10 gryteretter med kjøttdeig


Oppdatertdato: 2023-08-26 Tema: Gryteretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Selv om kalenderen sier sommer er det ikke sikkert at varmen er her. Og om en heller vil ha noe varmende, enkelt og godt i skrotten, hvorfor ikke kok sammen en enkel gryterett med kjøttdeig? Kjøttdeig har de fleste tilgjengelig, det er billig og smaker godt i en gryterett. Og flere av disse oppskriftene gjør gryteretten nesten til festmat.
Og som vanlig er dette de som dere liker best etter poengene å se, og antall lesere + med ingredienser som fins på de fleste butikker, eller i kjøleskapet/fryseren hjemme. Og alle er næringsberegnet og allergenberegnet. Lykke til. Mvh Knut

Annonse



Kjøttdeiggryte


Prøv også Kjøttdeiggryte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.11.2018
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 kålhode, finstrimlet (avhengig av størrelse) Nykål passer fint
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 ts soyasaus
1-2 dl vann
En klatt rømme


En av mine beste gryteretter. Her har jeg og brukt fersk paprika istedenfor pulver da vi ikke hadde mer igjen. Jeg serverte med kokte poteter og gulrot.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg. Tilsett kålen og brun den lett.

Rør inn salt, pepper, paprikapulver, soyasaus og vann og la retten småsurre under lokk i 15 minutter.

Rør inn rømmen like før servering.

Server gryten med poteter eller ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ris og kjøttdeig med brun saus


Prøv også Ris og kjøttdeig med brun saus.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 10.09.2016
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Katharina
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Ris for 2 pr
Kjøttdeig 250 g
Litt salt og pepper og andre krydder du ønsker
1 pk brun saus


Enkel men mild og god rett. I tillegg til originalen hadde vi både løk, gulrot og paprika i stekepanna. Og til slutt litt creme fraiche. Vi brukte og peppersaus.


Fremgangsmåte

Kok risen mens du steiker kjøttdeigen ha i krydderene + hakket løk, gulrot og paprika.
Kok sausen etter anvisning på posen... hell så sausen i den brunede kjøttdeigen og la det surre litt
Serveres varmt med risen!!!!!
Nydelig og så enkelt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Svinegryte med karri, ananas og epler


Prøv også Svinegryte med karri, ananas og epler.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.06.2022
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
2 ss olje , til steking
1 stk. eple , i båter
1 stk. rødløk , i båter
3 ts karri
1 boks hermetisk ananas, finskåret
1 beger crème fraîche orginal, 35 %
200 g basmatiris


Denne gryten med kjøttdeig av svin inneholder karri. Det er en krydderblanding som består av mange sterke og aromatiske kryddere. Karri er et av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer fra det indiske kjøkken.


Fremgangsmåte

Kok ris som anvist på pakken.

Brun kjøttdeig i to omganger på sterk varme i en stekepanne med litt olje. Ha i eple og rødløk, og fres et par minutter.

Tilsett karri og la det frese. Ha i hermetisk ananas, og kok i et minutt. Rør inn créme fraîche tilslutt.

Server gryten med ris, og eventuelt salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 223,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Amerikansk karrigryte.

Amerikansk karrigryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 gulrot
1/2 purre
1/2 frisk chili
1 ts karri
1/2 ts malt koriander
1/2 ts salt

saus:
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann/kraft
saften av 1/2 sitron
1 aa maizena mel
1 liten boks ananas i biter



Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte.

Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, purre og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i stekepanne og ha over i gryten. Tilsett krydder.

Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett ananasen og smak til med krydder.

Server karrigryten med kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mexikansk gryte.

Mexikansk gryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1-2 løk
2 ss smør
3 pressede hvitløksbåter
1 boks hermetiske tomater
2 ss chilikrydder
1 ts oregano
2 bokser bønner i tomatsaus
1 rød og en grønn paprika, opphakket.



Fremgangsmåte

Ha kjøttdeig og hakket løk i en jerngryte. Rør med en gaffel under stekingen slik at kjøttdeigen blir småkornet når den er gjennomstekt.

Ha i hvitløk, krydder og hermetiske tomater. La det surre noen minutter.

Bland tomatbønner og paprika og la det koke opp. Smak til med salt og pepper. Serveres med pariserloff eller ris og en frisk salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hawaiigryte.

Hawaiigryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2007
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
2 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 dl kokosmelk
¼ pk. ruccula
1 ts salt



Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje. Ha i kokosmelk, ananas og all fruktsaften.
2. La det putre noen minutter slik at kraften koker litt inn. Like før servering blandes ruccula inn i gryteretten.
Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hot kjøttdeiggryte med bønner.

Hot kjøttdeiggryte med bønner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss smør
1 ss olivenolje
2 løk, finhakket
2-3 hvitløkbåter, finhakket
2 gulrøtter i biter
1 rød chili, finhakket
1 boks knuste tomater
2 laurbærblader
4 dl vann
2 kyllingbuljongterning
1 boks røde bønner
1 boks store hvite bønner
salt og kvernet pepper
hakket persille

Tilbehør:
Salsa eller chilisaus
Rømme eller yoghurt naturell
Hakket ananas
Jalapenos



Fremgangsmåte

Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen. Legg den over i en stor gryte.
Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili. Legg det over i gryten og tilsett vinen. Kok opp og la det hele koke 2-3 minutter. Tilsett hakkete tomater, laurbærblad, vann og buljongterning.
La det hele småkoke i 8-10 minutter. Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper. Dryss over grovhakket persille ved servering. Server med tilbehøret og ferskt brød eller ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte à la Knut.

Gryte à la Knut


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 ss margarin eller olje til steking
1 stk. løk
4 stk. gulrot
2 stilk stilkselleri
6 stk. potet
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ½ dl vann
2 ss ketchup
1 ss tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper



Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeigen sammen med margarin/olje på høy varme i en jerngryte.
2. Tilsett grønnsakene i skiver og potetene i grove biter og stek videre et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene.
3. La gryta koke 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med brød eller flatbrød.

PSST: Ønsker du sausen litt tykkere, kan du tilsette litt maizenna utrørt i litt vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 62,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hverdagsgryte.

Hverdagsgryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss margarin eller olje til steking
½ stk. purre
1 båt hvitløk
5 stk. gulrot
2 ½ dl grønnsaksbuljong (utblandet)
1 stk. tomat
½ ts salt
½ ts pepper



Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeigen på høy varme sammen med margarin/olje i en gryte.
2. Kutt purren fint og finhakk hvitløken. Riv gulrøttene, del tomatene i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med poteter eller potetstappe til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 89,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tacogryte med bønner og tomat.

Tacogryte med bønner og tomat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ss rapsolje
1 stk paprika
1 stk rødløk, finhakket
1 stk chili, finhakket
1 pose tacokrydder
1 boks røde bønner
1 boks hermetiske cherrytomater
4 dl vann
salt
pepper
1 stk lime, i båter
4 dl nachochips


Oppskrift på enkel og god hjemmelaget tacogryte! Lag en ny vri på fredagstacoen med taco i form! En tacogryte som passer som hverdagsmiddag og som smaker for hele familien.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i rapsoljen og ha i paprika, rødløk, chili og tacokrydder. La frese i ytterligere 2 minutter.
Ha i bønner, cherrytomater og vann. La koke til det begynner å tykne litt, og får den styrken du ønsker.
Server gryten med presset lime og nachochips.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 92,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3339
Norsk mat.singelmat.
Skalldyr.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.