Villa Antinori 2001


Oppdatertdato: 2005-08-01 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Gjensyn med italiensk klassiker

I fjor anbefalte vi rødvinen Villa Antinori 2001. Nå har vinen fått utviklet seg ytterligere et år. Resultatet er svært forlokkende og prisen er nå 10 kroner lavere.

Navnet Antinori er velkjent lagt utenfor Italias grenser. Det har familien brukt lang tid på å oppnå. Allerede på 1300-tallet var familien i full sving med å dekke folks vinbehov. Tross sin lange erfaring med vinproduksjon er Antinori i dag et moderne firma og styres av Piero Antinori. Han er ikke redd for å gå nye veier for å bedre kvaliteten, og Antinori begynte tidlig å eksperimentere med den tradisjonelle fremstillingen av Chianti vin.
Allerede i 1971 lanserte Antiori Tignanello, som er starten på det som kalles 'Super Toscanere'. Ikke mange år senere ble rødvinen Solaia lansert. Dette var resultat av nye drueblandinger og moderne teknikk. Utviklingen fortsatte i 2004 og Villa Antinori 2001 er derfor blitt en IGT Toscana, med en større innblanding av Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen lages nå på et utvalg druer som kun vokser på Marchesi Antinoris egne marker i Toscana.

For å få full kontroll med vinmarkene og på den måten kunne forbedre kvaliteten ytterligere begynte Antinori for flere år siden å kjøpe opp nye vinmarker i flere områder av Toscana. Som en konsekvens av dette eier og driver Marchesi Antinori i dag 1100 hektar moderne vinmarker og et utvalg av lokale og internasjonale druesorter som gir en bedre kvalitet enn tidligere.
Antinoris profil er å lage viner som passer på restauranter og de driver i dag selv tre restauranter med navn Cantinetta Antinori.

Smak og behag

Navn: Villa Antinori 2001
Karakteristikk: Dyp rød, klar duft av bjørnebær og kirsebær, noe mynte og passe eikefatpreg.
Fylde: God fylde
Garvestoffer: Nokså mye garvestoffer.
Fruktighet: Nokså fruktig.
Best til: Lam, svinekjøtt og ost.
Druer: 55% Sangiovese, 45 % Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah.
Produsent: Marchesi Antinori
Produksjonsmetode og lagring: 2 års eikelagring, delvis i ligger og på tradisjonelle fat.
1 år flaskemodning. Konsumferdig, men kan fortsatt oppbevares.
Land/distrikt: Italia, Toscana
Importør: Strøm
Alkohol: 13,5% vol.
Sukker: 0,30 g/l
Syre: 5,90 g/l
Pris: 149,90
Pol nr. 2792 (basis)

Kort om italienske klassifiseringer

DOCG (Denominazione di origine controllata e garantita) Topp Italiensk kvalitetsvinklassifisering som er et hakk bedre enn DOC DOC (Denominazione di origine controllata) Italiensk kvalitetsklassifisering for viner med kontroll av opprinnelse, druetype og stil) IGT (Indicazione geografica tipica) Italiensk klassifisering for viner fra bestemte geografiske områder – tilsvarende de franske landviner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:649
Norsk mat.Bananer.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.