Og siden det er mange som slanker seg, og denne uka er det salatuke her på nettsidene, så legger jeg her ut 10 salater med minst kalorier. Disse er en god erstatning for disse kaloririke mellommåltidene som mange spiser, sjokolade, chips ol. Og de fleste er raske å lage. Husk og at på nettsidene er det ett eget lavkalorisøk hvor man kan legge inn type retter + nivå med kalorier pr posjon. Prøv gjerne dette:
Grønn papayasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 liten, grønn
papaya à ca. 400 g
2 gulerøtter
2 hakkede, faste tomater
50 g hakkede jordnøtter
Hodesalatblader eller spinatblader, julesalat, kål
2 ss grovhakket, tørkete reker
Dressing:
3 fedd hakket hvitløk
¾ dl sitronsaft
2 ss fiskesaus
1 ss brun farin
1 hakket, utkjernet, rød eller grønn chili
Prøv grønn papaya, veldig frisk. Dette er en thai salat som selvfølgelig kan vareieres. Men dressingen og papaya hører til.Fremgangsmåte
Skrell papayaen og fjern kjernene. Riv papaya og gulerøtter på foodprocessorens råkostjern, så blir strimlene lange og tynne.
Hell dem i en skål sammen med den hakkede tomat.
Dressing:
Bland hvitløk, sitronsaft, fiskesaus, brun farin og chili sammen. Hell dressingen over papaya-blandingen sammen med halvdelen av jordnøttene og bland grundig.
Anrett salatbladene på et serveringsfat. Øs papaya-blandingen over salatbladene og dryss de resterende jordnøtter samt de tørkete reker over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thai salat med hakket oksekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.02.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
250 g hakket, magert oksekjøtt
½ dl vann
100 g avkjølte, kokte, langkornede ris
6 snittede vårløk
1 agurk i skiver
1 løk i skiver
1 gulerot i tynne skiver
3 ss friske mynteblader
2 ss hakket, frisk koriander
1 ss finhakket, frisk sitrongress eller 1 ts tørket sitrongress utbløtt i varmt vann
1 ss sitronsaft
2 ss fiskesaus
2 ts eddik
1 ts hakket, rød chili
Stekte nudler som tilbehør
Thai biffsalat er det mange varianter av. Her har vi og lagt til litt ekstra rødkål og rødløk. Vi serverte nudler ved siden avFremgangsmåte
Sauter kjøtt og vann i en stor gryte ved middels varme under omrøring i 3-4 minutter, til kjøttet er brunet og gjennomstekt. Ta gryten av platen og sett til avkjøling.
Drypp det avkjølede kjøtt av og hell det i en stor skål sammen med ris, vårløk, agurk, løk, gulerot, mynte, koriander, sitrongress, fiskesaus, eddik og chili og bland alle ingredienser godt.
Server salaten på en seng av stekte nudler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
54,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomatsalat 10
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.05.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
400 g tomat i skiver eller tynne båter
1 stk. rødløk i tynne skiver
Dressing:
1 ss olje
1 ss eddik
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
10 blad frisk basilikum
Fremgangsmåte
Vask tomatene og skjær dem i skiver eller tynne båter. Skjær løk i tynne ringer. Legg tomater og løk i en serveringsskål.
Bland sammen dressingen og smak til.
Hell dressingen over salaten og pynt med friske basilikumblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
36,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Paprikasalat 7
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 gule paprika
2 røde paprika
10 asparges
1/4 pk brekkbønner
3 ss bladpersille
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
1. Del paprikaen i fire og vend i olivenolje.
2. Bakes møre på 250ºC, gjerne under grillelement. De skal bli nesten brent.
3. Forvell brekkbønnene i 2 minutter i kokende vann.
4. Flå skinnet av paprikaen. Del i strimler og bland dem sammen med brekkbønner, asparges, olje og hakket persille.
TIPS:
Det er lettere å ta skinnet av paprikaen hvis du dekker formen med aliminiumsfolie eller plastfilm etter steking. La det ligge i ca. 10 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
46,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fennikelsalat med jordbær og persille
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.07.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 stk fennikel
300 g jordbær
1 bunt hakket frisk kruspersille
revet skall av 1 stk sitron
125 g mozzarella
2 ss olivenolje
nykvernet pepper
Jordbær i salater smaker herlig, Her en variant hvor jordbærenes sødme gir en fantastisk kontrast til den rå fennikelen.Fremgangsmåte
Skjær bunnen av fenniklene og del dem i to på langs. Snitt dem fint, f.eks. med en mandolin.
Skyll jordbærene og rens dem. Del dem i biter.
Skyll, tørk og hakk kruspersillen.
Vend fennikelen med jordbær og kruspersille og ha revet sitronskall over. Topp med biter av mozzarella.
Drypp olivenolje over og en god omgang med pepperkverna.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aspargesbønnesalat med sitrondressing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.10.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
500 g aspargesbønner
1 dl creme fraiche, lettrømme eller kesam
3 ss finhakket sjalottløk
3 ss finhakket gressløk
1 stk sitron
salt
pepper
Karse, spirer eller friske urter som estragon, kjørvel eller basilikum til pynt
Denne lille retten er nydelig i seg selv, men er også supert tilbehør til alt av stekt eller grillet kjøtt og fisk.Fremgangsmåte
Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt.
Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønnfarge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
Visp sammen creme fraiche, sjalottløk, gressløk, 1 ss sitronskall og 1 ts sitronsaft. Smak dressingen til med salt og pepper. Drypp dressingen over aspargesbønnene eller bland alt sammen. Pynt med friske urter, karse eller spirer og litt ekstra revet sitronskall.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønn sjampinjongsalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
250 g sjampinjonger, friske
2 ss finklippet kruspersille
Dressing:
3 ss olje (soya/oliven)
salt
pepper
Fremgangsmåte
Rens, børst og skjær sjampinjongene i tynne skiver. Legg skivene lagvis med klippet kruspersille. Bland dressingen og hell over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Paprikasalat til tapas
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
02.11.2005Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 stk. rød paprika
1 stk. grønn paprika
1 stk. gul paprika
2 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss hakket bladpersille
Ovnsbakt paprika har utrolig god smak. Her servert som en tapasrett, men dette passer også godt som tilbehør til middag.Fremgangsmåte
1. Sett stekeovnen på fullt (250°C). Del paprikaene i to, fjern kjerner og frø. Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
2. Sett paprikaen i ovnen, og la den stå til den er mørk og nesten "brent".
3. Ta dem ut og legg plastfilm, eller aluminiumsfolie over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen.
4. Del paprikaen i strimler, vend sammen med olivenolje, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.
Serveres som en av flere tapasretter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
61,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rødkålslaw
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
½ l finsnittet rødkål
1 stk eple - utkjernet, skrelt og skåret i løvtynne skiver
1 stk grovreven rødbete - ca 125 g
1 stk gulrot i fyrstikkstore strimler
1 dl sylteagurk, hakket
Dressing:
½ dl yoghurt naturell
½ dl majones
1 ts grovkornet dijonsennep
smak til med litt presset appelsinsaft
salt og pepper etter smak
1 bunt finhakket frisk gressløk
En liten vri på den populære amerikanske coleslaw, men med rødkål. Salaten smaker kjempegodt som tilbehør til de fleste middagsretter, men er også kjempegodt på hamburgeren eller som fyll i pitabrød. Super salat til frokost.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en salatbolle.
Rør dressingen sammen og smak den godt til med appelsinsaft og salt og pepper.
Vend dressingen godt inn i salaten.
Tips:
Smaker også veldig godt med noen appelsinfileter i salaten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat med bringebærvinaigrette
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 stk brokkoli
0,5 stk rødløk
100 gr bringebær
Bringebærvinaigrette
1 dl bringebær
4 ss olivenolje
2 ss eddik
1 ss sukker
salt
pepper
Salatoppskrift med tre ingredienser og en vinaigrette, sunt, vakkert og godt!Fremgangsmåte
Skjær stilk og blader av brokkolien. Del i små buketter.
Finhakk rødløk og vend sammen med brokkoli og vinaigrette i en salatbolle.
Pynt med friske bringebær og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
84,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3263