Yellow Tail Shiraz 2008


Oppdatertdato: 2009-09-03 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Lett allround vin til det meste

Denne ukens vin er fra den andre siden av kloden. Den er anbefalt av en av paneldeltakerne og undertegnede har drukket den ett par ganger før. Yellow tail Shiraz er en vin som passer til mye og er en utpreget kosevin. Den er passelig søt, god lukt og smak til en pris på hundrelappen. Er en folkevin som de fleste kan like.

Om vinen

Vinen har ikke så veldig utpreget lukt men svak lukt av gummi og jord. Noe bær aroma også. Litt udefinert i lukten. Fargen er jo selvfølgelig fin og rød.
Smaken er god med litt syrlighet som henger i munnen, men ikke for mye. Den er passelig søt/sur og er rett og slett en fin kosevin som nevnt tidligere. Men samtidig har den nok fylde til å kunne brukes mot skikkelig rødt kjøtt, gjerne grillet biff feks.
Når en drikker denne har den en fin egenskap etter at man får den i munnen. Etter 5 sekunder så forandrer smaken seg og en god bærsmak gjør seg gjeldende. Her kommer den i tidligere nevnte anmeldelser "kreklingen" frem. Noen nevner og lakris når det gjelder smak.

Unødvendige fakta

Etter at panelet kom frem til gummismaken, ble det en lang diskusjon om type gummi. Her kom det inn forslag som ikke kan nevnes her, men og mer realistiske forslag. Og siden vi var i villmarkens rike vil jeg anta at Viking gummistøvler ligger nærmest.
Dette er og en vin som kan brukes som en "late night wine" som ev deltakerne påpekte. Og på godt norsk betyr det på Nachspiel. Den har og den egenskapen at den kan bedøve smaksløkene, men ikke nok til at den passer sammen med salte chips.
En av deltakerne har det kriteriet for vin at de skal henge på glasset, og det gjør denne,(har vel noe med fyldighet å gjøre). Og når vi sammenlignet det med en amerikansk vin (the slammer), så hang denne bedre. Mulig at vi må sette en karakter på evnen til å henge, men deltakerne ville nøye seg med en 5 på terningen for hele vinen, og det selv om vi ikke setter karakterer.

Fakta

Sakset fra vinmonopolet

Navn: Yellow Tail Shiraz 2008
Pris: Kr 99.- for en helflaske
Varenummer: 42881
Varetype: Rødvin
Utvalg: Grunnsortiment
Land/distrikt: Australia, South Eastern Australia
Råstoff: Shiraz
Alkohol 13,5 % vol
Sukker: 11 g/l
Syre: 6,5 g/
Lagringsgrad: Drikkes nå, men kan lagres noe
Produsent: Casella Wines
Konklusjon: Anbefales av oss i testpanelet

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld. Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. Vi tester og vinene "live", dvs vi koser oss med vin og ofte mat til. Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget. Og vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet og testpanelet spytter ikke ut vinen!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1698
Norsk mat.Kina.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.