Vi kjøper mer mager mat


Oppdatertdato: 2008-07-12 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals


Oslo (NW): Kjøtt med lite fett går unna i butikkhyllene som aldri før. Hittil i år har salget av hvitt kjøtt økt med 15 prosent, mens magre vareslag av rødt kjøtt er opp 20 prosent.

– Vekstkurven er fortsatt bratt. I årets første seks måneder har vi solgt tett innpå 2000 tonn kjøtt av de varene som har betegnelsen Go' og Mager. Det er 20 prosent mer enn samme periode i fjor, sier produktutviklingssjef Kristin Saarem i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.
Betegnelsen Go’ og Mager er en garanti for at kjøttet inneholder mindre enn ti prosent fett. Bestselgerne i serien er mager kjøttdeig av svin og mager grillpølse.

– Mange av dem som foretrekker tradisjonelle kjøttvarer er nok også blitt nøyere med å unngå fett. Et godt tips for den som mener mye av smaken ligger i fettet, er å tilberede kjøttet først og skjære bort fettet etterpå, sier Kristin Saarem.

Mer kylling

Fra naturens side er hvitt kjøtt fattigst på fett. Forbruket har økt kraftig i en årrekke. Første halvår i år viste en vekst på nye 15 prosent.

– Butikkundene kjøpte 8000 tonn fersk kyllingfilet og andre typer middagsmat av hvitt kjøtt ferdigpakket på skål, sier Reidar Sundt, salgsdirektør i Prior Dagligvare.
Medregnet ferdig butikkgrillet kylling økte volumet til 15 000 tonn.

– Men størst prosentvis vekst har pålegg av hvitt kjøtt. Første halvår økte salget til om lag 350 tonn, som er 30 prosent mer enn første halvår i fjor.
Hittil i år har nordmenn satt til livs rundt 30 millioner påleggskiver av hvitt kjøtt.

Sterk trend

– Utviklingen viser at det virkelig er samsvar mellom holdning og handling ute blant folk. Vi tar med oss de økte kunnskapene om sammenhengen mellom helse og kosthold når vi går i butikken, sier forsker Annechen Bugge i Statens institutt for forbruksforskning, SIFO.
Hun mener det er blitt lettere for forbrukerne å gjøre gode og smarte valg.

– Mangfoldet av sunne produkter har økt, og tilgjengeligheten er kraftig bedret. Denne kostholdstrenden er nå svært bred og omfatter også i høy grad ungdommen. Det er derfor all grunn til å tro at den kommer til å fortsette, sier Annechen Bugge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1364
Julekaker.Epler.
Kaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.