Vi drikker mer kaffe på jobb


Oppdatertdato: 2006-09-02 Tema: Kaffe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nordmenn har aldri drukket så mye kaffe på jobb som nå. 29 prosent av vårt totale kaffeinntak foregår i arbeidstiden.

En undersøkelse av Norsk Kaffeinformasjon viser at yrkesaktive menn og kvinner under 50 år i hverdagene konsumerer mer kaffe på jobb enn hjemme. Rundt 40 prosent av kaffeinntaket på hverdager foregår på arbeidsplassen.

- Å drikke kaffe er en sosial aktivitet. Når stadig flere bor alene og mange jobber oftere og mer, er det naturlig at kaffekonsumet foregår på jobb, sier informasjonssjef Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

Erstatter røykepausen

Lynes sier at en viktig årsak til at det drikkes mer kaffe på jobb nå enn for tre år siden trolig har noe med røykeloven å gjøre.

- For mange faller det seg ikke lenger like naturlig å røyke på jobb. I stedet inviterer de kollegaene med på en kopp kaffe. Kaffen har på mange måter overtatt for røyken sosialt.

Menn drikker mest

Undersøkelsen viser at kaffedrikkende kvinner i gjennomsnitt drikker i underkant av fire kopper kaffe per dag, mens kaffedrikkende menn i gjennomsnitt drikker 4,8 kopper daglig.

Antall kopper per dag per kaffedrikkende person viser at forskjell mellom menn og kvinner skyldes konsum på jobb. Menn drikker 1,6 kopper kaffe på jobb, mens kvinner kun drikker 0,9 kopper på jobb per dag.

- Generelt tror vi forskjellen i kaffekonsumet mellom kvinner og menn kommer av at menn fremdeles jobber mer enn kvinner, og at flere menn er i arbeid. Det er også flere menn som jobber skiftarbeid og i kreative yrker, der det tradisjonelt drikkes mer kaffe.

Økt kvalitet

I tillegg til at nordmenn drikker mer kaffe enn tidligere, er vi også opptatt av økt kvalitet.

- Vi ser tendensen til økt fokus på god kaffe også på arbeidsplassene. Folk er vant til bedre kaffe og arbeidsgiverne følger opp med skikkelige kaffemaskiner til sine stadig mer kresne, kaffedrikkende arbeidstakere, sier Lynes.

- På arbeidsplassen er kaffen ofte både god og lett tilgjengelig, sier Lines og antar det også er med på å gjøre at folk drikker mer kaffe på jobb.

God filterkaffe

Thorstein Berg, daglig leder i Christiania Kaffebryggeri, er enig i at kvaliteten på kaffe er viktig. - Evergood og Ali er eksempler på god filterkaffe, sier han.

Ifølge Norsk Kaffeinformasjon drikkes det 12 millioner kopper kaffe i Norge per dag.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:909
Slanking.Kjøttkaker.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.