Zulufadder Cabernet Sauvignon 2008


Oppdatertdato: 2008-12-10 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Julevin med mening

Denne saftige sørafrikaneren kan du nyte med ekstra god samvittighet.

Zulufadder Cabernet Sauvignon er resultatet av et samarbeid mellom vinprodusenten Robertson Winery i Sør-Afrika og Mari Maurstads fadderorganisasjon, Zulufadder. For hver solgte flaske går ti kroner til fadderorganisasjonen som gir mat, klær og skolegang til foreldreløse barn i Sør-Afrika.
I tillegg til å støtte en god sak, kan du glede deg til en god vin. Vinen er velbalansert og saftig med klare bærtoner. Den passer godt til både rødt og hvitt kjøtt.

God produsent

Maurstads allierte, Robertson Winery, har lange tradisjoner i Sør-Afrika og sier de er spesielt opptatt av at vinproduksjon skal være en naturlig prosess, og at de ønsker å bevare den naturlige, fruktige smaken og kvaliteten.

Druene til denne produsenten kommer fra Robertson Valley som ligger omlag 16 mil fra Cape Town. Dalen grenser til elven Breede River i sør og fjellene Langeberg Mountains i nord.

Bestillingsvin

Regionen produserer en rekke ulike viner ettersom jordforholdene og klimaet varierer jo lengre opp i fjellet man kommer. I de høytliggende områdene er klimaet gunstig for shiraz- og cabernet sauvignon, mens området nærmest fjellene passer fint for dyrking av chardonnay-druer.

Zulufadder Cabernet Sauvignon er lagret på eikefat i fem måneder, etterfulgt av fire måneder på flaske før lansering på markedet. Vinen ble lansert i november og er bestillingsvare på Vinmonopolet. Flere utsalg har likevel tatt den inn. På www.vinmonopolet.no kan du se hvilke.

Smak og behag:

Navn: Zulufadder Cabernet Sauvignon 2008
Land/distrikt: Sør-Afrika/Robertson Valley
Pris: 114 kr
Polnummer: 57529 (bestillingsutvalg)
Druer: 100 % Cabernet Sauvignon
Alkoholstyrke: 13,5 %
Produsent: Robertson
Karakteristikk: Mørkerød farge. Fruktig og bløt vin, med fyldig aroma og smak av mørke, modne bær, svisker og noe lakris. Lang ettersmak med innslag av vanilje.
Passer til: Anvendelig vin som er god til de fleste kjøttretter. Både hvitt og rødt kjøtt. Spesielt god til lammestek. Også god uten følge av mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1463
Julekaker.Lefser.
Pølser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.