10 varianter av svin på grill



Oppdatertdato: 2019-07-12 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Svinekjøtt fås i flere varianter som er tilpasset for grill. Alt fra grillskiver og koteletter, til større flintsteker og hele fileter. Også biter av svinekjøtt kan stikkes på spyd og grilles sammen med andre ting. Svinekjøtt har godt av å marineres før grilling og bør pensles under grillingen. Flere av de ferdige grillproduktene man kjøper er ferdig marinert og krydret.


Spanske spyd på ris


Prøv også Spanske spyd på ris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

600 g mørt svinekjøtt (skinkebiff, flatbiff eller filet)

Marinade:
5 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
grovmalt pepper
1/5 ts kajennepepper
ris til 4 porsjoner
1/2 løk
2 chilipeppper
1 ts gurkemeie


Virkelig gode grillspyd. Her kan man variere med annet kjøtt.


Fremgangsmåte

1. Skjær kjøttet i terninger. Bland sammen krydder og olje til marinaden og la kjøttet ligge i marinaden minst 1 time.

2. Træ kjøttet på spyd og grill/stek 10-12 minutter. Snu og pensle ofte.

3. Kok risen etter anvisning på pakken sammen med gurkemeie.

4. Finhakk løken og skjær chilien i ringer (ta ut frøene). Bland sammen med risen.

En blanding av cherrytomater, oliven og marinert hvitløk er godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet svinefilet med Rosemaries spesial potetsalat


Prøv også Grillet svinefilet med Rosemaries spesial potetsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.06.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Ca 800 gr fersk svinefilet

MARINADE:
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1,5 dl hvitvin
2 stk pepperkorn, grovknuste
2 ss finhakket persille
1 ts sterk sennep
2 ts soyasaus

Potetsalat
4 store kokte poteter
2 kokte egg
1 hakket selleri stang
0,5 hakket løk
1dl hakket sylteagurk med saft
1/8 ts hvitløksalt
1/8 ts sellerisalt
2 ts sennep
malt sort pepper etter smak
2 ss majones


Potetsalaten er perfekt til grillmat. Den er litt gammeldags med masse smak. Kan og spises alene som smårett. Perfekt når man har kokte poteter til overs.


Fremgangsmåte

Kjøttet og marinaden
Bland sammen ingrediensene til marinaden. La det stå et par timer før kjøttet legges i. Det er enkelt å ha marinade og kjøtt i en kraftig plastpose og knytte godt igjen. Legges i kjøleskap over natten

Tørk godt av kjøttet før det legges på varm grill. Først ca. 4 minutter på hver side på rist nær varmen, så flyttes risten opp og fileten får 3-4 minutter på hver side. Man kan pensle med en grillsaus under grillingen eller marinaden. Sjekk om det er nok stekt etter dine egne ønsker. Krydre evt kjøttet og la det hvile noen minutter før du skjærer i det.

Potetsalat
Kokte poteter skrelles og deles i terninger. Hardkokte egg skrelles og deles i biter. Selleri og løk deles opp. Poteter, egg, selleri og løk legges i en bolle.
Alt det andre blandes sammen i en annen bolle.
Så helles det over potetblandingen og blandes forsiktig sammen. Kan med fordel kjøles ned i kjøleskap før servering, men ofte kan en potetsalat være god lunken. Ved servering kan man pynte med egg.

Server gjerne med en grønn salat

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

BBQ Svinenakke


Prøv også BBQ Svinenakke.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2014
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

ca 800 g svinenakke, uten bein
2 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts malt sort pepper
½ l coca cola
4 dl bbq saus
8 skiver bacon


Grillet svinekjøtt hører lyse sommerdager til. Her har vi marinert kjøttet i barbequesaus før steking. Ananas og svinekjøtt smaker kjempegodt sammen.


Fremgangsmåte

1. Rut begge sidene av svinenakken med en skarp kniv, dryss over et tynt lag med hvitløkspulver, salt og pepper på begge sidene. Gni krydderet godt inn i kjøttet.
2. Legg kjøttet i en lav form, og hell over cola. Dekk til med plast og sett det kjølig ca 4 timer. Snu kjøttet av og til. Siste timen tilsetter du bbq saus. Pass på at alt kjøttet er dekket.
3. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.
4. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca 10 minutter til baconet er gjennomstekt. Pensle over med litt BBQ saus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er ”tørr”.

Serveres med ananassalat

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 173,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Ribbe på grill.

Ribbe på grill


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.01.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 kg svineribbe i skiver med ben

Marinade:
1 hvitløkfedd
litt pepper
2 ts hakket frisk ingefær
2 ss sherry
1 1/2 ss honning
1/2 dl olje

Agurksalat:
1 stor slangeagurk
5 dl yoghurt naturell
1 hvitløkfedd
gressløk
salt
2 ts olivenolje
litt tørket mynte


Grei måte å bruke resteribbe på. Vi griller i stekeovnen. Evt server med ris til .


Fremgangsmåte

Skrell agurk med ostehøvel. Skjær i tynne skiver og fjern kjerner i midten. Skrell hvitløkfedden ned i yoghurten. Klipp i gressløk. Hell dette over agurkskivene og smak til med salt. La det trekke en stund i kjøleskap. Smuldre evt. i litt mynte før servering.

Bland sammen marinaden. Legg ribbene i en form og hell over marinade. La det trekke en times tid. Grill ribbene ca. 6 minutter. Pensle med marinaden under grilling. Server kjøttet med agurksalat. Drypp litt god olje over og ha nystekt bakeverk til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 207,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kotelettspyd med asiatisk potetsalat.

Kotelettspyd med asiatisk potetsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.06.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 svinekoteletter, a 200 g
2 båter hvitløk
1 ss ingefær
½ dl japansk soya
1 ½ ss honning
2 ss olivenolje

1 ts salt
½ ts kvernet pepper
600 g kokte poteter
1 purre
1 bt reddik
1 gul paprika
1 rød chili
1 bt gressløk

3 ss olivenolje
1 ss eddik
½ ss lime
1 ½ ts salt
½ ts kvernet pepper
½ ts kajennepepper


Svinekoteletter marinert med ingefær og soyasaus er østeninspirert. Servert med en asiatisk potetsalat blir det et skikkelig eksotisk måltid.


Fremgangsmåte

1.Skjær ut beinet fra kotelettene og del de i to. Finhakk hvitløken, riv frisk ingefær og bland med soya, honning og olivenolje. Legg kjøttet i marinaden og la det ligge kaldt ca 4 timer.
2.Tre en halv kotelett på et grillspyd, dryss over salt og pepper. Grilles i 3-4 minutter.
3.Kok potetene, avkjøl litt og del i skiver, tilsett purre, reddik og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og gressløk og bland sammen.
4.Bland sammen olivenolje, eddik, presset lime, salt, pepper og kajennepepper og bland i potetene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 127,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med soltørkede tomater.

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.05.2007
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g indrefilet av svin
½ ts pepper
10 stk. soltørkede tomater
1 potte frisk basilikum
Ca. 8 skive spekeskinke
2 ss olje


Svin indrefilet er både magert, godt og mild på smak. Soltørkede tomater har en sterk smak og er ypperlig som smakstilsetning, og er sammen med basilikum med på å gjøre måltidet mer spennende og smakfullt.


Fremgangsmåte

1. Gni svinefileten inn med pepper. Hakk opp soltørkede tomater og basilikum. Legg spekeskinkeskivene ved siden av hverandre på fjøla, legg på soltørkede tomater og basilikum. Legg på indrefileten og snurr spekeskinkeskivene rundt fileten.

2. Pensle fileten med olje og legg den på grillen. Brun filetene raskt over glørne og flytt dem deretter til en del av grillen hvor det ikke er kull. Legg over lokk.

3. Skjær fileten i to cm tykke skiver.

Server med potetsalat med kesam.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert flintstek med grillede grønnsaker.

Marinert flintstek med grillede grønnsaker


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 04.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 stk. marinert flintstek
8 stk. tomat
4 stk. vårløk
2 båt hvitløk
4 ss finhakket frisk timian
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik



Fremgangsmåte

Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.
Grill flintsteken i 15-20 minutter, på sterk varme de første 5 minuttene (ca 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.
La den hvile 10 minutter. Flintsteken kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff, eller skjære den i skiver som en stek. Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløksbåtene. Legg tomatskivene, vårløken og hvitløken på store aluminiumsfolieark.
Ha på hakket timian, salt og pepper. Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene.
Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 134,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede koteletter med mangosaus og aspargessalat.

Grillede koteletter med mangosaus og aspargessalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g kotelett av svin
½ ts salt
½ ts pepper

Aspargessalat:
3 stk rød paprika
2 ss olje
2 stk rødløk
1 bunt grønn frisk asparges
5 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
½ ts salt
½ ts grovkvernet pepper
50 g nyrevet parmesan

Mangosaus:
1 stk mango
2 ss sitronsaft
1 ts sukker
½ stk rød chili


Koteletter er billig, enkel og rask grillmat til travle hverdager. Koteletter er også noe barn liker. Hvis du skjærer bort fettranden, blir denne retten et magert alternativ. Men grill gjerne med fettranden på, så blir ikke koteletten tørr.


Fremgangsmåte

1. Del paprikaene i to, rens og legg dem med skinnsiden opp i en langpanne. Pensle med litt olje og stek på 250 °C. Bruk gjerne grillelementet og stek til skinnet blir svart. Legg de ferdigstekte paprikaene i plast til de er avkjølt. Ta av skinnet og skjær paprikaen i strimler.
2. Skrell løk og del i båter. Fres løken i litt olje i en panne. Ha i asparges og la den steke med i 3-4 minutter. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og hell over grønnsakene. Topp det hele med parmesan.
3. Rens mangoen for skinn og stein. Kjør den glatt i foodprocessor med sitronsaft. Bland inn finhakket chili og smak til med sukker. Server mangosausen kald.
4. Ha salt og pepper på kotelettene og grill dem raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side.
5. Legg kotelettene over på aluminiumsfolie på grillen, legg over lokket og la dem ettersteke i ca. 3-4 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinerte svinekoteletter.

Marinerte svinekoteletter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4-6 nakke- eller kamkoteletter av svin

Marinade
4 ss olje
2 ss sitronsaft, hvitvin eller sherry
2 grovknuste pepperkorn
2 stilker persille
1 ts lys sennep eller 2 ts soyasaus



Fremgangsmåte

1. Bland sammen ingrediensene og la marinaden stå og trekke litt før du legger kjøttet i.
2. Skal kjøttet brukes samme dag, kan kjøttet marineres i romtemperatur. Skal det brukes neste dag bør det marineres i kjøleskap.

Koteletter.
Grill kotelettene 3-4 minutter på hver side.

Serveres med for eksempel ananas, paprika og potetsalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 268,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Black and White spyd med grillede grønnsaker.

Black and White spyd med grillede grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.07.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g ytrefilet av storfe
300 g ytrefilet av svin
4 ss grillolje , chili
1 stk rødløk
1 stk fennikel
1 stk grønn squash
1 stk rød paprika
8 stk frisk sjampinjong
½ glass pesto


En artig variant av grillspydet. Her har vi blandet det lyse svinekjøttet med det røde storfekjøttet.


Fremgangsmåte

1. Skjær rødløk og fennikel i båter, squash og sjampinjong i skiver. Del paprika i firkanter.
2. Grill grønnsakene i ca. 1-2 minutter på hver side. Legg grønnsakene i en bolle og vend inn pesto.
3. Skjær kjøttet i passende biter. Tre annenhver gang på kjøtt av storfe og svin på spydene.
4. Pensle spydene med grilloljen. Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side.

TIPS:
Bruker du grillspyd av tre, bør de legges i vann en stund først, ellers kan de ta fyr.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3227







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.