Viktig informasjon til våre brukere 2008


Oppdatertdato: 2008-09-24 Tema: Intern Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


I forbindelse med en del forandringer og nye funksjoner på www.matoppskrift.no, vil jeg gjerne komme med noe informasjon om dette.

Ny server og tekniske problemer

For kort tid tilbake ble vår webserver(den computeren som drifter nettsidene) skiftet ut med en ny server fra Dell. I forbindelse med denne overgangen er det oppstått en del problemer som vil rettes etterhvert. Dette beklager jeg men det er ikke fikset i en fei.

Dette gjelder.
 • Registrering av favorittoppskrifter virker fortsatt ikke. Denne feilen er litt uforklarlig og vanskelig å finne ut av.
 • De fleste andre feil er nå rettet.
Disse feilene vil rettes i løpet av en gjennomgang av sidene som er i gang nå.

Næringsinnhold på oppskrifter

Etter forespørsler fra dere har jeg nå begynt å legge ut fullt næringsinnhold på oppskrifter, og ganske mange vil legges ut fremover. Dere kan se antallet på forsiden i den rammen til høyre med fakta, og nå fremover vinteren øker dette hver dag.
Dette ligger det mye arbeid bak og er i samarbeid med www.matvareguiden.no som jeg også driver.
Litt fakta om dette:
 • Alle oppskrifter som er regnet ut har opplysninger i venstre marg om innhold. Her er og en les mer knapp.
 • Oppskriftene med næringsinnhold er markert med ett lite bilde av en vekt i søkeresultater.
 • Disse oppskriftene har og valg for porsjoner.
 • Næringsinnholdet hentes direkte fra matvareguiden.
 • Alle verdier er regnet ut før koking, steking, baking osv.
 • På en del kaker, brød ol er innholdet regnet ut pr stykke/skive. Dette utvides etter hvert.
 • Alle mål omformes til gram i bakgrunnen før de regnes ut. En tabell for dette er tilgjengelig på denne siden:
  Omformer side
 • De oppskrifter som har ingredienser med ca foran betyr at mengden er +- det som er oppgitt.
 • For noen ingredienser er det skilt mellom stor og liten. Feks ved eple, gulrot, tomat ol.
 • I de tilfeller det ofte skiller mye i størrelse på råvare er gjennomsnittet beregnet.
 • De som ikke har mål men bare feks litt, smak til, noen osv er ikke tatt med i utregningen.
 • Noen ingredienser har ikke oppgitt alt av vitaminer, mineraler osv. Disse er betegnet med N/A. Når disse verdier evt blir tilgjengelig vil da alle oppskrifter oppdatere seg automatisk.
Kom gjerne med forslag til forbedringer, forandringer til dette systemet. Alle verdier oppdateres når evt nye verdier for innhold i en matvare måles. Og har dere andre vekter på ingredienser så send de gjerne inn. Jeg vet at det er forskjellige størrelser på råvarer.

Til dere som driver andre nettsteder
Jeg kan ikke sette kopirett på oppskrifter, næringsinnhold osv, men selve utregningen og oppbyggingen er mitt eget. Dere som evt vil bruke disse data kan henvende dere til meg og jeg er ikke vanskelig. Selve omformertabellen håper jeg dere spør om før bruk. Det er kjedelig når 1 års arbeid uten videre blir brukt av andre store kommersielle nettsteder og media.

For andre media/nettsider er jeg åpen for samarbeid mht næringsutregning. Dette er en prosess som etter hvert går automatisk og dermed kan og andre oppskrifter 'regnes ut' i systemet. Dette gjelder og dere som er på produsentsiden av matvarer. Og flere av dere er allerede idag lagt ut i matvareguiden.

Ta og i minne at dette systemet er ett privat initiativ og at det ikke er noen bak med store ressurser.
All nærmere info om ingrediensene kan leses på www.matvareguiden.no

Reklame og finansiering

Sidene er fortsatt reklamefinansiert og for dere som irriterer dere over dette er det litt lysning. Jeg har fått bedre avtaler nå og mer og mer reklame blir relevant i forhold til sideinnholdet. Og etterhvert som inntektene kanskje øker, fjernes noe av reklamen.

Popup reklame
Sidene er nå fri for popup reklame fom 08.12.2008

Litt fremtidsutsikter

Matoppskrift

Nettsiden vil mer og mer konsentrere seg om oppskrifter og etterhvert relaterte ting. Også litt artikler og guider. Jeg har ikke ressurser til mye egenprodusert stoff, men håper å utvide det etterhvert. Det er andre nettsider som har en mye bedre vinkling på dette og flotte reportasjer med kjendiskokker. Besøk gjerne aperitif.no eller dinmat.no som begge er flotte nettsteder med gode artikler.
Den beste reklamen jeg kan få, er dere lesere som anbefaler meg videre.

Husk og at jeg selv har en av disse fordøyelses sykdommene som tusener av dere har, og det medfører både gode og dårlige dager.

Matvareguiden

Denne vil fortsatt bygges ut med flere matvarer, mer info, nye produkter osv. Den danner og grunnlaget for hele utregningen av næringsinnholdet på oppskriftene hos matoppskrift.

Litt ekstra info

1. Kommentarer på oppskrifter, produkter mm. Her kommer det inn en del usaklig og jeg sletter uten varsel det jeg finner irrelevant. Dette sjekkes omtrent hver dag. Men bruk dette som en kanal til å utveksle meninger med andre lesere.

2. Kontakt med meg. Jeg er tilgjengelig på tlf mellom ca kl 10 og 13. Pga fler og fler henvendelser så er det veldig greit med mailhenvendelser. Jeg gjør det jeg kan for å svare på alle. Om jeg ikke kan svare så kan jeg evt henvise dere videre til rette vedkommende av alle mine kontakter. Jeg har tilgang på kokker, bartendere, helsepersonell mm. Husk at det kan ta litt tid.

Og til slutt en takk til dere alle mine lesere. Det er blitt en god del opp igjennom årene og dere har hver dag mange tusen andre som bruker nettsidene, i desember 2008 hele 300.000 helt unike lesere. Jeg er takknemlig for at dere bruker siden og liker den folkelige stilen jeg har lagt meg på.
Jeg lover at jeg skal gjøre mitt for at nettsidene fortsatt skal gi dere informasjon og nytte.

Med Hjertelig Hilsen
Knut Pettersen
Gründer og eier av matoppskrift og matvareguiden.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1406
Norsk mat.Lapskaus.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.