10 gode oppskrifter med pak choy


Oppdatertdato: 2023-07-28 Tema: Kål Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vi har sådd noen pak choy med veldig godt resultat opp gjennom årene. Men vi har i de siste år vært mer forsiktige med å dekke til plantene med ekstra insektsnett, etter at avlingen i 2020 delvis ble spist opp av kållarver. Pak Choy er en kåltype som smaker noe lignende kinakål. Men den har mer kjøttfylte blader og er mer kål enn salat. Vi bruker den i suppe, i wok og som tilbehør. Den bør varmebehandles. Pak Choy kalles og Bok Choy. I noen av oppskriftene kan den erstattes med kinakål. Lykke til.
PS: Husk at dette er en kålplante som blir angrepet av kålfluer. Spray jevnlig med ca 10% grønnsåpevann på bladene, eller bruk fiberduk over dem som vi gjorde i år og som fungerte ypperlig.


Annonse



Dampet pak choy med oysterssaus


Prøv også Dampet pak choy med oysterssaus.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 29.05.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 gram pak choy
1,5 dl oystersaus
2 ss sesamfrø


En rask smårett hvor vi bare damper pak choy og anretter med oystersaus og sesamfrø.
En rask rett som nok ville kunne fungere med asparges, kinakål ol.


Fremgangsmåte

Rens pak choyen og damp den i vann noen minutter. Serveres kun med oystersaus og dryss av sesamfrø. Raskt og enkelt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 41,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Blandede grønnsaker i østerssaus


Prøv også Blandede grønnsaker i østerssaus.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 03.11.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

6 stilker bok choy
2 store gulerøtter
200 g grønne bønner
1 ss vegetabilsk olje
3 fedd hakket hvitløk
125 g bønnespirer
2 ss østerssaus, vegetarisk
1 ss vann
1 ts brun farin


I denne kan du bruke forskjellige grønnsaker. Vi brukte og litt sopp, tomat og minimais. Dette er enkelt og man får denne retten i mange varianter i Thailand.


Fremgangsmåte

Skyll bok choy-kålen(kinakålen) grundig og skjær båter blad og stengler i stykker à 5 cm. Skrell gulerøttene og skjær i tynne skiver. Nip bønnene og skjær dem i stykker à 5 cm.

Varm oljen opp i en wok eller stor sauterpanne. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Deretter tilsettes bok choy, gulerøtter og bønner, og det lynstekes i 3 minutter.

Tilsett bønnespirer, østerssaus, vann og brun farin og kok videre i 1 minutt.

Server retten meget varm sammen med dampkokte, langkornede ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grønn karri med pasta


Prøv også Grønn karri med pasta.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

0,5 pose med grønn karri kryddermiks fra santa maria

1,5 kopp(er) kokosmelk 300 gr renskåret kyllingkjøtt i biter

250 gr pak choy i biter
0,5 stk grønn paprika strimlet
0,5 stk rød paprika strimlet

1 dash salt og pepper evt
2 porsjoner spaghetti


En kombinasjon som ikke er helt vanlig, men kjempegod. Slike curryer passer fint sammen med spaghetti og andre pasta. Her er det brukt en vanlig kyllingcurry.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stekepanne.
Stek kyllingen gyllenbrun.Hell over kryddermiksen.
La surre 1 minutt.
Ha i kokosmelk. Kok i noen minutter.
Ha så i paprika og pak choy. La surre noen minutter.
Smak evt til med salt og pepper.

Server med spaghetti

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 134,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Wonton suppe.

Wonton suppe


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 20.01.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 bunt vårløk, skåret i 1 cm store biter
6 ferske sopp i skiver
500 gram hakket svinekjøtt
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 egg
1/4 kopp tørre brødsmuler
1/4 teskje salt
1/2 ts malt svart pepper
1 pakke wonton wrappers.
8 kopper kylling kjøttkraft
16 ukokt medium store scampi, skrelles og deles (valgfritt)
1 middels hode bok choy (pak choy), revet i 4-5 cm stykker
16 sukkererter
1 dash soyasaus, eller etter smak (valgfritt)
1 dash sesamolje, etter smake (valgfritt)


Denne suppen er utrolig god, og har veldig mye smak. Wonton wrappers er slike små firkanta vårulldeigbiter du finner i frysedisken. Vi brukte ikke reker, men hadde og litt bladpersiille i. Kan varieres på mange måter.
Wonton wrappers kan lages ferdig i forveien og de kan fryses, slik at man bare tar opp de som trengs. Kan brukes i andre oppskrifter også eller alene med chilisaus.


Fremgangsmåte

1. Kutt vårløk og sett til side alt unntatt en spiseskje. Skjær sopp og sett til side alt unntatt en spiseskje. Finhakk 1 ss vårløk og 1 ss skivet sopp, og legg dem i en bolle med hakket svinekjøtt, 1 ss sesamolje, 1 ss soyasaus, egg, brødsmuler, salt og pepper. Rør grundig sammen dette som skal brukes til fyll.
2. Legg ca 1 spiseskje med svinekjøtt fylle på midten av hver wonton wrapper. Bruk fingeren og fukt kantene av wonton wrapperen med vann. Brett ett hjørne av innpakningen over fyllet på motsatt hjørne for å danne en trekant. Trykk kantene sammen for å forsegle. Fukt de to lange endene av trekanten, brett dem sammen, og trykk dem fast til det henger sammen
3. Ta kyllingen kjøttkraften til kok i en stor kjele over middels varme. Slipp wontons, en etter en, ned i kjøttkraften, og la dem koke i 3 til 5 minutter, til de flyter opp til overflaten. Reduser varmen og forsiktig rør i reker, bok choy, og resten av soppskivenee. La suppen småkoke 2 minutter, til reker blir rosa, og deretter ha i sukkerertene. Ha i resten av vårløken og en dash soyasaus og sesamolje, og server umiddelbart.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 40,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønn karri med kylling.

Grønn karri med kylling


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 02.04.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

0,5 pose med grønn karri kryddermiks fra santa maria
1,5 kopp(er) kokosmelk
300 gr renskåret kyllingkjøtt i biter
250 gr pak choy i biter
0,5 stk grønn paprika strimlet
0,5 stk rød paprika strimlet

1 dash salt og pepper evt
2 porsjoner ris.


En enkel grønn karri lagd med ferdig krydderblanding fra Santa Maria. Enkelt og godt. Andre grønnsaker kan brukes her. Evt prøv med aubergine.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stekepanne.
Stek kyllingen gyllenbrun.Hell over kryddermiksen.
La surre 1 minutt.
Ha i kokosmelk. Kok i noen minutter.
Ha så i paprika og pak choy. La surre noen minutter.
Smak evt til med salt og pepper.

Server med ris eller for eksempel pasta som vi og prøvde dagen etterpå.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nudelsuppe med kylling og pak choy.

Nudelsuppe med kylling og pak choy


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 kopp(er) kyllingkraft
2 kopp(er ) vann
4 ss soyasaus
1 ts worcestershire saus
0,5 ts kinesisk femkrydder
1 dash Chilipulver
1 ts sukker
2 skive(r) frisk ingefær

Til suppen
375 gr vanlige nudler
400 gr kokt kylling bryst i skiver
Ca 300 gr pak choy i biter

Til pynt:
2 bird chilier i tynne skiver
2 stk vårløk i skiver


En fyldig nudelsuppe hvor vi brukte pak choy i tillegg til kyllingbiter. Om en ikke liker pak choy, så bare reduser denne litt eller evt erstatt med spinat.


Fremgangsmåte

Kutt opp og kok kylling i en gryte med litt kraft til den er lett gjennomkokt. Legg i en bolle og spar til senere.
I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, vann, soyasaus, worcestershire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min.
Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere. Sil av og ha kraften tilbake igjen i gryta. Ha så i nudler og pak choy, la koke i 5 minutter
Fordel suppe i 4 suppeskåler og legg på kjøtt og pynt med chilier og vårløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønn grønnsaks-curry.

Grønn grønnsaks-curry


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 ss vegetabilsk olje
1 ss Grønn karrypasta
2½ dl kokosmelk
1 finhakket, stor løk
3 tørkete kaffir limeblader
5 cm sitronskall
2 ss fiskesaus
1 mellomstor aubergine
2 gulerøtter
6 strimlede spinatblader
125 g strimlet bok choy


En enkel curry som ikke er sterk. Er vegetar i utgangspunktet men ikke veganer pga fiskesausen. Kan enkelt serveres med fisk eller kjøtt. Vi hadde og litt grønnkål i denne + noen lakseterninger.


Fremgangsmåte

Varm oljen opp i en stor gryte, tilsett karrypasta og sauter i 1 minutt.

Rør kokosmelk, løk, kaffir limeblader, sitronskall og fiskesaus i og kok opp. Skru ned platen og la sausen syde i 2 minutter. Skjær auberginen i munnstore stykker og gulerøtter i strimler. Hell det i gryten, legg lokk på og la syde i 5 minutter, til auberginestykkene begynner å bli møre.

Vend spinatblader og bok choy i og la syde under lokk i ytterligere 2-3 minutter, til spinaten begynner å falle sammen.
Fjern kaffir limeblader og sitronskall før servering.

Server retten med dampkokte, langkornede ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetarwok 1.

Vegetarwok 1


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

150 g pak choy
1 stk. gulrot i strimler
100 g blomkål i små buketter
100 g brokkoli i små buketter
1 stk. grønn paprika i strimler eller staver
1 stk. gul paprika i strimler eller staver
150 g sukkererter - snittet
100 g frisk babymais hele eller i biter
4 stk. frisk grønn asparges i biter
1 stk. snittet rødløk
1 boks salatbønner
2 ss sesamolje
2 båt presset hvitløk
2 dl teriyakisaus
2 ss sesamfrø
100 g bønnespirer
2 ss hakket frisk koriander



Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i pene, like store biter.

Varm opp oljen i en wok og tilsett grønnsakene og salatbønnene. Wok i 2-3 minutter.

Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.

Server woken umiddelbart, gjerne med nudler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makedonsk kyllinggryte med pak choy.

Makedonsk kyllinggryte med pak choy


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.02.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

400 g kylling i terninger
100 g smør
1 stk hakket løk
200 g skåret sopp, f. eks champignon
1 stk rød paprika i biter
4 blader med pak choy(valgfritt)

4 stk laurbærblad
1 ts pepper
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts soyasaus
2 dl vann


Enkel gryte som passer en hverdag. Utgangspunktet er uten pak choy og paprika, men vi har tilpasset denne til oss. Passer med ris ved siden av. Sunt og godt.


Fremgangsmåte

Brun smøret i en gryte, og stek løken i 2-3 minutter. Ha i sopp, paprika, pak choy og kylling, og stek alt samtidig. Rør godt flere ganger til kyllingen er stekt.
Strø over krydder, soyasaus og laurbærbladene, og hell i 2 dl vann. La det koke på svak varme i 10-20 minutter til grønnsakene er ferdige.
Ta ut laurbærbladene, og server med kokt ris, en enkel salat og rømme ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 131,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kinamatisang baboy med pak choy.

Kinamatisang baboy med pak choy


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 11.10.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 stk svinekoteletter i biter 1 ss matolje 5 store tomater i skiver 1 liten løk, hakket 4 fedd hvitløk, hakket 150 gr pak choy i biter 100 gr purre i biter 1 ss fiskesaus(frivillig) 1 dl buljong 1 dash salt og pepper etter smak Tilbehør: 2 porsjoner ris


Dette er en enkel filippinsk oppskrift. Vi bruker her koteletter og pak choy + litt purre, som tillegg til orginal oppskriften.
Fiskesaus er for de mer hardføre, men selv om det lukter helt pyton så blir smaken en annen når de brukes i en rett, og særlig når det får kokt med litt. Prøv og du vil få en positiv overraskelse.


Fremgangsmåte

Ha litt olje i en gryte. Tilsett løk, hvitløk og tomater. Kok sammen til tomatsaften kommer ut.
Del kotelettene i biter og ta vekk beina. Ha i kjøttet og kok i ca 5-10 minutter.
Ha i buljong, purre, pak choy, og smak evt til med fiskesaus, salt og pepper. La surre ca 10 minutter til kjøttet er kokt.
Server med ris

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 94,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3231
Norsk mat.Rask mat.
Info.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.