Whisky for en ny generasjon


Oppdatertdato: 2006-03-13 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Ian Macleod Distillers og Kristoffer Gregersen


Drikkere av tunge Islay-whiskyer sies å være de mest lojale whiskykjennerne på markedet. Med dette til vurdering lanserer Ian Macleod nå Smokehead – en røykfull whisky beregnet på et yngre publikum.
Iain Weir, markedssjef hos Ian Macleod Distillers i Skottland, sier markedsundersøkelser viser at konsumenter enten elsker eller avskyr røykfylte Islay whiskyer.
- Men de som liker Islay whisky, og dem er det mange av, viser seg å være ekstremt lojale og trofaste til produktene. Det er derfor vi nå lanserer et helt nytt produkt, Smokehead – en eksplosiv ”rollercoaster” av en single malt whisky, sier han.

Ny generasjon

Det mest iøynefallende med den nye whiskyen er flaskedesignet. Og med britiske adjektiver som Robust, Outrageous, Monstrous og Boisterous godt synlige på etiketten er det ingen tvil om hvem som er målgruppen.
- Reaksjonene på det nye produktet har så langt vært positive. Med innpakningen har vi prøvd å skape et markant produkt som hovedsakelig er laget for den nye generasjonen whiskydrikkere. Selve navnet på whiskyen sier jo også noe om hvem vi prøver å nå ut til, sier Weir.

Kanonballwhisky

Weir forteller at i motsetning til mange andre whiskymerker som har dukket opp i det siste, satser ikke Smokehead på å vinne nye konsumenter ved å flate ut smaken.
- Vi legger ikke skjul på at dette er en røykfylt Islay single malt whisky. Designet sier også litt om hva som befinner seg inni flaska. Dette er kraftige saker, sier han.
- Whiskyen rett og slett oppfører seg som en kanonball i munnen. Smokehead dufter av tung røyk, torv og sjøgress, i tillegg til sitron, plommesyltetøy, salt og krydder. Den smaker av torv, røyk, krydder og gir i tillegg hint av honningsødme. Torv, krydder og mandarin er vel stikkordene som best beskriver whiskyens finish.

Hemmelighetsfullt

Ian Macleod har valgt å ikke røpe for mye rundt opphavet til Smokehead. Både oppskrift og hvilket destilleri som produserer whiskyen er hemmelighetsstemplet informasjon.
- Dette er også en måte Smokehead skiller seg ut fra gammeldags Scotch whisky. Ikke bare er måten produktet profileres på utradisjonell og moderne, vi har også valgt å se bort fra tradisjoner og historikk, og heller valgt å fokusere på det moderne, sier Weir.
Smokehead Islay Single Malt Scotch Whisky finnes nå på bestillingsutvalg hos Vinmonopolet. Alkoholprosenten er 43, og whiskyen koster 399,90 kroner for en 0,7 liters flaske.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:788
Slanking.Bananer.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.