Vi har sådd noen pak choy med veldig godt resultat opp gjennom årene. Men vi har i de siste år vært mer forsiktige med å dekke til plantene med ekstra insektsnett, etter at avlingen i 2020 delvis ble spist opp av kållarver. Pak Choy er en kåltype som smaker noe lignende kinakål. Men den har mer kjøttfylte blader og er mer kål enn salat. Vi bruker den i suppe, i wok og som tilbehør. Den bør varmebehandles. Pak Choy kalles og Bok Choy. I noen av oppskriftene kan den erstattes med kinakål. Lykke til.
PS: Husk at dette er en kålplante som blir angrepet av kålfluer. Spray jevnlig med ca 10% grønnsåpevann på bladene, eller bruk fiberduk over dem som vi gjorde i år og som fungerte ypperlig.
Dampet pak choy med oysterssaus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.05.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
400 gram pak choy
1,5 dl oystersaus
2 ss sesamfrø
En rask smårett hvor vi bare damper pak choy og anretter med oystersaus og sesamfrø.
En rask rett som nok ville kunne fungere med asparges, kinakål ol.Fremgangsmåte
Rens pak choyen og damp den i vann noen minutter. Serveres kun med oystersaus og dryss av sesamfrø. Raskt og enkelt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blandede grønnsaker i østerssaus
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
03.11.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
6 stilker bok choy
2 store gulerøtter
200 g grønne bønner
1 ss vegetabilsk olje
3 fedd hakket hvitløk
125 g bønnespirer
2 ss østerssaus, vegetarisk
1 ss vann
1 ts brun farin
I denne kan du bruke forskjellige grønnsaker. Vi brukte og litt sopp, tomat og minimais. Dette er enkelt og man får denne retten i mange varianter i Thailand.Fremgangsmåte
Skyll bok choy-kålen(kinakålen) grundig og skjær båter blad og stengler i stykker à 5 cm. Skrell gulerøttene og skjær i tynne skiver. Nip bønnene og skjær dem i stykker à 5 cm.
Varm oljen opp i en wok eller stor sauterpanne. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Deretter tilsettes bok choy, gulerøtter og bønner, og det lynstekes i 3 minutter.
Tilsett bønnespirer, østerssaus, vann og brun farin og kok videre i 1 minutt.
Server retten meget varm sammen med dampkokte, langkornede ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønn karri med pasta
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
0,5 pose med grønn karri kryddermiks fra santa maria
1,5 kopp(er) kokosmelk
300 gr renskåret kyllingkjøtt i biter
250 gr pak choy i biter
0,5 stk grønn paprika strimlet
0,5 stk rød paprika strimlet
1 dash salt og pepper evt
2 porsjoner spaghetti
En kombinasjon som ikke er helt vanlig, men kjempegod. Slike curryer passer fint sammen med spaghetti og andre pasta. Her er det brukt en vanlig kyllingcurry.Fremgangsmåte
Varm oljen i en wok eller stekepanne.
Stek kyllingen gyllenbrun.Hell over kryddermiksen.
La surre 1 minutt.
Ha i kokosmelk. Kok i noen minutter.
Ha så i paprika og pak choy. La surre noen minutter.
Smak evt til med salt og pepper.
Server med spaghetti
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
134,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Wonton suppe
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 bunt vårløk, skåret i 1 cm store biter
6 ferske sopp i skiver
500 gram hakket svinekjøtt
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 egg
1/4 kopp tørre brødsmuler
1/4 teskje salt
1/2 ts malt svart pepper
1 pakke wonton wrappers.
8 kopper kylling kjøttkraft
16 ukokt medium store scampi, skrelles og
deles (valgfritt)
1 middels hode bok choy (pak choy), revet i 4-5 cm
stykker
16 sukkererter
1 dash soyasaus, eller etter smak (valgfritt)
1 dash sesamolje, etter smake (valgfritt)
Denne suppen er utrolig god, og har veldig mye smak. Wonton wrappers er slike små firkanta vårulldeigbiter du finner i frysedisken. Vi brukte ikke reker, men hadde og litt bladpersiille i. Kan varieres på mange måter.
Wonton wrappers kan lages ferdig i forveien og de kan fryses, slik at man bare tar opp de som trengs. Kan brukes i andre oppskrifter også eller alene med chilisaus.Fremgangsmåte
1. Kutt vårløk og sett til side alt unntatt en spiseskje. Skjær sopp og sett til side alt unntatt en spiseskje. Finhakk 1 ss vårløk og 1 ss skivet sopp, og legg dem i en bolle med hakket svinekjøtt, 1 ss sesamolje, 1 ss soyasaus, egg, brødsmuler, salt og pepper. Rør grundig sammen dette som skal brukes til fyll.
2. Legg ca 1 spiseskje med svinekjøtt fylle på midten av hver wonton wrapper. Bruk fingeren og fukt kantene av wonton wrapperen med vann. Brett ett hjørne av innpakningen over fyllet på motsatt hjørne for å danne en trekant. Trykk kantene sammen for å forsegle. Fukt de to lange endene av trekanten, brett dem sammen, og trykk dem fast til det henger sammen
3. Ta kyllingen kjøttkraften til kok i en stor kjele over middels varme. Slipp wontons, en etter en, ned i kjøttkraften, og la dem koke i 3 til 5 minutter, til de flyter opp til overflaten. Reduser varmen og forsiktig rør i reker, bok choy, og resten av soppskivenee. La suppen småkoke 2 minutter, til reker blir rosa, og deretter ha i sukkerertene. Ha i resten av vårløken og en dash soyasaus og sesamolje, og server umiddelbart.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
40,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønn karri med kylling
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
02.04.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
0,5 pose med grønn karri kryddermiks fra santa maria
1,5 kopp(er) kokosmelk
300 gr renskåret kyllingkjøtt i biter
250 gr pak choy i biter
0,5 stk grønn paprika strimlet
0,5 stk rød paprika strimlet
1 dash salt og pepper evt
2 porsjoner ris.
En enkel grønn karri lagd med ferdig krydderblanding fra Santa Maria. Enkelt og godt. Andre grønnsaker kan brukes her. Evt prøv med aubergine.Fremgangsmåte
Varm oljen i en wok eller stekepanne.
Stek kyllingen gyllenbrun.Hell over kryddermiksen.
La surre 1 minutt.
Ha i kokosmelk. Kok i noen minutter.
Ha så i paprika og pak choy. La surre noen minutter.
Smak evt til med salt og pepper.
Server med ris eller for eksempel pasta som vi og prøvde dagen etterpå.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
138,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nudelsuppe med kylling og pak choy
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 kopp(er) kyllingkraft
2 kopp(er ) vann
4 ss soyasaus
1 ts worcestershire saus
0,5 ts kinesisk femkrydder
1 dash Chilipulver
1 ts sukker
2 skive(r) frisk ingefær
Til suppen
375 gr vanlige nudler
400 gr kokt kylling bryst i skiver
Ca 300 gr pak choy i biter
Til pynt:
2 bird chilier i tynne skiver
2 stk vårløk i skiver
En fyldig nudelsuppe hvor vi brukte pak choy i tillegg til kyllingbiter. Om en ikke liker pak choy, så bare reduser denne litt eller evt erstatt med spinat.Fremgangsmåte
Kutt opp og kok kylling i en gryte med litt kraft til den er lett gjennomkokt. Legg i en bolle og spar til senere.
I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, vann, soyasaus, worcestershire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min.
Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere.
Sil av og ha kraften tilbake igjen i gryta. Ha så i nudler og pak choy, la koke i 5 minutter
Fordel suppe i 4 suppeskåler og legg på kjøtt og pynt med chilier og vårløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønn grønnsaks-curry
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 ss vegetabilsk olje
1 ss Grønn karrypasta
2½ dl kokosmelk
1 finhakket, stor løk
3 tørkete kaffir limeblader
5 cm sitronskall
2 ss fiskesaus
1 mellomstor aubergine
2 gulerøtter
6 strimlede spinatblader
125 g strimlet bok choy
En enkel curry som ikke er sterk. Er vegetar i utgangspunktet men ikke veganer pga fiskesausen. Kan enkelt serveres med fisk eller kjøtt. Vi hadde og litt grønnkål i denne + noen lakseterninger.Fremgangsmåte
Varm oljen opp i en stor gryte, tilsett karrypasta og sauter i 1 minutt.
Rør kokosmelk, løk, kaffir limeblader, sitronskall og fiskesaus i og kok opp. Skru ned platen og la sausen syde i 2 minutter.
Skjær auberginen i munnstore stykker og gulerøtter i strimler. Hell det i gryten, legg lokk på og la syde i 5 minutter, til auberginestykkene begynner å bli møre.
Vend spinatblader og bok choy i og la syde under lokk i ytterligere 2-3 minutter, til spinaten begynner å falle sammen.
Fjern kaffir limeblader og sitronskall før servering.
Server retten med dampkokte, langkornede ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
78,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vegetarwok 1
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
150 g pak choy
1 stk. gulrot i strimler
100 g blomkål i små buketter
100 g brokkoli i små buketter
1 stk. grønn paprika i strimler eller staver
1 stk. gul paprika i strimler eller staver
150 g sukkererter - snittet
100 g frisk babymais hele eller i biter
4 stk. frisk grønn asparges i biter
1 stk. snittet rødløk
1 boks salatbønner
2 ss sesamolje
2 båt presset hvitløk
2 dl teriyakisaus
2 ss sesamfrø
100 g bønnespirer
2 ss hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
Skjær grønnsakene i pene, like store biter.
Varm opp oljen i en wok og tilsett grønnsakene og salatbønnene. Wok i 2-3 minutter.
Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
Server woken umiddelbart, gjerne med nudler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Makedonsk kyllinggryte med pak choy
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.02.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
400 g kylling i terninger
100 g smør
1 stk hakket løk
200 g skåret sopp, f. eks champignon
1 stk rød paprika i biter
4 blader med pak choy(valgfritt)
4 stk laurbærblad
1 ts pepper
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts soyasaus
2 dl vann
Enkel gryte som passer en hverdag. Utgangspunktet er uten pak choy og paprika, men vi har tilpasset denne til oss. Passer med ris ved siden av. Sunt og godt.Fremgangsmåte
Brun smøret i en gryte, og stek løken i 2-3 minutter. Ha i sopp, paprika, pak choy og kylling, og stek alt samtidig. Rør godt flere ganger til kyllingen er stekt.
Strø over krydder, soyasaus og laurbærbladene, og hell i 2 dl vann. La det koke på svak varme i 10-20 minutter til grønnsakene er ferdige.
Ta ut laurbærbladene, og server med kokt ris, en enkel salat og rømme ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
131,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kinamatisang baboy med pak choy
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
11.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 stk svinekoteletter i biter
1 ss matolje
5 store tomater i skiver
1 liten løk, hakket
4 fedd hvitløk, hakket
150 gr pak choy i biter
100 gr purre i biter
1 ss fiskesaus(frivillig)
1 dl buljong
1 dash salt og pepper etter smak
Tilbehør:
2 porsjoner ris
Dette er en enkel filippinsk oppskrift. Vi bruker her koteletter og pak choy + litt purre, som tillegg til orginal oppskriften.
Fiskesaus er for de mer hardføre, men selv om det lukter helt pyton så blir smaken en annen når de brukes i en rett, og særlig når det får kokt med litt. Prøv og du vil få en positiv overraskelse.Fremgangsmåte
Ha litt olje i en gryte. Tilsett løk, hvitløk og tomater. Kok sammen til tomatsaften kommer ut.
Del kotelettene i biter og ta vekk beina. Ha i kjøttet og kok i ca 5-10 minutter.
Ha i buljong, purre, pak choy, og smak evt til med fiskesaus, salt og pepper. La surre ca 10 minutter til kjøttet er kokt.
Server med ris
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3231