-08-08 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Årets siste til grillen?

Mange kjenner Barbera som Piemontes nest beste drue etter Nebbiolo. Vespa Barbera d’Asti 2005 utfordrer den oppfatningen. Dette er oppsiktsvekkende mye vin for pengene.

Barbera-druen vokser i hele Italia og gir viner av svært ulik karakter – alt fra det unge og fruktige til det mørke og tunge – med og uten eik. Kirsebærpreg er kanskje den største fellesnevneren for all vin laget på denne druen.

Selv om druen stort sett vokser i hele Italia og flere andre land, er det i Nord-Italia, i Piemonte, at det finnes mest av den. Det er også her man antar at den stammer fra. Om lag halvparten av Piemontes vinmarker er beplantet med Barbera, og det er her ekspertene mener den gir best vin.

Druene i Vespa Barbera d’Asti 2005 fra produsenten Cascina Castle’t kommer fra 20-30 år gamle vinstokker som blir gjæret på ståltank i åtte dager. Etter gjæring lagres vinen ytterligere seks måneder på ståltank og to til tre måneder på flaske.

Cascina Castle’t eies av familien Borio. Her er det feminine tradisjoner for vinfremstilling, og siden 1970 har vinproduksjonen blitt styrt av Maria Borio. Cascina Castle’t er en liten og kvalitetsbevisst produsent som høster druer fra 18 hektar vinmarker hvor de hovedsakelig dyrker druetypene Barbera og Moscato. Eiendommen ligger 300 meter over havet, noe som ifølge produsenten selv gjør at druene gir viner med spesielt høy kvalitet.

Smak og behag

Navn: Vespa Barbera d’Asti Doc 2005
Land/distrikt: Italia/Piemonte
Produsent: Cascina Castle’t
Varenummer: 45312 (testutvalg)
Pris: 134,90 (75 cl)
Alkoholstyrke: 13,5 %
Druer: 100 % Barbera
Karakteristikk: Klar og dyp rød farge. Duft preget av modne røde bær, urter og noe krydder. Saftig og myk smak av kirsebær. Middels syrlighet og fylde. Myke frukttanniner. God ettersmak med innslag av krydder. Ikke eik.
Passer til: Rødt kjøtt, grillmat, lyst kjøtt og fjærkre. Også god uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1154Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.