
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug bevilger kr 700.000 til ForMat, næringslivets prosjekt for å redusere matsvinn. Matsvinn utgjør betydelig verdier både for matindustrien, dagligvarebransjen og for forbrukerne.
Hvert år kastes nesten 400 000 tonn brukbar mat i Norge. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug bevilger nå kr 700.000 til ForMat-prosjektet, næringslivets prosjekt for å redusere matsvinn. Landbruks- og matdepartementet har støttet ForMat siden oppstart og øker nå støtten i 2014.
- Vi kaster for mye mat. Matsvinn utgjør betydelige verdier både for matindustrien, dagligvarebransjen og for forbrukerne, og må reduseres, mener landbruks- og matminister Listhaug.
Tiltak mot matsvinn
Matvetts ForMat-prosjekt gjennomfører ulike tiltak mot matsvinn gjennom verdikjeden fra matindustri, dagligvarehandel og forbruker. Blant tiltakene er systematisk kartlegging av matsvinn, nettverkssamarbeid mellom bedrifter og forsknings- og utviklingsmiljøer, og kommunikasjon rundt forebygging av matavfall. Prosjektet har god forankring i næringslivet. ForMat-prosjektet har som mål å redusere mengden nyttbart matavfall med 25 prosent fra 2009 til 2015.
ForMat-prosjektet er tildelt støtte fra de nasjonale omdømmemidler for landbruk og mat.
Mer om ForMat på eget nettsted
Mer på Matvett.no
Effektivt hjelpemiddel på nett for å bruke rester
Hvorfor ikke bruke et slikt kjøleskapsøk for å finne oppskrifter hvor man kan bruke restene i kjøleskapet? Man sjekker kjøleskapet, pakningene og datoen. Og så skriver inn de matvarene som må brukes fort på denne listen på Matoppskrifts sine nettsider:
Matoppskrifts kjøleskapsøk
Og plutselig har man mange muligheter for å bruke restene uten å belaste miljøet eller lommeboka til Listhaug.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2936