Vi griller mer fisk


Oppdatertdato: 2012-07-08 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Tom Haga


Nordmenn elsker å grille, og vi griller fisk som aldri før. Nesten 70 prosent av oss planlegger å legge fisk på grillen i sommer, laks er mest populært blant folk flest.
I en fersk undersøkelse fra Norstat, gjennomført på vegne av Norges sjømatråd, kommer det frem at 67 prosent planlegger å legge fisk på grillen i sommer. Fremdeles er laks mest populær, men både ørret og makrell er attraktive alternativer på grillen. Blant folk i alderen 35-49 år sier 8 av 10 at de vil grille fisk, og folk i Midt-Norge og Nord-Norge griller mest fisk.

Setter sjøbein i sommerbyene

Norges sjømatråd ønsker å spre matglede og vil inspirere barn og voksne til å spise mer fisk og sjømat i ferietiden. Piratpatruljen fra sjømatrådet reiser igjen på tokt langs kysten i sommer. Første besøk går til Asker, så går ferden videre til Sarpsborg, Arendal, Skien og Sandefjord.

– Vi har gode erfaringer med å møte folk der de er i sommer-Norge. Her får vi anledning til å gi barn og voksne et godt smaksalternativ på grillen. Vi tilbyr også morsomme konkurranser med mulighet for å vinne fine premier. Først og fremst er vi opptatt av å gi inspirasjon og gode tips til hvor godt fisk er som sommermat, sier Marit Stagrum Ottem, markedssjef i Norges sjømatråd.

Tilbyr smaksskatter

I sommerferien er vi klare for late dager og fine opplevelser. Grilling er synonymt med sommer og Norges sjømatråd er glade for at fisk oftere er å finne på grillen.

– Vi skal sørge for å friste enda flere til å legge fisk og annen sjømat på grillen i sommer. Barn er spesielt opptatt av at maten skal være spennende, derfor serverer vi «Havets skattekiste», forteller patruljens kokk, Harald Hjulstad

Havets skattkiste

4 porsjoner

Dette er oppskriften på det beste fra hav og land på grillen. Store og små kan selv velge fisk, grønnsaker og saus til sin skattkiste. For fantasien har vel ingen grenser?

200 g steinbitfilet, uten skinn og bein
200 g seifilet, uten skinn og bein
200 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g brokkoli
1 stk paprika
2 stk gulrot
solsikkeolje
aluminiumsfolie
salt
pepper, grovmalt
sitronsaft
rømme

Skjær steinbit, sei og laks i små terninger, brokkoli i buketter, paprika i strimler og gulrøtter i tynne skiver. Smør olje på like mange ark aluminiumsfolie som du skal lage skattkister. Det er bedre å lage flere små enn få store. Legg et utvalg av grønnsaker på folien, og fiskebiter over grønnsakene.
Dryss over salt og pepper og drypp til slutt på litt sitronsaft.
Legg en spiseskje rømme på toppen av hver pakke, brett sammen folien og legg pakkene på varm grill i ca. 5-10 minutter. Før du serverer skattkistene kan du gjerne ha på friske urter hvis du har det.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2484
Info.Hverdagsmat.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.