10 beste forslag til varme drikker i påsken


Oppdatertdato: 2023-04-01 Tema: Varme drikker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå er det snart påske og tid for turer med varmt drikke. Eller koselige kvelder foran peisen med noe varmt i glassene. Kakao, kaffe og sjokolade er gjengangere her, ofte med en liten likør ol i. Men ofte kan drikkene med alkohol byttes ut med alkoholfri variant på en grei måte. Her plukker jeg frem 10 forslag som man kan prøve seg på i denne tiden. Og selvfølgelig også for dere som skal feire cafe og kaffe latte påske på en varm balkong eller en sted i solen i parken.


Annonse



Varm sjokolade med peppermynte


Prøv også Varm sjokolade med peppermynte.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2016
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Torben Hjulmand Moment fotografi a/s

Ingredienser

3 dl helmelk eller lettmelk
25 g mørk kokesjokolade
5 dråpe peppermynteolje
2 ss kremfløte eller lett dessertfløte
2 ts vaniljesukker
1 ss revet appelsinskall
10 g mørk kokesjokolade , revet


Varm deilig hjemmelaget sjokolade. I denne oppskriften tar vi varm sjokoladen til nye høyder med å tilsette peppermynteolje. Nytelse for kropp og sjel!


Fremgangsmåte

Varm opp melken til kokepunktet, smelt sjokoladen i og tilsett peppermynteolje.
Hell den varme sjokoladen i et stort krus. Visp kremfløten med vaniljesukker og legg den på toppen.
Dryss over revet appelsinskall og kokesjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sjokoladedrikk med karamellsmak


Prøv også Sjokoladedrikk med karamellsmak.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.07.2020
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts smør eller margarin
50 g mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold
8 dl melk

Pynt
Is
Dansukker Lys Sirup


Varm sjokolade til kosen på kalde kvelder.


Fremgangsmåte

Smelt demerarasukker og sirup i en kasserolle. Tilsett matfettet og fres dette uten at det brennes.
Bryt sjokoladen i biter og rør inn. Tilsett melken og varm opp. Hell i kopper, legg en liten kule med is i og spre litt sirup over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Varm luksus sjokolade


Prøv også Varm luksus sjokolade.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 23.07.2020
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g mørk sjokolade
4 dl melk
2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker

Valgfri smakstilsetning
2 ts malt kanel
1/2 finhakket chili
200 g bringebær
5–6 cl tequila

Valgfri topping
vispet krem
minimarshmallows
sjokoladelinser
Dansukker Lys Sirup
malt kardemomme/kanel/kakao


Varm sjokolade vekker herlige minner hos de fleste av oss. Det smaker like godt på skitur som i sofaen foran en knitrende peis. Her får du noen tips til hvordan du kan piffe opp varm sjokolade.


Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen. Varm opp melk, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en gryte.
Tilsett sjokoladen og ønsket smakstilsetning. Varm opp på middels høy temperatur og visp til sjokoladen har smeltet.
Hell sjokoladedrikken i to kopper, og pynt med ønsket topping.

Tips:
En klype lyst muscovadorørsukkerger ger smaken enda rundere!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Varm sjokolade med marshmallows.

Varm sjokolade med marshmallows


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 ½ dl helmelk
3 ss sjokoladesaus
5 stk. Marshmallows



Fremgangsmåte

Varm melk og sjokoladesaus til kokepunktet under omrøring. Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over.
Pynt med resten av marshmallowsene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig varm sjokolade.

Deilig varm sjokolade


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

300 g mørk kokesjokolade
7 dl melk
1 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
3 ts sukker



Fremgangsmåte

Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden rører. Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og pisk denne til en halvfast masse. Rør inn kremfløten i gryten like før kokepunktet.
Server gjerne med pisket krem på toppen, i passende krus eller kopp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm sjokolademelk av havremelk.

Varm sjokolademelk av havremelk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.03.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 liter havremelk
1 plate kokesjokolade


Varm sjokolademelk er deilig å ha med på tur. Prøv denne varianten basert på havremelk.


Fremgangsmåte

Ha havremelk og sjokoladebiter i en kjele. Kok opp under omrøring.
Sjokolademelken er best når den ikke varmes til mer enn 50 grader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kakao med Chili.

Kakao med Chili


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.04.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver 6 dl melk ½ ts rød chili (fersk) 2 ss kakaopulver 2-3 ss Sukrin 100 g sjokolade (70 %)


Trenger du noe å varme deg på er kanskje dette tingen?


Fremgangsmåte

Bland melk, kakao, frøene av vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.
Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet. Du kan lage mange varianter av denne, prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac, e.l.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekaffe.

Sjokoladekaffe


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 15.04.2010
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

3 dl varm kaffe
2 ss kakao
2 ss Demerarasukker
3 dl varm melk
pisket fløte
1 krm malt kanel
1 krm malt kardemomme



Fremgangsmåte

1. Bland kakao og demerarasukker. Tilsett litt av den varme melken, og rør til det har løst seg opp. Tilsett resten av melken. Fordel kakaoen i to krus.

2. Hell på 1 1/2 dl varm kaffe i krusene. Legg litt pisket fløte i hvert krus. Strø over kanel og kardemomme. Serveres med én gang.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 50,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm sjokolade med krem og appelsin.

Varm sjokolade med krem og appelsin


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2016
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
ca 1 dl appelsinjuice (gjerne friskpresset appelsin)
3 ss sukker (eller etter smak)
krem på boks eller vispet kremfløte til pynt


Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Bruk den sjokoladen du liker best. Mørk sjokolade med mye kakao, kokesjokolade eller melkesjokolade.


Fremgangsmåte

Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet. Rett før servering tilsettes friskpresset appelsinjuice. Tilsett sukker etter smak. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.

Tips:
Rør ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen, hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm sjokolade med peppermynte.

Varm sjokolade med peppermynte


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2016
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Torben Hjulmand Moment fotografi a/s

Ingredienser

3 dl helmelk eller lettmelk
25 g mørk kokesjokolade
5 dråpe peppermynteolje
2 ss kremfløte eller lett dessertfløte
2 ts vaniljesukker
1 ss revet appelsinskall
10 g mørk kokesjokolade , revet


Varm deilig hjemmelaget sjokolade. I denne oppskriften tar vi varm sjokoladen til nye høyder med å tilsette peppermynteolje. Nytelse for kropp og sjel!


Fremgangsmåte

Varm opp melken til kokepunktet, smelt sjokoladen i og tilsett peppermynteolje.
Hell den varme sjokoladen i et stort krus. Visp kremfløten med vaniljesukker og legg den på toppen.
Dryss over revet appelsinskall og kokesjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3319



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.