Nå er det snart påske og tid for turer med varmt drikke. Eller koselige kvelder foran peisen med noe varmt i glassene. Kakao, kaffe og sjokolade er gjengangere her, ofte med en liten likør ol i. Men ofte kan drikkene med alkohol byttes ut med alkoholfri variant på en grei måte. Her plukker jeg frem 10 forslag som man kan prøve seg på i denne tiden. Og selvfølgelig også for dere som skal feire cafe og kaffe latte påske på en varm balkong eller en sted i solen i parken.
Varm sjokolade med peppermynte
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2016Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Torben Hjulmand Moment fotografi a/sIngredienser
3 dl helmelk eller lettmelk
25 g mørk kokesjokolade
5 dråpe peppermynteolje
2 ss kremfløte eller lett dessertfløte
2 ts vaniljesukker
1 ss revet appelsinskall
10 g mørk kokesjokolade , revet
Varm deilig hjemmelaget sjokolade. I denne oppskriften tar vi varm sjokoladen til nye høyder med å tilsette peppermynteolje. Nytelse for kropp og sjel!Fremgangsmåte
Varm opp melken til kokepunktet, smelt sjokoladen i og tilsett peppermynteolje.
Hell den varme sjokoladen i et stort krus. Visp kremfløten med vaniljesukker og legg den på toppen.
Dryss over revet appelsinskall og kokesjokolade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
130,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladedrikk med karamellsmak
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.07.2020Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts smør eller margarin
50 g mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold
8 dl melk
Pynt
Is
Dansukker Lys Sirup
Varm sjokolade til kosen på kalde kvelder.Fremgangsmåte
Smelt demerarasukker og sirup i en kasserolle. Tilsett matfettet og fres dette uten at det brennes.
Bryt sjokoladen i biter og rør inn. Tilsett melken og varm opp. Hell i kopper, legg en liten kule med is i og spre litt sirup over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
95,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Varm luksus sjokolade
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
23.07.2020Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
100 g mørk sjokolade
4 dl melk
2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
Valgfri smakstilsetning
2 ts malt kanel
1/2 finhakket chili
200 g bringebær
5–6 cl tequila
Valgfri topping
vispet krem
minimarshmallows
sjokoladelinser
Dansukker Lys Sirup
malt kardemomme/kanel/kakao
Varm sjokolade vekker herlige minner hos de fleste av oss. Det smaker like godt på skitur som i sofaen foran en knitrende peis. Her får du noen tips til hvordan du kan piffe opp varm sjokolade.Fremgangsmåte
Finhakk sjokoladen. Varm opp melk, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en gryte.
Tilsett sjokoladen og ønsket smakstilsetning. Varm opp på middels høy temperatur og visp til sjokoladen har smeltet.
Hell sjokoladedrikken i to kopper, og pynt med ønsket topping.
Tips:
En klype lyst muscovadorørsukkerger ger smaken enda rundere!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Varm sjokolade med marshmallows
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 ½ dl helmelk
3 ss sjokoladesaus
5 stk. Marshmallows
Fremgangsmåte
Varm melk og sjokoladesaus til kokepunktet under omrøring. Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over.
Pynt med resten av marshmallowsene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Deilig varm sjokolade
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
300 g mørk kokesjokolade
7 dl melk
1 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
3 ts sukker
Fremgangsmåte
Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden rører. Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og pisk denne til en halvfast masse. Rør inn kremfløten i gryten like før kokepunktet.
Server gjerne med pisket krem på toppen, i passende krus eller kopp.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Varm sjokolademelk av havremelk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.03.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 liter havremelk
1 plate kokesjokolade
Varm sjokolademelk er deilig å ha med på tur. Prøv denne varianten basert på havremelk.Fremgangsmåte
Ha havremelk og sjokoladebiter i en kjele. Kok opp under omrøring.
Sjokolademelken er best når den ikke varmes til mer enn 50 grader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kakao med Chili
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.04.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
6 dl melk
½ ts rød chili (fersk)
2 ss kakaopulver
2-3 ss Sukrin
100 g sjokolade (70 %)
Trenger du noe å varme deg på er kanskje dette tingen?Fremgangsmåte
Bland melk, kakao, frøene av vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.
Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet. Du kan lage mange varianter av denne, prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac, e.l.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladekaffe
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2010Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
3 dl varm kaffe
2 ss kakao
2 ss Demerarasukker
3 dl varm melk
pisket fløte
1 krm malt kanel
1 krm malt kardemomme
Fremgangsmåte
1. Bland kakao og demerarasukker. Tilsett litt av den varme melken, og rør til det har løst seg opp. Tilsett resten av melken. Fordel kakaoen i to krus.
2. Hell på 1 1/2 dl varm kaffe i krusene. Legg litt pisket fløte i hvert krus. Strø over kanel og kardemomme. Serveres med én gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
50,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Varm sjokolade med krem og appelsin
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2016Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
ca 1 dl appelsinjuice (gjerne friskpresset appelsin)
3 ss sukker (eller etter smak)
krem på boks eller vispet kremfløte til pynt
Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Bruk den sjokoladen du liker best. Mørk sjokolade med mye kakao, kokesjokolade eller melkesjokolade.Fremgangsmåte
Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet. Rett før servering tilsettes friskpresset appelsinjuice. Tilsett sukker etter smak. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.
Tips:
Rør ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen, hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Varm sjokolade med peppermynte
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2016Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Torben Hjulmand Moment fotografi a/sIngredienser
3 dl helmelk eller lettmelk
25 g mørk kokesjokolade
5 dråpe peppermynteolje
2 ss kremfløte eller lett dessertfløte
2 ts vaniljesukker
1 ss revet appelsinskall
10 g mørk kokesjokolade , revet
Varm deilig hjemmelaget sjokolade. I denne oppskriften tar vi varm sjokoladen til nye høyder med å tilsette peppermynteolje. Nytelse for kropp og sjel!Fremgangsmåte
Varm opp melken til kokepunktet, smelt sjokoladen i og tilsett peppermynteolje.
Hell den varme sjokoladen i et stort krus. Visp kremfløten med vaniljesukker og legg den på toppen.
Dryss over revet appelsinskall og kokesjokolade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
130,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3319