Vi besøker restaurant Oriental i Oslo


Oppdatertdato: 2010-03-03 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Etter noen dager med møter i Oslo, fikk jeg gleden av å oppleve den beste kinesiske maten jeg noensinne har smakt. Denne kvelden gjorde at de fleste tidligere besøk på kinarestauranter ikke teller lenger, for dette var noe av det beste. Nemlig Restaurant Oriental i Arbeidergata i Oslo. Jeg har sett at denne restauranten har fått gode karakterer i min restaurantguide og dette har den fullt fortjent.

Miljø og omgivelser.

Restaurant Oriental ligger bare ett par steinkast fra Karl Johan. Inn Lille Grensen, og så til venstre med en gang i Arbeidergata. I enden av denne veistubben ligger restauranten i andre etasje på hjørnet. Inngangen ser ut som om du kommer inn en bygård med boliger, men ikke la deg lure av det, for i andre etasje finner vi en intim og effektiv restaurant.
Det er noe trangt her, men for oss gjorde det ingenting. Det kan nok være lurt å bestille bord, men drop in går nok på de dagene det ikke er så mye folk, eller tidlig på kvelden.

Menyen

Restauranten har både selskapsmeny og vanlig a la carte meny. Den vanlige er fyldig og har mye godt. Det er 12 forretter fra kr 75.- til kr 155.-, + 3 supper til kr 73.- og kr 85.-, av hovedretter er det 3 stk skalldyrretter fra kr 189.- til kr 229.-, og 11 kjøttretter fra kr 178.- til kr 249.-, samt en anderett for 2 personer.
Det er og diverse desserter som vi ikke prøvde, ett lite vinkart og annen drikke.

Kjøkken

Kjøkkenet har bakgrunn i regionene Schezuan og Kanton. Dette er 2 kjøkken som er verdensberømte for sine smaker, råvarer og krydder. Og denne kvelden ble vi helfrelste på dette.
Vi bestilte forrett og hovedretter. Som forrett hadde vi en som var tilpasset 2 personer og som ga ett vist inntrykk av kjøkkenet med forskjellige retter. Dette var en Dim Sum tallerken med 4 smaker. Bestod av mini vårruller, Ha Gau(noen små nesten gjennomsiktige wraps), Kow Choi Gau(fylte kinesiske hvitløk), og Siu Mai(noen slags mel/pastaboller med fyll). Håper jeg fikk dette rett, da min kinesisk er litt rusten.
Disse ble servert med sennep chilisaus, søt chilisaus og soya chilisaus. Og så sinnsykt godt!
Og vi var jo 2 personer, så det ble 1 bit av hver til oss, men 2 minivårruller til hver.

Som hovedrett bestilte vi 1 Hoi Wong Ap Pin til kr 206,- som er Panneristet andebryst i skiver wokkes med kongekrabber, scampi, kamskjell,shiitake sopp, østerssopp og grønnsaks-terninger i en søtlig soyabønnesaus.
Og 1 Kam Kon Pot til kr 198.- som er en herlig blanding av scampi, lammefilet, biff, kylling, shiitake sopp, østerssopp, squash og assorterte grønnsaks-terninger. Serveres i ildfast form med sausen laget på Szechuan pasta og soyabønnesaus.
Begge disse rettene fant vi ikke noe å utsette på. Selv om andebrystet nok var mere spennende enn den andre.

Til dette drakk vi kinesisk øl, Tsingtao. Dette er ett søtt og mildt øl som for så vidt passer til maten, men for en ølkjenner er det noe tynt.

Service

Vi dukket uanmeldt opp og klarte å få plass allikevel, selv om det var ganske fullt denne fredagskvelden. Er litt gøy å se hvordan restauranter takler det at en kommer på drop in på kvelden uten å ha bestilt bord, men her taklet de det bra. Servicen er veldig profesjonell med mange servitører og til og med egen garderobevakt!
Ble nesten litt forvirrende da jeg følte at alle hadde ansvaret for alle bordene, og vi måtte forholde oss til 4-5 forskjellige servitører.
Det var og litt trafikk forbi bordet, så den helt stille kvelden ble det ikke.
Men servitørene var profesjonelle og maten kom fort på bordet, med solide forklaringer til.

Konklusjon

Enkelt og greit: Dette er kinesisk mat av høy klasse. Jeg vil si at det er den beste kinesiske restauranten jeg har vært på. Og grunnen til at vi besøkte den var deres karakterer på denne i restaurantguiden min, og de stemmer som vanlig.
Så er du i Oslo og ønsker fantastisk kinesisk mat, så er dette plassen. Da vil den standard wokken med sursøt saus kjennes ut som dårlig kantinemat i forhold.
Og prismessig kommer de veldig godt ut, med kr 754.- for hele kvelden(2 personer med forrett, hovedrett og øl + kaffe)

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1833
Slanking.Rask mat.
Torsk.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.