Vi besøker Café Sorgenfri på Aker Brygge


Oppdatertdato: 2009-08-24 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Aker Brygge er ett eldorado av restauranter med noe for enhver smak. Det er ofte lett å besøke den første og beste når en som turist kommer ned her, men det kan lønne seg å ta turen rundt før en bestemmer seg. Vi tok ett besøk på cafe Sorgenfri som overrasket oss på en positiv måte og særlig med maten. Det er ikke det hektiske gatebildet her på innsiden av Aker Brygge mot bryggetorget, som det er på siden mot Akershus festning.

Miljø og omgivelser.

Restauranten ligger på innsiden av Aker Brygge, hvor det er litt mer rolig en andre siden. Det er en stor uterestaurant som vi besøkte denne augustdagen. Det finnes og store lokaler inne. Det er godt å sitte her og passende på en ettermuiddag når solen kommer her.

Menyen

Det er en ganske omfattende meny med litt dansk preg. Flere frokostretter, lunsjretter, småretter og selvfølgelig vanlige hovedretter. Smårettene som vi spiste er i det øvre prisskiktet.
Flere av rettene er typiske danske som du finner på kroene i Danmark. Det er og flere retter med skalldyr og fisk. Den såkalte lunsjen er det som kalles danske frokostretter. Her er flere både varme og kalde, samt frokostfad.
Ett utvalg av desserter samt kake er og på menyen, og ikke altfor rimelige.

Kjøkken

Vi var 4 stykker som spiste lunsj her. Vi spiste følgende: 2 stk Kremet pasta med blåskjell og finstrimlede grønnsaker a kr 195.-, 1 Sorgenfris` Nicoise med tunfisk, egg, poteter, oliven, krutonger, vinaigrette til kr 165.- og en Kremet fiskesuppe med strimlede grønnsaker, fisk og skalldyr til kr 125.-
Og her kommer skrytet for dette var godt, selv om salaten og blåskjellene er noe dyre. Fiskesuppa hadde og rikelig med fisk og skalldyr i. Men maten falt i smak hos alle og kan anbefales. Ølet var og godt og kaldt.
Det ble og dagens kake til dessert, ett frimerke av gulrotkake til kr 69.-, men med god smak og veldig pent anrettet. Det ser ut som det er en god dessertkokk inne på kjøkkenet.

Service

Servicen er helt grei med det vanlige utvalget av ungdommer, kanskje litt mer påtatt smil nå på sensommeren. Jeg observerte en gedigen tabbe av en servitør på ett av de andre bordene, så erfaringen er ikke den helt store. Men de er smilende og hyggelige. Det var sånn cirka halvfullt på uterestauranten så arbeidsmengden var overkommelig for de.
Toalettene er også fine.

Konklusjon

En koselig cafe/restaurant med god mat med litt høye priser. Flott sted om ettermiddagen når sola kommer her. Det er ikke så hektisk her bak som de restaurantene med fasaden på andre siden.
Inne i cafeeen er det mye rart å se på.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1678Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.