Vi besøker Sjøhuset Restaurant i Kristiansand


Oppdatertdato: 2010-02-18 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


I forbindelse med at flere restauranter serverte 1 hovedrett til kr 100.-, tok vi en tur på Restaurant Sjøhuset fredagen den uken dette tilbudet eksisterte. Tilbudet var en del av det Matcirkuset som har vært i flere år i Kristiansand, men som i år kun har dette tilbudet nå og har utsatt andre arrangement til sommeren. Poenget er å få folk som ellers sjelden går ut til å oppdage hvilken flott restaurantverden vi har i Kristiansand.
Og dette besøket på Sjøhuset gjør ikke skam på noen, siden dette er i undertegnedes øyne en av de beste i byen. Vel koster herligheten, men av vår erfaring har det alltid vært verd pengene.

Miljø og omgivelser.

Sjøhuset ligger nydelig til helt i kaikanten ved østre havn i Kristiansand. Det er det store røde huset i enden av Markens. Om sommeren er det en flott uterestaurant her og man har førsteklasses utsikt til båtlivet. Nå om vinteren er det lunt og godt inne i ett marint miljø i restauranten, med intim og behagelig innredet restaurant, og en stor peis med en gang du kommer inn, og den varmer skikkelig.

Og selv vinterstid er det flott å se ut over havet, når en selv sitter inne. Minuset er at det ikke er så mange vindusbord.

Menyen

Den vanlige menyen har ett variert utvalg av delikatesser, men er preget av sjømat. Men det finnes som regel 3 hovedretter av kjøtt og jeg prøvde Grillet kalveentrecôte med sitat fra menyen (Toppes med sitron- og persillesmør, og serveres med stekt østersopp, aspargesbønner og cherrytomater. Anrettes på confisert bakepotet og naperes med rødvinsaus).
Ellers er det nesten alltid en rett med hjort.
Av sjømat er det flere å velge mellom. Som feks fisketallerken, skalldyrtallerken, breiflabb og kveite. I tillegg har de forretter med fiskesuppe, kveite, hummer, salat og ett lite utvalg desserter med fondant, pannacotta, mousse mm.
Prisene er ganske høye men her er det kvalitet og en blir mett. Hovedretter ligger rundt kr 300.- og forretter rett over 100 lappen unntatt hummer som er mye dyrere.

Kjøkken

Vi spiste 2 hovedretter hvorav den ene var min kalveentrecôte(kr 290.-) og makkerens 100 kroners rett som bestod av laks og brosme på grønnsaker med en nydelig saus. Pannestekte poteter og fløtegratinerte fulgte med.

Begge retter gikk fint gjennom nåløyet vårt og det var nok mat, og kalven var bare sinnsykt god. Og selv om den var entrecôte så var det som smør. Fisken var og nydelig. Det var rikelig mat og byens beste fløtepoteter.

Service

Dette var en fredags kveld og det var stufullt. Flere hadde nok fått med seg 100 kroners tilbudet. Men det som da forbauser er at servitørene ikke har noen problemer med å rekke alle, man må ikke vente og maten var raskt på bordet. Dette er proft, enkelt og greit. Og selv om vi jo ser at det er veldig hektisk blant både servitører og inne på kjøkkenet, så får man topp og vennlig service.
Her føler man seg hjemme rett og slett.

Konklusjon

Enkelt og greit: Prøv selv for dette er bra. Vi kommer jo igjen og igjen her når vi skal oppleve god mat. Og Sjøhuset er nok høyt oppe på lista i Kristiansand sammen med Luihn Restaurant og kanskje ett par andre.
Og er en i byen om sommeren hva er vel ikke bedre enn en halvliter på brygga her.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1825
Julekaker.Norsk mat.
Pasta.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.