Selv om kalenderen sier sommer er det ikke sikkert at varmen er her. Og om en heller vil ha noe varmende, enkelt og godt i skrotten, hvorfor ikke kok sammen en enkel gryterett med kjøttdeig? Kjøttdeig har de fleste tilgjengelig, det er billig og smaker godt i en gryterett. Og flere av disse oppskriftene gjør gryteretten nesten til festmat.
Og som vanlig er dette de som dere liker best etter poengene å se, og antall lesere + med ingredienser som fins på de fleste butikker, eller i kjøleskapet/fryseren hjemme. Og alle er næringsberegnet og allergenberegnet. Lykke til. Mvh Knut
Kjøttdeiggryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.11.2018Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 kålhode, finstrimlet (avhengig av størrelse) Nykål passer fint
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 ts soyasaus
1-2 dl vann
En klatt rømme
En av mine beste gryteretter. Her har jeg og brukt fersk paprika istedenfor pulver da vi ikke hadde mer igjen. Jeg serverte med kokte poteter og gulrot.Fremgangsmåte
Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg. Tilsett kålen og brun den lett.
Rør inn salt, pepper, paprikapulver, soyasaus og vann og la retten småsurre under lokk i 15 minutter.
Rør inn rømmen like før servering.
Server gryten med poteter eller ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ris og kjøttdeig med brun saus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.09.2016Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KatharinaBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ris for 2 pr
Kjøttdeig 250 g
Litt salt og pepper og andre krydder du ønsker
1 pk brun saus
Enkel men mild og god rett. I tillegg til originalen hadde vi både løk, gulrot og paprika i stekepanna. Og til slutt litt creme fraiche. Vi brukte og peppersaus.Fremgangsmåte
Kok risen mens du steiker kjøttdeigen ha i krydderene + hakket løk, gulrot og paprika.
Kok sausen etter anvisning på posen... hell så sausen i den brunede kjøttdeigen og la det surre litt
Serveres varmt med risen!!!!!
Nydelig og så enkelt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Svinegryte med karri, ananas og epler
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.06.2022Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
400 g kjøttdeig av svin
2 ss olje , til steking
1 stk. eple , i båter
1 stk. rødløk , i båter
3 ts karri
1 boks hermetisk ananas, finskåret
1 beger crème fraîche orginal, 35 %
200 g basmatiris
Denne gryten med kjøttdeig av svin inneholder karri. Det er en krydderblanding som består av mange sterke og aromatiske kryddere. Karri er et av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer fra det indiske kjøkken.Fremgangsmåte
Kok ris som anvist på pakken.
Brun kjøttdeig i to omganger på sterk varme i en stekepanne med litt olje. Ha i eple og rødløk, og fres et par minutter.
Tilsett karri og la det frese. Ha i hermetisk ananas, og kok i et minutt. Rør inn créme fraîche tilslutt.
Server gryten med ris, og eventuelt salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
223,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Amerikansk karrigryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MatsidenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g kjøttdeig
1 gulrot
1/2 purre
1/2 frisk chili
1 ts karri
1/2 ts malt koriander
1/2 ts salt
saus:
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann/kraft
saften av 1/2 sitron
1 aa
maizena mel
1 liten boks ananas i biter
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte.
Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, purre og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i stekepanne og ha over i gryten. Tilsett krydder.
Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett ananasen og smak til med krydder.
Server karrigryten med kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mexikansk gryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
500 g kjøttdeig
1-2 løk
2 ss smør
3 pressede hvitløksbåter
1 boks hermetiske tomater
2 ss chilikrydder
1 ts oregano
2 bokser bønner i tomatsaus
1 rød og en grønn paprika, opphakket.
Fremgangsmåte
Ha kjøttdeig og hakket løk i en jerngryte. Rør med en gaffel under stekingen slik at kjøttdeigen blir småkornet når den er gjennomstekt.
Ha i hvitløk, krydder og hermetiske tomater. La det surre noen minutter.
Bland tomatbønner og paprika og la det koke opp. Smak til med salt og pepper. Serveres med pariserloff eller ris og en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
125,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hawaiigryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2007Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
2 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 dl kokosmelk
¼ pk. ruccula
1 ts salt
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje. Ha i kokosmelk, ananas og all fruktsaften.
2. La det putre noen minutter slik at kraften koker litt inn. Like før servering blandes ruccula inn i gryteretten.
Serveres med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hot kjøttdeiggryte med bønner
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.11.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
400 g kyllingkjøttdeig
1 ss smør
1 ss olivenolje
2 løk, finhakket
2-3 hvitløkbåter, finhakket
2 gulrøtter i biter
1 rød chili, finhakket
1 boks knuste tomater
2 laurbærblader
4 dl vann
2 kyllingbuljongterning
1 boks røde bønner
1 boks store hvite bønner
salt og kvernet pepper
hakket persille
Tilbehør:
Salsa eller chilisaus
Rømme eller yoghurt naturell
Hakket ananas
Jalapenos
Fremgangsmåte
Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen. Legg den over i en stor gryte.
Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili. Legg det over i gryten og tilsett vinen. Kok opp og la det hele koke 2-3 minutter. Tilsett hakkete tomater, laurbærblad, vann og buljongterning.
La det hele småkoke i 8-10 minutter. Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper. Dryss over grovhakket persille ved servering. Server med tilbehøret og ferskt brød eller ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gryte à la Knut
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 ss margarin eller olje til steking
1 stk. løk
4 stk. gulrot
2 stilk stilkselleri
6 stk. potet
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ½ dl vann
2 ss ketchup
1 ss tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen sammen med margarin/olje på høy varme i en jerngryte.
2. Tilsett grønnsakene i skiver og potetene i grove biter og stek videre et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene.
3. La gryta koke 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med brød eller flatbrød.
PSST: Ønsker du sausen litt tykkere, kan du tilsette litt maizenna utrørt i litt vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
62,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hverdagsgryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss margarin eller olje til steking
½ stk. purre
1 båt hvitløk
5 stk. gulrot
2 ½ dl grønnsaksbuljong (utblandet)
1 stk. tomat
½ ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen på høy varme sammen med margarin/olje i en gryte.
2. Kutt purren fint og finhakk hvitløken. Riv gulrøttene, del tomatene i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres gjerne med poteter eller potetstappe til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
89,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tacogryte med bønner og tomat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ss rapsolje
1 stk paprika
1 stk rødløk, finhakket
1 stk chili, finhakket
1 pose tacokrydder
1 boks røde bønner
1 boks hermetiske cherrytomater
4 dl vann
salt
pepper
1 stk lime, i båter
4 dl nachochips
Oppskrift på enkel og god hjemmelaget tacogryte! Lag en ny vri på fredagstacoen med taco i form! En tacogryte som passer som hverdagsmiddag og som smaker for hele familien.Fremgangsmåte
Brun kjøttdeigen i rapsoljen og ha i paprika, rødløk, chili og tacokrydder. La frese i ytterligere 2 minutter.
Ha i bønner, cherrytomater og vann. La koke til det begynner å tykne litt, og får den styrken du ønsker.
Server gryten med presset lime og nachochips.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
92,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3339