Wesselstuen i Bergen


Oppdatertdato: 2010-06-18 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Bergen har mange restauranter og flere med historie i veggene. Wesselstuen er en av disse hvor man fornemmer den bergenske sjel i veggene. Jeg kan tenke meg at slike restauranter midt i Bergen er litt skumle for turister, men når en våger seg ned blir en møtt av en varme og intimitet som man bare finner i Bergen.

Miljø og omgivelser.

Dette er en typisk tradisjonell Bergensk restaurant. Man kan spise eller bare ta ett skummende glass. Det er mørk og lun stemning her. Restauranten ligger på Ole Bulls plass som er veldig sentralt til andre steder. Det er bare noen steinkast til bryggen og festplassen, mens teateret ligger like oppi gaten. Restauranten er litt nedsenket fra gatenivå og er litt mørk. Men er da selvfølgelig veldig trivelig. Her kan man treffe på noen koselige innfødte, samt turister som våger seg ned.
Det er flere store bord med plass til flere og man får fort felleskapsfølelsen. Og så er det gode stoler som er viktig.

Menyen

Det er en stor meny med litt av hvert. En del tradisjonelle retter som klippfisk, laks, biff osv. En solid lunsjmeny finnes og samt flere småretter. Her er det meste norskt med noen få eksotiske innslag. Prisene ligger midt på treet og burde ikke avskrekke noen. Man får nok mat slik at en blir mett. Men det er ikke her man opplever de største gourmetopplevelsene

Kjøkken

Jeg var her nede alene og midt i Festspilluka, og da hadde de en festspillmeny jeg prøvde. Den bestod av skalldyrsuppe med kreps, kalvefilet med sopprisotto og konfektkake til dessert. Dette kostet kr 425.- til sammen.
Ett minus her var at det ikke var ordentlg varmt, hverken suppe eller kalv. Og samtidig er man forsiktig med krydder så smaken var veldig mild. Men for all del dette smakte godt, og med en utrolig god sirup på kalven som en høydare!
Men jeg må innrømme at en tung konfektkake etter sopprisotto ikke er det beste, men den ble reddet av en frisk pasjonsfruktfromasj på en limeskive.

Service

Jeg fikk ett dårlig inntrykk når jeg kom ned her med en sur servitør som bare sa at jeg kunne gå å finne meg en plass da jeg spurte om det var ledige bord. Men inntrykket rettet seg opp igjen med den svært hyggelige servitøren som jeg fikk ved det bordet jeg valgte. Hun var typisk Bergensk, svært hyggelig og flink. Med ett lunt humør. Maten var raskt på bordet, men var ikke helt varm som tidligere nevnt. Men ellers var det ingenting å utsette på servicen. Og når man i tillegg får live musikk rett foran seg er det en fin sted å være. For siden det var festspill ble det servert små konserter rundt omkring på utestedene og her fkk vi 2 jenter på fele og stev. Faktisk veldig vellykket og en flott opplevelse.

Konklusjon

Dette er en typisk bergensk restaurant hvor en får servert god mat, i en koselig atmosfære til en hyggelig pris. Det er lunt og godt med god service og muligheten for live musikk.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1906
Info.Reker.
Supper.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.