Vi spiser lunsj Hos Naboen


Oppdatertdato: 2010-01-28 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Som mange sikkert tror mht overskriften her, så er det ikke hos naboen over gata vi spiste, men restauranten Hos Naboen på torget i Kristiansand. Vi har vært her før, men da var de ikke ferdige med verken kjøkken eller meny, men denne gangen stilte de med en lang lunsjmeny.

Men for å si det først som sist, dette er en treffsted som ligger utrolig sentralt til. Og det er her kaffe latte kvinnene går samt noen av Kristiansands B og C kjendiser. Maten er så som så, men miljøet er pulserende med høyt støynivå. Og når vi var der midt på en lørdag så var det full restaurant. Og en service fra servitørene som mange andre serveringssteder bare kan se langt etter.

Miljø og omgivelser.

Hos Naboen ligger som sagt på torget i Kristiansand, akkurat i begynnelsen av gågata(Markens). Dette var en tidligere fotoforretning som er bygd helt om. Det er ett pulserende liv med mye folk både utenfor og innenfor. Det er og bord ute men de sto tomme denne dagen med kald vind og -1 grad. Men om sommeren er disse bordene midt i blinken for de som vil vise seg frem for strømmen av handlende i gågata.
Inne er det som nevnt høyt støynivå og ganske trangt. Men får en plass ved vinduet så er det godt å sitte. Ellers likner denne restauranten på mange andre inne uten noe spesielt særpreg. Men det trenger man ikke med en slik beliggenhet.

Menyen

Vi spiste lunsj og har derfor bare vurdert lunsjmenyen. Og den er ganske fyldig med mange muligheter. 3 salater til 140.- til 145.-. 2 supper til 99.- og 125.-. 3 smørbrød fra 95.- til 145.-. 2 bruschetta til 85.- og 170.-. 1 vegetarrett til 125.-.
Samt 7 andre lunsjretter fra 135.- til 155.-. Og det er og dessert til lunsj med 3 stk fra 65.- til 95.- og både kaker og muffins enkelte dager. En barnemeny fins og for alle kaffe latte barna som er her på dagtid, med priser fra 25.- til 75.-. Ett fint tiltak hvor man rett og slett kan få en brødskive til barna med pålegg for kr 25.-
Ett bra utvalg i kaffe og annet drikke fins også.
Teksten på menyen har flere kommentarer og hentydninger til nabolaget og ekte sørlendinger, men dette faller litt igjennom når kjøkkenet ikke når helt opp. Da blir det bare teit.

Kjøkken

Vi hadde hver vår lunsjrett med Lammekjøtt og pasta, og en innbakt kylling i butterdeig.
Den innbakte kyllingen skulle visst være en snakkis i nabolaget, men hadde jeg ikke visst at det var kylling så! For dette var langt fra det som det burde vært. Smakte mest fuktig deig og ingen kylling.
Lammekjøttet vare bedre men i litt store biter, og når man får håpløse kniver å skjære med ble det litt minus her.
Vi har og notert at det er en egen a la carte meny her om kvelden, men den har vi ikke sett. Og nettsidene har en del feil, så jeg få ikke sett den der heller.
En ting til er at kuvertbrødet får vi bedre andre steder. Tørt og smulete.

Service

Her er det opptur! Selv med helt fullt lokale så følte vi oss velkomne og ble tatt godt vare på. Og det er ikke alle steder en gjør det midt i en hektisk formiddag.
Noen av serveringspersonalet er gamle kjente fra miljøet i Kristiansand og de kan sine ting, og de fortjener pluss i boken. Vi får maten rimelig raskt og følge opp hele tiden, noe er sikkert fordi de gjerne vil ha nye gjester inn, men de lar deg heldigvis ikke merke det. Som en viss annen plass i samme området har gjort med oss.

Konklusjon

En snart 1 år gammel restaurant som begynner å bli kvitt barnesykdommene. Dette er og blir en treffplass for de som vil se og bli sett. Litt trangt og støyende lokale, som er ganske fullt og hektisk. Maten kunne det vært gjort mye med, men servicen er flott. Men her går man ikke for å nyte en kulinarisk opplevelse, men miljøet rundt.
Hos Naboen går litt i den samme fella som flere av disse såkalte treffplassene. Man tar ikke så høytidelig på maten siden folk kommer allikevel. Men nå har vi jo spist bare 2 retter, så kanskje var vi uheldige.
Men vi kommer nok igjen og anbefaler stedet med forbehold om maten.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1807Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.