10 salater med mindre kalorier


Oppdatertdato: 2025-02-15 Tema: Salat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Og siden det er mange som slanker seg, og denne uka er det salatuke her på nettsidene, så legger jeg her ut 10 salater med minst kalorier. Disse er en god erstatning for disse kaloririke mellommåltidene som mange spiser, sjokolade, chips ol. Og de fleste er raske å lage. Husk og at på nettsidene er det ett eget lavkalorisøk hvor man kan legge inn type retter + nivå med kalorier pr posjon. Prøv gjerne dette:


Annonse



Grønn papayasalat


Prøv også Grønn papayasalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 liten, grønn papaya à ca. 400 g
2 gulerøtter
2 hakkede, faste tomater
50 g hakkede jordnøtter
Hodesalatblader eller spinatblader, julesalat, kål
2 ss grovhakket, tørkete reker

Dressing:
3 fedd hakket hvitløk
¾ dl sitronsaft
2 ss fiskesaus
1 ss brun farin
1 hakket, utkjernet, rød eller grønn chili


Prøv grønn papaya, veldig frisk. Dette er en thai salat som selvfølgelig kan vareieres. Men dressingen og papaya hører til.


Fremgangsmåte

Skrell papayaen og fjern kjernene. Riv papaya og gulerøtter på foodprocessorens råkostjern, så blir strimlene lange og tynne.
Hell dem i en skål sammen med den hakkede tomat.

Dressing:
Bland hvitløk, sitronsaft, fiskesaus, brun farin og chili sammen. Hell dressingen over papaya-blandingen sammen med halvdelen av jordnøttene og bland grundig.

Anrett salatbladene på et serveringsfat. Øs papaya-blandingen over salatbladene og dryss de resterende jordnøtter samt de tørkete reker over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Thai salat med hakket oksekjøtt


Prøv også Thai salat med hakket oksekjøtt.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g hakket, magert oksekjøtt
½ dl vann
100 g avkjølte, kokte, langkornede ris
6 snittede vårløk
1 agurk i skiver
1 løk i skiver
1 gulerot i tynne skiver
3 ss friske mynteblader
2 ss hakket, frisk koriander
1 ss finhakket, frisk sitrongress eller 1 ts tørket sitrongress utbløtt i varmt vann
1 ss sitronsaft
2 ss fiskesaus
2 ts eddik
1 ts hakket, rød chili
Stekte nudler som tilbehør


Thai biffsalat er det mange varianter av. Her har vi og lagt til litt ekstra rødkål og rødløk. Vi serverte nudler ved siden av


Fremgangsmåte

Sauter kjøtt og vann i en stor gryte ved middels varme under omrøring i 3-4 minutter, til kjøttet er brunet og gjennomstekt. Ta gryten av platen og sett til avkjøling.
Drypp det avkjølede kjøtt av og hell det i en stor skål sammen med ris, vårløk, agurk, løk, gulerot, mynte, koriander, sitrongress, fiskesaus, eddik og chili og bland alle ingredienser godt. Server salaten på en seng av stekte nudler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 54,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Tomatsalat 10


Prøv også Tomatsalat 10.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.05.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

400 g tomat i skiver eller tynne båter
1 stk. rødløk i tynne skiver

Dressing:
1 ss olje
1 ss eddik
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
10 blad frisk basilikum



Fremgangsmåte

Vask tomatene og skjær dem i skiver eller tynne båter. Skjær løk i tynne ringer. Legg tomater og løk i en serveringsskål.
Bland sammen dressingen og smak til.
Hell dressingen over salaten og pynt med friske basilikumblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 36,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Paprikasalat 7.

Paprikasalat 7


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 gule paprika
2 røde paprika
10 asparges
1/4 pk brekkbønner
3 ss bladpersille
2 ss olivenolje



Fremgangsmåte

1. Del paprikaen i fire og vend i olivenolje.
2. Bakes møre på 250ºC, gjerne under grillelement. De skal bli nesten brent.
3. Forvell brekkbønnene i 2 minutter i kokende vann.
4. Flå skinnet av paprikaen. Del i strimler og bland dem sammen med brekkbønner, asparges, olje og hakket persille.

TIPS:
Det er lettere å ta skinnet av paprikaen hvis du dekker formen med aliminiumsfolie eller plastfilm etter steking. La det ligge i ca. 10 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 46,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fennikelsalat med jordbær og persille.

Fennikelsalat med jordbær og persille


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.07.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 stk fennikel
300 g jordbær
1 bunt hakket frisk kruspersille
revet skall av 1 stk sitron
125 g mozzarella
2 ss olivenolje
nykvernet pepper


Jordbær i salater smaker herlig, Her en variant hvor jordbærenes sødme gir en fantastisk kontrast til den rå fennikelen.


Fremgangsmåte

Skjær bunnen av fenniklene og del dem i to på langs. Snitt dem fint, f.eks. med en mandolin.
Skyll jordbærene og rens dem. Del dem i biter.
Skyll, tørk og hakk kruspersillen.
Vend fennikelen med jordbær og kruspersille og ha revet sitronskall over. Topp med biter av mozzarella.
Drypp olivenolje over og en god omgang med pepperkverna.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 98,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aspargesbønnesalat med sitrondressing.

Aspargesbønnesalat med sitrondressing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.10.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

500 g aspargesbønner
1 dl creme fraiche, lettrømme eller kesam
3 ss finhakket sjalottløk
3 ss finhakket gressløk
1 stk sitron
salt
pepper
Karse, spirer eller friske urter som estragon, kjørvel eller basilikum til pynt


Denne lille retten er nydelig i seg selv, men er også supert tilbehør til alt av stekt eller grillet kjøtt og fisk.


Fremgangsmåte

Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt.
Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønnfarge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.

Visp sammen creme fraiche, sjalottløk, gressløk, 1 ss sitronskall og 1 ts sitronsaft. Smak dressingen til med salt og pepper. Drypp dressingen over aspargesbønnene eller bland alt sammen. Pynt med friske urter, karse eller spirer og litt ekstra revet sitronskall.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 80,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønn sjampinjongsalat.

Grønn sjampinjongsalat


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

250 g sjampinjonger, friske
2 ss finklippet kruspersille

Dressing:
3 ss olje (soya/oliven)
salt
pepper



Fremgangsmåte

Rens, børst og skjær sjampinjongene i tynne skiver. Legg skivene lagvis med klippet kruspersille. Bland dressingen og hell over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paprikasalat til tapas.

Paprikasalat til tapas


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 02.11.2005
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 stk. rød paprika
1 stk. grønn paprika
1 stk. gul paprika
2 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss hakket bladpersille


Ovnsbakt paprika har utrolig god smak. Her servert som en tapasrett, men dette passer også godt som tilbehør til middag.


Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på fullt (250°C). Del paprikaene i to, fjern kjerner og frø. Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
2. Sett paprikaen i ovnen, og la den stå til den er mørk og nesten "brent".
3. Ta dem ut og legg plastfilm, eller aluminiumsfolie over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen.
4. Del paprikaen i strimler, vend sammen med olivenolje, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.

Serveres som en av flere tapasretter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 61,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødkålslaw.

Rødkålslaw


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

½ l finsnittet rødkål
1 stk eple - utkjernet, skrelt og skåret i løvtynne skiver
1 stk grovreven rødbete - ca 125 g
1 stk gulrot i fyrstikkstore strimler
1 dl sylteagurk, hakket

Dressing:
½ dl yoghurt naturell
½ dl majones
1 ts grovkornet dijonsennep
smak til med litt presset appelsinsaft
salt og pepper etter smak
1 bunt finhakket frisk gressløk


En liten vri på den populære amerikanske coleslaw, men med rødkål. Salaten smaker kjempegodt som tilbehør til de fleste middagsretter, men er også kjempegodt på hamburgeren eller som fyll i pitabrød. Super salat til frokost.


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en salatbolle.
Rør dressingen sammen og smak den godt til med appelsinsaft og salt og pepper.
Vend dressingen godt inn i salaten.

Tips:
Smaker også veldig godt med noen appelsinfileter i salaten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkolisalat med bringebærvinaigrette.

Brokkolisalat med bringebærvinaigrette


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 stk brokkoli
0,5 stk rødløk
100 gr bringebær

Bringebærvinaigrette
1 dl bringebær
4 ss olivenolje
2 ss eddik
1 ss sukker
salt
pepper


Salatoppskrift med tre ingredienser og en vinaigrette, sunt, vakkert og godt!


Fremgangsmåte

Skjær stilk og blader av brokkolien. Del i små buketter.
Finhakk rødløk og vend sammen med brokkoli og vinaigrette i en salatbolle.
Pynt med friske bringebær og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3263
Slanking.Info.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.