Her er det første av 3 forslag til 17. mai meny fra meg. Denne er enkel og trenger ikke for mye forberedelser. Er også barnevennlig, samtidig som den passer for alle aldre. Alle disse 3 menyforslagene har 3 retter, men selvfølgelig kan man jo hoppe over feks forrett eller dessert.
Forrett her er asparges med hollandaisesaus. Denne er ganske enkel og nydelig. Annen saus på aspargesen kan lages ved å bruke ferdigsauser.
Hovedrett er på grillen. Grillmiks med variasjon. Barnevennlig og godt.
Dessert er hjemmelagd rask iskrem med bær i food prosessoren
Frisk asparges med sitron-hollandaise
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
14.07.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
1 kg asparges
2 ts salt
250 g smør
3 eggeplommer
saft av 1/2 sitron
finrevet skall av 1 appelsin
Fremgangsmåte
Dette er en klassiker som en forrett eller en rett for seg selv.
Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp. Rens aspargesen og ta bort den nederste delen av stilken som er treet. La aspargesen koke ca. 5 minutter. Anrett på tallerkener.
Ha smør i en kjele og la det smelte ved svak varme. Ha eggeplommene i en food processor med sitronsaft og appelsinskall. La maskinen gå ca. 10 sek., La maskinen gå sakte og hell i smøret mens maskinen går. Sausen vil bli tykk, men den skal ikke skille seg. Hold den varm og hell den over aspargesen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
166,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Barnas grillmiks
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.07.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
8 stk grillspyd
16 små kjøttboller
16 cherrytomater
4 stk pølser delt i 4
evt 8 kyllingbiter/vinger
1 liten blomkål
1 hodesalat
0,5 boks rømme
2 ss sukker
4 ss sitronsaft
En grillrett som er for alle, men noe måtte jeg jo kalle den. Her grilte vi pølsebiter, tomater og kjøttboller, men og annet kan tres på spydene. Og med kokt blomkål, saus og en salat er dette lett og god mat.
Salaten er den vi pleier å bruke. Den er mild og har ingen ukjente ting i seg. Rømme med sukker og sitronsaft gir en mild blanding.
En annen vri her kunne være å bruke nykål som er dampet lett.Fremgangsmåte
Gjør klar grillen og tre pølser, kjøttboller, tomater og evt kyllingbiter vekselvis på spydene. Grilles lett uten for mye grillsaus.
Del opp og kok blomkålen mør.
Bland rømme, sukker og sitronsaft. Rør inn snittet salat.
Server grillspydene med kål og salat og evt litt brun saus ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbær- og bringebæris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.10.2010Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
250 g frosne jordbær
250 g frosne bringebær
3 dl granateplejuice eller matfløte
1 dl melis
Har du frosne jordbær og bringebær liggende, lager du den aller beste isen på 1-2-3 med en foodprosessor.Fremgangsmåte
Kjør alt i en foodprosessor til en tykk is og server straks i glass eller porsjonsskåler.
Pynt med jordbær og bringebær og gjerne noen sitronmelisseblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3132