10 gode jordbærdesserter


Oppdatertdato: 2021-07-07 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Dessert og jordbær hører sammen. Og fra den enkleste med fløte til mer avanserte desserter, er det jordbær som er hovedpersonen. Hjemme har vi prøvd oss på suppe, fromasj og diverse jordbær desserter med krem. Og her kommer selvfølgelig og pavlova inn + noen saftige jordbærkaker. Disse tas opp i en annen artikkel, men her er jordbærdessertene som både vi og dere liker best. Lykke til

Annonse



Kald jordbærsuppe


Prøv også Kald jordbærsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.02.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

250 g friske (eller fryste) jordbær
2,5 dl sukker lake (like deler vann/sukker)
1 sitron
1 beger creme fraiche
3 ss brunt sukker
Friske bær og syltet appelsinskall (apsikat)



Fremgangsmåte

Rens bærene godt. Ha dem i en food processor sammen med sukkerlake. Kjøres godt sammen og smakes til med sitronsaft. Sil suppen. Får stå kaldt til servering.

Pisk creme fraiche til stiv krem og smak til med brunt sukker. Fordel suppen i dype tallerkener og ha et fint «egg» creme fraiche i hver. Pynt med bær og syltet appelsinskall, evt. litt pyntesjokolade og noen friske blader av mynte eller sitronmelisse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 206,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hurtig jordbær dessert


Prøv også Hurtig jordbær dessert.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.07.2013
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pose frosne jordbær, ca 400 gram
1/4 l. kremfløte
sukker etter smak

Pynt:
Sjokolade
evt. friske jordbær


Veldig enkel og god dessert. Lavkarbo om en ikke bruker sukker. Vi brukte ferske jordbær. Pyntet og med mynte samt jordbær.


Fremgangsmåte

De frosne jordbær og kremfløten blendes til bærene er helt knus. Smakes til med sukker underveis.
Blendes så igjen og helles til sist opp i dessert glass. Pyntes tilsist med friske jordbær og reven sjokolade på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 201,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Jordbærmousse à la Tiramisu


Prøv også Jordbærmousse à la Tiramisu.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2003
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1/2 liter jordbær
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Kesam
3 ss melis
8 avlange italienske kjeks
(2 ss sitruslikør)
1/2 ts kanel


Inspirert av Italia. Vil du at kjeksen skal være sprø serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.
Du kan legge kjeksen først i glasset og fylle på jordbærkrem, eller blande kjeksene med kremen før servering.
Smaker utrolig godt!


Fremgangsmåte

Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem og bland i Kesam, jordbær og melis. Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen.
Dryss over kanel og pynt med jordbær.



Raskt næringsinnhold

Denne retten har 181,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Marinerte jordbær.

Marinerte jordbær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 l jordbær
1 dl vann
1 dl sukker
strimlet skall av 1 sitron
3 ss sitruslikør



Fremgangsmåte

Vask og rens bærene og skjær dem i to eller fire. Legg i en skål. Kok opp vann, sukker og strimlet sitronskall til en fyldig lake. Hell dette over bærene og la det stå kaldt 3-4 timer. Anrett i porsjonsskåler og server med råkrem. Pynt med sitronmelisse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 80,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærcarpaccio med mynteparfait.

Jordbærcarpaccio med mynteparfait


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 kurv jordbær

Mynteparfait
100 g sukker
½ dl vann
½ potte frisk mynte
5 stk. eggeplomme
½ l kremfløte

Sukkerlake
2 dl vann
100 g sukker
2 stk. lime saft og skall



Fremgangsmåte

Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 – 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken. Visp eggeplommene stive, tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring. Visp kremfløten siv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene. Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.

Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.

Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.

Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene og form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 188,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær kompott med vaniljekrem.

Jordbær kompott med vaniljekrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2013
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 l jordbær
Melis

Krem:
4 ss Sukker
2 eggeplommer
2 dl kremfløte
1 ts Vaniljesukker


Så enkelt og så godt. Syns du at det blir litt surt, tilsett litt sukker.


Fremgangsmåte

Skjær 2/3 av bærene i skiver. Resten blendes og tilsettes melis etter smak. Bland de skivede bær og puréen.

Krem:
Pisk sukker og eggeplommer skummende med vaniljesukker. Tilsett kremfløte. Piskes, til det får en kremet konsistens.
Serveres straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær i krem (Batido de fresas).

Jordbær i krem (Batido de fresas)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g. Jordbær
1 sitron
4 ss. sukker
½ dl. hakkede valnøtter
½ dl. hakkede pistasjenøtter
2 dl. kremfløte
2 ss. Melis


Enkel og rask dessert. Vi har masse jordbær i hagen og dette er bare en av måtene å bli kvitt dem på. Jeg brukte og litt hakkede aprikoser.


Fremgangsmåte

Skjær jordbærene igjennom. Press sitronen og rør sukkeret i. Hell saften over jordbærene og la dem stå en times tid.

Vend rundt i jordbærene og dryss nøttene på. Pisk fløten stiv med melis og bred kremen ut over jordbærene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær med sitronmelisse og mascarpone-krem.

Jordbær med sitronmelisse og mascarpone-krem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.07.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kiwi Tinas Sommer
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 liter jordbær
1 dl mascarpone
1 stk sitron, saft og revet skall
0,5 dl melis
1 neve sitronmelisse
2 dl kremfløte


Sommerens kjappeste og deiligste dessert. Får en herlig og syrlig smak. Bruk evt og mynteblader.


Fremgangsmåte

Rens og vask jordbærene. Bland mascarpone- ost med sitronsaft, revet skall og melis. Finhakk sitronmelisse og bland den med osteblandingen. Avslutt med å vende inn lettpisket krem i blandingen, settes kaldt.
Legg jordbærene i dessertskåler og legg på en generøs skje av mascarpone-krem .

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokolademousse med jordbærsaus.

Hvit sjokolademousse med jordbærsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.05.2010
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
2 ts Melis
2 ss appelsinlikør (kan sløyfes)

Sausen
1/2 l jordbær
1 dl Lys Sirup

8 jordbær til garnering



Fremgangsmåte

1. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk fløten lett. Pisk sammen eggeplommer og melis og vend inn i kremen. Rør den smeltede sjokoladen og likøren inn i kremblandingen. Sett i kjøleskap noen timer eller over natten.
2. Miks jordbærene sammen med sirupen. Fordel jordbærsausen på fire tallerkener.
3. Skjær jordbærene som skal brukes til garnering i skiver og legg dem oppå sausen. Fordel moussen på tallerkenene med en skje og legg som små egg på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 227,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Banansplit med jordbær og krem.

Banansplit med jordbær og krem


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 stor banan
20 store jordbær
6 ss ferdig pisket krem
2 ss hakkede nøtter
2 ss hakket tørket aprikos

Pynt:
Ett par mynteblader


Enkel og fin i varmen. Vi brukte ikke iskrem her, men det kan selvfølgelig brukes


Fremgangsmåte

Del en stor banan i 2 på langs. Del igjen på tvers og legg nederst i skålen. Fyll krem i midten og dekk med jordbær. Dryss over nøtter og aprikos. Mynteblad til pynt. Server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3278



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.