Whisky til 2200 kroner glasset


Oppdatertdato: 2006-12-14 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Daglig leder Jørn Lindseth på Underbar på Aker Brygge smilte fra øre til øre da han ble overrukket sin siste ervervelse til whiskysortimentet: To flasker The Macallan Final Rare fra 1950 til den nette sum av 41 500 kroner.

Til tross for den høye prisen, vil whiskyen neppe støve ned i hylla. Lindseth har nemlig selv tenkt å ta en liten smaksprøve, før han regner med å selge resten til whiskyinteresserte med en passende stor lommebok.

Dyre dråper

Ifølge Lindseth vil 4 cl av de sjeldne dråpene koste rundt 2 200 kroner.

- Ja det koster, men jeg tror faktisk whiskyen vil bli lett å få solgt. Produktet er så eksklusivt at det garantert vil pirre interesse både hos de med fete lommebøker og en del whiskyentusiaster.

- Det er viktig for oss å ta inn slike produkter fordi vi har en målsetting om å bli størst på whisky i Norge.

Sjelden vare

Importøren, Maxxium Norge, forteller at The Macallan Final Rare 1950 er noe av det mest eksklusive man kan oppdrive, og at Underbar er den eneste baren i Norden som har tatt den inn.

– Det finnes kun 600 flasker tappet fra hvert fat. Disse to flaskene kommer fra to forskjellige fat og har flaskenummer 600 og 598.

- Så vidt jeg vet er det ingen som har tapt penger på å kjøpe så gammel The Macallan. En uåpnet flaske vil stige i verdi fordi tilgjengeligheten blir mindre, forteller Arnt Winje fra Maxxium.

Whiskyens Rolls Royce

Også Oslos andre store whiskybar, Dr. Jeckylls, har valgt å satse tungt på luksusprodukter fra The Macallan før jul. Med The Macallan Final rare 69, 70 og 71 på hylla, vil de nok gi Underbar tøff konkurranse om whiskyinteresserte. Årgangswhiskyene kostet baren henholdsvis 8800, 6500, 5600 kroner i innkjøp.

- Vi kjøpte alle tre årgangene for å få en hel serie som folk kan smake, forteller innehaver Joachim Larsen.

- Jeg har troen på at mange får lyst til å smake edle dråper man ikke får kjøpt andre steder i Norge. Dette er tross alt selve Rolls Roycen når det kommer til whisky.

Larsen forteller at det er en sterkt økende interesse for whisky i Norge, som blant annet dyrkes frem av de mange whiskyklubbene som finnes rundt om i landet.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:998
Grillmat.Wok.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.