Dessert og jordbær hører sammen. Og fra den enkleste med fløte til mer avanserte desserter, er det jordbær som er hovedpersonen. Hjemme har vi prøvd oss på suppe, fromasj og diverse jordbær desserter med krem. Og her kommer selvfølgelig og pavlova inn + noen saftige jordbærkaker. Disse tas opp i en annen artikkel, men her er jordbærdessertene som både vi og dere liker best. Lykke til
Kald jordbærsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
250 g friske (eller fryste) jordbær
2,5 dl sukker lake (like deler vann/sukker)
1 sitron
1 beger creme fraiche
3 ss brunt sukker
Friske bær og syltet appelsinskall (apsikat)
Fremgangsmåte
Rens bærene godt. Ha dem i en food processor sammen med sukkerlake. Kjøres godt sammen og smakes til med sitronsaft. Sil suppen. Får stå kaldt til servering.
Pisk creme fraiche til stiv krem og smak til med brunt sukker.
Fordel suppen i dype tallerkener og ha et fint «egg» creme fraiche i hver. Pynt med bær og syltet appelsinskall, evt. litt pyntesjokolade og noen friske blader av mynte eller sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
206,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hurtig jordbær dessert
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.07.2013Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 pose frosne jordbær, ca 400 gram
1/4 l. kremfløte
sukker etter smak
Pynt:
Sjokolade
evt. friske jordbær
Veldig enkel og god dessert. Lavkarbo om en ikke bruker sukker. Vi brukte ferske jordbær. Pyntet og med mynte samt jordbær.Fremgangsmåte
De frosne jordbær og kremfløten blendes til bærene er helt knus. Smakes til med sukker underveis.
Blendes så igjen og helles til sist opp i dessert glass. Pyntes tilsist med friske jordbær og reven sjokolade på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
201,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærmousse à la Tiramisu
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.07.2003Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1/2 liter jordbær
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Kesam
3 ss melis
8 avlange italienske kjeks
(2 ss sitruslikør)
1/2 ts kanel
Inspirert av Italia. Vil du at kjeksen skal være sprø serverer du moussen med en gang,
vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.
Du kan legge kjeksen først i glasset og fylle på jordbærkrem, eller blande kjeksene med kremen før servering.
Smaker utrolig godt!Fremgangsmåte
Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem og bland i Kesam, jordbær og melis.
Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen.
Dryss over kanel og pynt med jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
181,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Marinerte jordbær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 l jordbær
1 dl vann
1 dl sukker
strimlet skall av 1 sitron
3 ss sitruslikør
Fremgangsmåte
Vask og rens bærene og skjær dem i to eller fire. Legg i en skål. Kok opp vann, sukker og strimlet sitronskall til en fyldig lake. Hell dette over bærene og la det stå kaldt 3-4 timer. Anrett i porsjonsskåler og server med råkrem. Pynt med sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærcarpaccio med mynteparfait
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 kurv jordbær
Mynteparfait
100 g sukker
½ dl vann
½ potte frisk mynte
5 stk. eggeplomme
½ l kremfløte
Sukkerlake
2 dl vann
100 g sukker
2 stk. lime saft og skall
Fremgangsmåte
Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 – 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken. Visp eggeplommene stive, tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring. Visp kremfløten siv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene. Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.
Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.
Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene og form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbær kompott med vaniljekrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.07.2013Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 l jordbær
Melis
Krem:
4 ss Sukker
2 eggeplommer
2 dl kremfløte
1 ts Vaniljesukker
Så enkelt og så godt. Syns du at det blir litt surt, tilsett litt sukker.Fremgangsmåte
Skjær 2/3 av bærene i skiver. Resten blendes og tilsettes melis etter smak. Bland de skivede bær og puréen.
Krem:
Pisk sukker og eggeplommer skummende med vaniljesukker. Tilsett kremfløte. Piskes, til det får en kremet konsistens.
Serveres straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbær i krem (Batido de fresas)
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g. Jordbær
1 sitron
4 ss. sukker
½ dl. hakkede valnøtter
½ dl. hakkede pistasjenøtter
2 dl. kremfløte
2 ss. Melis
Enkel og rask dessert. Vi har masse jordbær i hagen og dette er bare en av måtene å bli kvitt dem på. Jeg brukte og litt hakkede aprikoser.Fremgangsmåte
Skjær jordbærene igjennom. Press sitronen og rør sukkeret i. Hell saften over jordbærene og la dem stå en times tid.
Vend rundt i jordbærene og dryss nøttene på. Pisk fløten stiv med melis og bred kremen ut over jordbærene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbær med sitronmelisse og mascarpone-krem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.07.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kiwi Tinas SommerBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 liter jordbær
1 dl mascarpone
1 stk sitron, saft og revet skall
0,5 dl melis
1 neve sitronmelisse
2 dl kremfløte
Sommerens kjappeste og deiligste dessert. Får en herlig og syrlig smak. Bruk evt og mynteblader.Fremgangsmåte
Rens og vask jordbærene. Bland mascarpone- ost med sitronsaft, revet skall og melis. Finhakk sitronmelisse og bland den med osteblandingen. Avslutt med å vende inn lettpisket krem i blandingen, settes kaldt.
Legg jordbærene i dessertskåler og legg på en generøs skje av mascarpone-krem .
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvit sjokolademousse med jordbærsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.05.2010Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
2 ts Melis
2 ss appelsinlikør (kan sløyfes)
Sausen
1/2 l jordbær
1 dl Lys Sirup
8 jordbær til garnering
Fremgangsmåte
1. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk fløten lett. Pisk sammen eggeplommer og melis og vend inn i kremen. Rør den smeltede sjokoladen og likøren inn i kremblandingen. Sett i kjøleskap noen timer eller over natten.
2. Miks jordbærene sammen med sirupen. Fordel jordbærsausen på fire tallerkener.
3. Skjær jordbærene som skal brukes til garnering i skiver og legg dem oppå sausen. Fordel moussen på tallerkenene med en skje og legg som små egg på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
227,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Banansplit med jordbær og krem
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 stor banan
20 store jordbær
6 ss ferdig pisket krem
2 ss hakkede nøtter
2 ss hakket tørket aprikos
Pynt:
Ett par mynteblader
Enkel og fin i varmen. Vi brukte ikke iskrem her, men det kan selvfølgelig brukesFremgangsmåte
Del en stor banan i 2 på langs. Del igjen på tvers og legg nederst i skålen. Fyll krem i midten og dekk med jordbær. Dryss over nøtter og aprikos. Mynteblad til pynt. Server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
84,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3278