Vil spise sunnere frokost i 2011


Oppdatertdato: 2011-03-11 Tema: Frokost Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Quaker


Om lag en halv million nordmenn har planer om å spise en sunnere frokost i 2011. Stadig flere spiser frokostblanding, og hele syv av ti foretrekker en frokostblanding som er merket med Nøkkelhullet, som for eksempel Quaker Havrefras. I over halvparten av Norges barnefamilier har barna stor innflytelse på hvilken frokostblanding familien kjøper inn.

Dette er blant funnene i en fersk undersøkelse om nordmenns frokostvaner utført av Norstat på vegne av Quaker Havrefras.
- Frokost er dagens første måltid, men det er viktig å velge riktig slik at man får en sunn start på dagen, sier ernæringsfysiolog Kari H. Bugge og fortsetter: Se etter produkter som er merket med Nøkkelhullet for å være sikker på at du velger et produkt med høyt innhold av fiber og lavt innhold av sukker og fett.

Frokostblanding på fremmarsj

Over en million nordmenn spiser av og til frokostblanding om morgenen, og salget øker stadig. Blant de yngre i byene velger stadig flere frokostblanding om morgenen, og det er særlig populært blant barnefamiliene. Brødskiva står imidlertid fremdeles støtt i store deler av landet.
- Mange velger nok en frokostblanding om morgenen fordi det er raskt og enkelt å spise, og det finnes også flere sunne alternativer på markedet. Det er imidlertid viktig å velge en frokostblanding som inneholder lite sukker, fordi flere av blandingene på markedet er de reneste sukkerbomber, sier Bugge.

Barna bestemmer

Seks av ti av de som har barn, oppgir i undersøkelsen at barna har ganske eller svært stor innflytelse på hvilken frokostblanding familien kjøper.
- Foreldre bør være på vakt fordi mange av frokostblandingene som retter seg mot barn inneholder for mye fett og sukker. MiniFras er det eneste produktet på markedet rettet mot barn som oppfyller kriteriene for myndighetenes merkeordning Nøkkelhullet, forteller Bugge.

Flere funn:
- 540 000 nordmenn ønsker å spise mer regelmessig frokost
- 1 118 000 nordmenn (over 19 år) spiser frokostblanding til frokost
- Over 1.2 mill. nordmenn (over 19 år) kjenner ikke til sukkerinnholdet i frokostblandinger de spiser
- Kun 4% nordmenn ønsker å spise mer sammen med familien
- Frokostblanding spises hyppigst blant nordmenn under 30 år. Jo eldre forbrukeren er, dess sjeldnere spiser vedkommende frokostblanding til frokost

Lag din egen blanding.

Forslag:
Havregryn
frokostblanding (4-korn)
Cornflakes
Kruskakli
havrekli
hvetekim
Solsikkekjerner
Nøtter (hasselnøtter, valnøtter, usaltete peanøtter, osv)
Tørket frukt (rosiner, bananer, papaya, osv)
Frisk frukt og bær (bananer, epler, druer, kiwi, bringebær, blåbær, osv)
Yoghurt, cultura, skummet kultur og lettmelk

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2114
Norsk mat.Hverdagsmat.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.